Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 архивиращи устроиства
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-07-06 23:03

По-конкретно ме интересува дискетното у-во 2 Гб.:
HP C1503B 2GB Internal SCSI DAT Drive Internal Disk & Media Drives
като надежност, тип дискове, къде се продават касети,цена, популярно ли е, ще го има ли, и всичко за архивирането с него.
Ако някои има опит, да го сподели ако иска. Интересува ме дали е добра алтернатива за архив на цифрови снимки [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: архивиращи устроиства
Автор: n1x0n   
Дата:   29-07-06 00:18

Устройството е добро и сигурно, но е старо и ще можеш да го намериш само втора ръка.

Другото неудобство е, че търсене, индексиране и т.н. ще е много бавно.

При 2ГБ на касета... не знам дали си струва.

Автор: chiphead   
Дата:   29-07-06 01:12

моето мнение, лентовите архивиращи са много пъти по-надеждни от всичко друго ... ако можеш да си го позволиш (като у-во и касети) - ще останеш доволен. Търсенето наистина е по-бавно, но имаш носител, който го позволява .... и до сега разните западни банки архивират на ДАТ. И нека не забравяме, тва е архив, а, не нещо , което да ръчкаш ежедневно ...

[smilie24]

Дата:   29-07-06 01:33

Устроиството го имам на разположение сега.
Повече ме интересуват касетите, цените им,доставчик, ще ги има ли след време и т.н.
Ако се повреди у-вото да не си загубя и...архива (като не намеря къде да си го разархивирам)? [smilie3]
Многообразието и текучеството на такива у-ва ме смущават, или греша?

Автор: Grandpa   
Дата:   29-07-06 01:54

Не знам дали грешиш.
И ленти са ми се дънили и ЦД-та.
От 5-6 години не съм пипал лента.
В работата още се ползва за бакъп на бази данни, но на практика ленти по-стари от 3 месеца (или нещо такова) не държат.

Според мен мисленето, дето демонстрира Морския в една подобна тема беше най-правилно и звучеше (преразказано) горе-долу така:
"Архивираш с текущата масова технология (ДВД да кажем в момента) без да се лигавиш с некачествени носител. Технологията, дето ще я замени (да кажем Блу Рей) ще стане масова преди да ти е загинал архива. Като се появи - минаваш на нея и преархивираш."
Няма архив, дето да не иска опресняване.

Дата:   29-07-06 02:33

Идеята е да не се превръщам в архиватор.
Ето, сега съм заделил време и възможност да го направя. Значи след 3 год. пак ще трябва да трепя ресурси да го правя? Дали това е начина?
Записвах от самсунг на макстор...от макстор на плекстор...щото новата мода казва - това е най-доброто сега, пък то издиша утре...и аре другото. Писна ми.
Вече прехвърлям от СД на ДВД, архива се увеличава само, иска пари и време... носигурността не се увеличава.
Има си професии и алтернативни технологии за сигурен архив. Въпроса ми е, дали това устроиство е такова?

Другата алтернатива е ясна - освен СД и ДВД и един хард. 250 Gb Sata с външна кутия с USB (за ползване от различни PS) - още по 1 лв. на гигабайт ...и пак има врата за Мърфи[smilie3]

Автор: Pulsar   
Дата:   29-07-06 02:47

250 Gb Sata с външна кутия с USB (за ползване от различни PS) - още по 1 лв. на гигабайт ...и пак има врата за Мърфи[smilie3]
Това ти е решението според мен, имаш варианти н УСБ и ФиреВире едновременно, за да можеш да се ползуваш до повечето екстри. Вчера с един приятел обсъждахме новата му Сийгейт Баракуда екстърнъл - 250Гб, която той използува за бекъп. Аз имам на Апейсър 40Гб, който е преносим сторидж, с вграден фърмуеър.
Ако говорим за цд/двд носители, не си прави щеги и купувай само Вербатим, имам едно изгоряно дискче изобщо и то е поради моя грешка. Пиши на най-малката възможна скорост ( при мен случаят е 4Х), Плекстор и Самсунг, доколкото имам инфо всичко се прави вече от фирмата ЛайтОн, аз работя с най-големият модел на АСУС.
Купувам си най-скъпите джобове за цд/двд+куфарчетата за тях...а до Мърфи... той е навсякъде както знаем :-)
Успех със ДАТ-а !

Автор: pomstar   
Дата:   29-07-06 05:57

Mobby_Dick, ако не ти е много грамаден архивът, можеш и на твърди дискове да си го пазиш. Те май се оказват по-надеждни от CD/DVD решенията.
Едно евтино PC с добър RAID5 масив (може и софтуерен) на мен ми се струва сносно решение за (сравнително) евтин, бърз и надежден архив (ако приемем че ще го палиш само когато има нужда от него).
Тия магнитни ленти са тегава работа, не си струват риска.

