Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Fujifilm Finepix F30 Review
Автор: pmartinov   
Дата:   26-07-06 07:06

http://www.dpreview.com/reviews/FujifilmF30/

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm Finepix F30 Review
Автор: Стоев   
Дата:   26-07-06 08:17

ИСО 3200[smilie5]

Дата:   26-07-06 09:23

Нали това искат Стоев [smilie11]

[smilie5] [smilie18]

[beer] [shtrak]

Автор: simbon4o   
Дата:   26-07-06 10:14

първото което ми прави впечатление е новият алгоритъм на шарпене и шумоподтискане [smilie5] луминансния са го подтиснали повечко от на F10 и шарпенето е яко. Обаче цветния шум е пооправен алгоритъма и не прави сияния вече явно. Другото интересно е че на 800исо хич не си отговарят скоростите! На по-затворена бленда F10 прави 2х по-бърза скорост, има нещо гнило [smilie5] . Като детайли е по-добре снимката, но цветната информация е още по-слята и подтисната. По-ми харесва снимката на F10! На малък размер като я гледам по-ясна седи. Дано 6500 да не е с този алгоритъм въпреки че след като излиза след F30 сигурно ще е с него.

Дата:   26-07-06 10:15

Fujifilm FinePix F30
ISO 100, 1/19 sec, F4.9
Canon SD700 IS (Ixus 800 IS)
ISO 80, 1/60 sec, F4

аз като казах че има нещо гнило [smilie5]

ЕДИТ:
"Note: Due to our standard lighting setup being too bright for the F30's higher ISO settings all the F30 comparison shots were taken with an ND4 filter over the light source (2 stops less light)."

ей това ми е малко странно обаче. Как ще сравнява апарати единия с ND другия без?

Публикацията е редактирана (26-07-06 10:18)

Автор: da_boss   
Дата:   26-07-06 10:25

Какво да коментираме повече след качеството на тази снимка:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/mtrv2118.JPG
http://img2.dpreview.com/gallery/fujifinepixf30_samples/originals/dscf0790.jpg

Дата:   26-07-06 10:27

Така са му платили така ги сравнява simbon4o [smilie3]

Дата:   26-07-06 10:31

ми да и той си е прав за себе си. Важното е че така много глупави хора ще се хванат че F30 снима по-добре от D50 и никой няма да си купи никона [smilie5]

Автор: Airborne   
Дата:   26-07-06 10:31

няма нищо странно, НД филтъра не променя нищо (дори намаля качеството), а понеже скоростта на тия сапунерки е ограничена до 1/2000-на, се налага да се затъмни малко, за да не прегорят светлите тонове. няма магия тук[smilie3]

Автор: da_boss   
Дата:   26-07-06 10:32

FUJI SUXXX!

Автор: dau   
Дата:   26-07-06 10:48

Иксусите всичките имат НД ирис вътре с който затъмняват при ярко слънце ...

Автор: n1x0n   
Дата:   26-07-06 10:56

ISO 3200?! С този размер на матрицата, при такава чувствителност... мисля че всеки собственик на такова Фуджи ще стане художник поинтилист на момента. Егати бруталния noise-reduction!

Дата:   26-07-06 10:57

АРТ по дефоут [smilie5] [smilie18]

Дата:   26-07-06 11:02

an ND4 filter over the light source
simbon4o това как точно влияе на апарата, при положение че е филтрирано осветлението?!

Автор: Julius   
Дата:   26-07-06 11:06

[smilie10]

[smilie18]

Автор: didesignbg   
Дата:   26-07-06 11:26

много странни мнения има в тая тема. все пак коментирате апарат които се намира в клас сапунерка и е признат като най-тихия в класа си. нивата на шум които дава са съпоставими с по-шумните дслр-и. да определено е сапунерка, да определено има шумоподтискане и още повече да със две диафрагми е по-добра от всички в класа си.
ето още едно сравнение. не не искам да кажа че е добра колкото канона. просто е най-добрия избор за малък апарат.
ето и още едно малко сравнение http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1012&message=19104511
самият факт че хората се осмеляват да го сравняват с такива апарати е многозначителен.

Дата:   26-07-06 11:39

Нивата на шум са несъпоставими с DSLR-ите, дори с новите 10 мегапикселови, дето шумят повече от 8МП. Хич не си правете илюзиите... тази малка матрица изкарва 3200 само благодарение на супер-интензивна софтуерна обработка.

А пък тия сравнения са глупави, защото показват обработен до немай-къде файл със абсолютно необработен.