Автор: Grandpa   
Дата:   29-07-06 06:36

Ако си мислиш, че сега ще намериш нещо, дето ще е супер и няма да са налага да го опресняваш - самозалъгваш се.

Ето идея за бизнес - услуга - архив на снимки [smilie11] [smilie24]?
Носиш им снимките - те ги съхраняват както си знаят и дават гаранция [smilie24].
А ти си плащаш абонамент...

Автор: ken   
Дата:   29-07-06 07:12

Другия вариант е да си наемеш място някъде в дата център или хост за това. Вярно ще е по-скъпо но и по надеждно.

Автор: laodzin   
Дата:   29-07-06 07:58

Моби, магнито-оптичните дискове казват били най-сигурните, но и най-скъпи. Издържат до 300 градуса, казват. Някъде имах една статия по въпроса, но сега нямам време да я търся.
Иначе у Швейцарско има една голяма пещера, където архивират държавни документи на........................микрофилми.

Дата:   29-07-06 15:18

ехааа, тук нещата стигнаха до крайната си точка :-), всички, МАРШ към браДска СвитзерланТ !![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: mus   
Дата:   29-07-06 17:25

[smilie7]

Публикацията е редактирана (29-07-06 17:54)

Автор: dau   
Дата:   29-07-06 17:44

Моби ако имап пари зимай МО и не се кахъри ...

така като те гледам не ти трябва чак толкова много пространство...

Дата:   29-07-06 17:50

ZIP диск 2GB 90.00 USD
-------------------------
HDD 250GB Seagate Serial ATA, 7200rpm, 8Mb cashe, SATA 2 Цена:
92.00 USD
-------------------------
хъм, май по-добре е да дублирам инфото на 20-ина HDD и пак ще е по-евтино [smilie3]

mus , ама това у-во не е ZIP [smilie3]

Автор: mus   
Дата:   29-07-06 17:53

верно....[smilie5]

Автор: Стоев   
Дата:   30-07-06 02:14

Абе малко офтопик - външният ми хардиск като не ръчкам из него, а стои включен - хаби ли се?[smilie8]

Автор: navy   
Дата:   30-07-06 02:20

По УСБ ли е?
Ако е ДА, значи са врътка...
Общо взето нищу му няма [smilie7]

Дата:   30-07-06 02:24

Макстор 300гиги, на УСБ...

Грее, демек се върти от знам ли що, хем не го ползвам постоянно

Автор: navy   
Дата:   30-07-06 02:27

Не знам дали външните УСБ кутии не изключваха след време диска... но си мисля, че не. По добрите имат вентилаторчета.
Моя в офиса сдаде багажа... кутията де. Наложи се да го пъхна в кутията на ПС... а идеята беше друга [smilie7]

Дата:   30-07-06 02:30

Моето е такова

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/dind2529.JPG
http://www.ct-systemen.nl/images/maxtor-300gb.jpg

Няма как да го пъхам някъде у лаптопа[smilie3] [beer]

Дата:   30-07-06 04:32

Автор: Стоев
Дата: 30-07-06 02:30
А, яйцата добре ли се сваряват на него, че съм си имал опит с МаХтор...баси как пече тва нящо, сега само Баракуди пазарявам вече...тихички и готинки :-)

Дата:   30-07-06 04:44

Пулсар, сподели малко инфо де - мен шума ми е недоловим от тази джуджавка, иначе си е топличко..

Автор: n1x0n   
Дата:   30-07-06 10:52

Най-добрата за фотографски нужди бекъп система, според мен, е Iomega REV. Устройството е към $600, а 70GB касетите излизат към $о.90 на гигабайт, но пък говориме за професионално архивиране, с дълъг живот на медията.

Иначе, като бюджетно решение си остава варианта за архивиране на външен хард + ЗАДЪЛЖИТЕЛНО копия на DVD.
Външния хард се включва само в момента на бекъп-а, после се разкача и от мрежата и от USB кабела. DVD-тата пък се съхраняват на друго място - офис, при познати, в банка и т.н.

Дата:   30-07-06 14:09

n1x0n :
мноо убаво линкче (Iomega REV) даде, 10х !
И за да не оставаме длъжни
ето и малко новости от СийГейт !
ТУК !
а тук направо новите технологии против интелектуални кражби
PO-Momentus-FDE.pdf

Публикацията е редактирана (30-07-06 14:15)

първа  назад  1     всички  напред  последна