Дата:   26-07-06 11:46

Заблуждаващата реклама продава въпреки че е забранена [smilie24]

Дата:   26-07-06 12:11

големината на един пиксел на фуджи ф30 е 64% от големината на никон д2х (олимпус е500, сони р1)3,5 / 5,5 нанометра
големината на един пиксел на панасоник фз30(фз7, сони н2 олимпус сп500) е 60% от големината на фуджи ф30 2,1/3,5 нанометра
големината на един пиксел на панасоник фз50 е 50% от големината на фуджи ф30 1,8/3,5 нанометра
това май е един друг поглед на нещата?!

Публикацията е редактирана (26-07-06 12:23)

Дата:   26-07-06 12:24

FZ30/FZ50 това DSLR-и ли са, че не съм в час много? [smilie3]

Дата:   26-07-06 12:28

разбра ме пределно ясно какво искам да кажа, цената на това апаратче е около 350$. за панасониците питай симбончо той по ги разбира, пък гледам и на шумоподтискането също.

Дата:   26-07-06 12:35

Не не разбрах какво искаш да ми кажеш, разбрах само че срявняваш много грешно нивата на шум при сапунерка с малка матричка и при DSLR с два пъти по-голяма матрица.

Защото думата "съпоставими" се употребява в случаи, когато се говори за много близки по качество неща.

нивата на шум които дава са съпоставими с по-шумните дслр-и

Да ти го кажа пак - нивата на шум не са съпоставими, дори не са близо до "съпоставими" и не могат да бъдат, по съвсем конкретни причини.

Това че на вид го докарват приемливо - не е критерий, един DSLR-ски файл ако го счупиш от обработка - нямаш идея колко по-добре ще изглежда от онези в показаните сравнения.

Дата:   26-07-06 13:08

опитвам се да ти обясня че матрицата на този фотоапарат няма нищо общо с матриците на фотоапаратите в този клас. също така съотношението между големината на пиксела на този апарат към огледално рефлексен, е равно на съотношението големина на пиксел на добър неогледален апарат към големина на пиксел на този апарат.
също така пиксела на д2х е 67% от този на 5д т. е. д2х/5д=ф30/д2х
искам да кажа че този фотоапарат е междинното звено между огледалните и сапунерките. също така е един добър апарат за човек които притежава дслр и е решил да отиде на море, кръчма или просто някъде където не му се носи дслр. исо3200 не е реално но е с класи над всичко събрано в такава малка кутийка.
просто не ми допада начина по които коментирате камерата.

Публикацията е редактирана (26-07-06 13:56)

Дата:   26-07-06 15:10

"Автор: n1x0n
Дата: 26-07-06 11:02

an ND4 filter over the light source
simbon4o това как точно влияе на апарата, при положение че е филтрирано осветлението?!"

На мен ми е пределно ясно на какво влияе [smilie3] влияе на това че не може да се прецени точно при сравнение 1:1 на два апарата кой какво може, понеже нито ще разбереш горе долу на колко ИСО отговаря реално един спрямо друг апаратите и ако кажеш че не променя осветяването на обектите... От ND на лампата не че разбирам ама няма ли да намали силата на светлината върху осветеното и по този начин да намали и разликата между сянка и светло? По този пък начин няма да е реален теста от гледна точка на шум в сенките абе... шашмагории!!! За пореден път dpreview показват че не са за 100% вяра!

А за шумоподтискането - много цветова информация губи според мен, на F10/11 беше по-добре. Смятам че на природни есенни сцени примерно няма да се покаже много добре защото ще омаже цветовете един в друг. Затова и предпочитам нешумоподтиснато защото аз шумоподтискам по-добре от апарата определено [smilie5]. Иначе апаратчето не е лошо никак, даже ако ми трябваше 3х сапунера ако не F11 това щях да си взема!!! А F10 даже и цената му в момента е доста конкурентна и също е много добър избор.

Фен съм им на тези с 1/1.7" матрица и 6 меги, даже сега новият 6500 ако му направят бърз запис в RAW мисля че ще е уникално добро решение за малко пари!!! Тая матрица е супер с 6меги(в 9500 9-те меги и идват малко доста, както и на други апарати визирам FZ30 щото и неговата не е много различна, но пак се ядват ако знае човек какво прави).

Публикацията е редактирана (26-07-06 15:25)

Дата:   26-07-06 15:35

няма да я бъде тая с бързия роу във ф6500, около 4,5 сек с Н ХД картата ще е. просто това позволява носителя.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна