Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За покупка на монитор
Автор: Dido_N   
Дата:   25-07-06 15:06

Здравейте колеги!!!
От доста време ме тормози един факт.Монитора, който ползвам на компютъра си вече не ме ще.Не свети като едно време.Шегувам се!!!Няма контрасти цветове и други.Когато седна да си дооправям някоя снимка с шопа (аматьорската), изглежда добре.Имам фото принтер на който като я принтна не е чак толкова хубава.Започнах много отблизо да се взирам за да видя детайлите.Та въпроса ми е какъв монитор да си купя?ТФТ, ЛСД или с тръба.Цената до 500 лева ако може и да показва реални цветове.

Благодаря Ви предварително!!!

Отговори на това съобщение
 Re: За покупка на монитор
Автор: asahi   
Дата:   25-07-06 15:23

С тръба. И да го калибрираш.

Автор: maldito   
Дата:   25-07-06 15:30

те с тръби предлагат ли се още[smilie11]

Автор: dau   
Дата:   25-07-06 15:47

ТФТ и ЛЦД е едно и също!

Другото с тръбата е ЦРТ
или на бг КЛТ

Автор: ukk   
Дата:   25-07-06 15:50

ЛСД ако си вземеш само щ'и криви цветовете и е скъпо, а и халюциногените са забранени [smilie10] [smilie5]

та със сигурност си вземи качествено LCD - Сони или някое голямо ХП.
Обърни внимание - качествено! Не се връзвай на ефтини и хитро изглеждащи LCD-та - повечето не могат да показват много цветове едновременно.

Важни са ти:
* макс. едновременни цветове (търси поне 8-12 млрд.)
* степен на черно (Сони тук къртят мивки)
* контраст (над 5000 : 1)
* ако ще играеш игри - скорост някъде под 10 мс

Аре успех :-)

ПС: и да го калибрираш, че стават резили с цветовете ;-)

Автор: todorov   
Дата:   25-07-06 15:51

Можеш да видиш тука:
http://www.iiyama-bg.com/

май само тези ЦРТ-та останаха да се продават нови. Между впрочем чувам само добри отзиви за тези монитори и съм се насочил към една 19-ка.

Автор: didesignbg   
Дата:   25-07-06 15:53

аз все си мислех че е ЕЛТ ама стават и такива работи, живее човек в заблуда.
иначе давам един глас за добрите стари електронно-лъчеви тръби. само че недей взима 19", а по-добре вземи два по 17. за работа с фотошоп е много по-удобно, а и не само с фотошоп. цената за две добри 17-ки на старо ще е около 200 лева. недей да купуваш нови монитори освен ако не си готов да заложиш на марка от типа на иияма или поне нек.

Автор: simbon4o   
Дата:   25-07-06 15:55

19" iiyama само 130kHz-овата, другата е слаба и мажна картина и херците малко. Голямото е супер, въпреки че в офиса която е не е много добре с келвините щото настройвам на 5000К и тя видимо си изсинява леко до към 6000К(а показва 5000К че е) иначе е супер монитора 1600х1200 на 85Hz [smilie5]

Автор: stoyan_5   
Дата:   25-07-06 15:56

Аз съм със 17 инча LG.
Трепач е и не е скъп!
Фокус - перфектен.
Изгорели пиксели - 0 /това се вижда още при пробата в магазина/.
Позволява да се калибрира.
А бе, върши си чудесна работа.

Дата:   25-07-06 15:58

simbon4o я покажи коя е тая 130 килохерцова иияма... че не мога да се ориентирам нещо...
[beer]

Дата:   25-07-06 16:01

малеее... консерви :-)
все едно слушам едно време "Лентовите хапарати немат равни, цифровото фото нема бъдеще" :-))))

ЦРТ-то (или ЕЛТ по нашенски) е отживелица, бе хора :-))

Автор: Eol   
Дата:   25-07-06 16:03

simbon4o написа:

> 19" iiyama само 130kHz-овата, другата е слаба и мажна картина и
> херците малко. Голямото е супер, въпреки че в офиса която е не
> е много добре с келвините щото настройвам на 5000К и тя видимо
> си изсинява леко до към 6000К(а показва 5000К че е) иначе е
> супер монитора 1600х1200 на 85Hz [smilie5]

Iiyamata са убави, обаче е малко на късмет с уцелването на бройка. Много от тях се скапват след време. ;)

За тия пари хубаво тфт трудно. По скоро някой профи модел 2 ръка да се избере ще е по добре..

Дата:   25-07-06 16:12

ми аз затова взех CRT иначе 19" с такива цветове(доближаващи се щото не съм видял още TFT-то дето ще засенчи CRT от клас Diamondtron или Trinitron) щеше да е най-малко 2х цената [smilie5]. 2-ра ръка е много по-трудно да се намери хубав щото повечето са над 4 години и правят сенки луминофора им е заминал отдавна ... новото си е ново! 130kHz е най-голямия модел който не знам дали го има още. Около 700лв вървеше последно и падаше цената.

Дата:   25-07-06 16:14

Бе те пишат че ТФТ и монитори с тръби Тринитрон изобщо не били за обработка на снимки, ама май ...

Дата:   25-07-06 16:18

изгорял луминофор, фокус, херци :-)
въглища, електронни лампи, каруци :-)

открийте разликите :-)

Дата:   25-07-06 16:39

simbon4o написа:

...

Toчно ли пък на тебе трябва да ти наливам акъл за монитори [ezik] Сам знаеш, че не е невъзможно да се намери добре запазен 2 ръка монитор.. А да не коментирам в сервизите на ардес и d&g броя на калпавите iiyamи.. Пък и в темпуса проблематика имаше.. Освен на Spoo Само още една iiyama знам дет да не е била проблемна [smilie3]

stoyan_5 написа:

...

Има хубави тфт-та точно за фото обработка.. И нек и еизо. Само върховите соинита не съм гледал..

Автор: dau   
Дата:   25-07-06 16:42

ukk Откъде го изкопа тоя контраст 5000:1 за ЛЦД монитор?!?!

това да не ти е плазмен телевизор?

Дата:   25-07-06 16:42

[smilie11]
Стоян Пети не е писал такива неща бре Еол!

Дата:   25-07-06 16:50

stoyan_5 написа:
....

Идеята е да не ти цитирам целия пост [smile]
и за това ->

stoyan_5 написа:

> [smilie11]
> Стоян Пети не е писал такива неща бре Еол!

е =
stoyan_5 написа:
....

Автор: MarianBulgarian   
Дата:   25-07-06 17:24

Predi vreme i az bqh pred dilema kakav monitor da si vzema i nai-nakraq si vzeh 21 inchov DELL CRT s traba Trinitron, Japan-sko proizvodstvo, napalno professional. Vaqrno, che e vtora raka, no cvetovete sa mu super qki i sravneni s novite po-dobri LCD-ta ot po (500lv-17'') gi bie na 100%.

Absolutno ne sajalqvam, che napravih izbora i to samo za 99 USD!!!

Firmata dava 1 godina garanciq i kato otidesh moje da si testvash nqkolko monitora i da si vzemesh tozi, koito nai te kefi.

Preporachvam ti da otidesh v nachaloto na mesec, tai kato mislq che obiknoveno togava karat stoka. Az chakah 1 mesec i polovina, ama pone si zaslujavashe :)

Uspeh i derzai!

BTW, firmata e Lianna - http://www.lianna-bg.com/

Дата:   25-07-06 17:31

Dau, сори, една 0 в повече :-) 500:1 имам предвид

Дата:   25-07-06 17:48

Аз да питам конкретно за един модел: EIZO F730

Имам едно EIZO F56 старо като света и бях мноого доволен, но го оставих във фирмата ... и още бачка :)

Та ако има някой канкретни впечатления за EIZO F730 моля да ги сподели.
[beer]

Автор: GenaDP   
Дата:   25-07-06 23:43

И стари монитори може - но хватката е да имаш авер при вносителя, да отидеш на място, и да избираш преди да са почнали да ги човъркат...

Едно време си купувах само нови монитори, сега карам на 2-ра употреба, но избирани по гореописания начин. В момента съм на Eizo F931 и Compaq P1210, и съм изключително доволен и от двата. Разбира се, редовно минават калибрация, но иначе всичко им е наред - лумнифор, фокус...

Автор: didesignbg   
Дата:   26-07-06 09:52

Добре защо се хвърляте на тея 19", 21". вземат се два монитора по-малки. работи се по-лесно и по-удобно. щом ще вземаш ЕЛТ значи така и така имаш голямо бюро.
Тринитроните вярно са трудни за настройка на цвят. прекалено ярки и наситени са. Даймъндтрон по-добре, но пък се чупят повече.
преди два три месеца избирахме монитор за последно бяха вкарали гейтуей 2002-2003 17", това с даймъндтрон тръба на под 100 лева. отиваш избираш два и си доволен. погледни го и от другата страна даже и след година ако единия ти дефектира(загуби фокус примерно), винаги можеш да го сложиш вторичен - на него да държиш палитри и т. н.
ако все пак държиш на нов прегледай вали какви некове продават и какво могат да доставят. ияма в България не е точно това което се очаква.

Дата:   26-07-06 10:05

"Автор: Eol
Дата: 25-07-06 16:39

simbon4o написа:

...

Toчно ли пък на тебе трябва да ти наливам акъл за монитори [ezik] Сам знаеш, че не е невъзможно да се намери добре запазен 2 ръка монитор.. "

ма аз това съм казал втора ръка много зор хубав, я има една бройка тарикатска изпаднала я не в целия град [smilie5]. iiyama не е толко зле виждал съм доста читави а кофтито е че се чака за подмяна ако е дефектна както се чака да я докарат като я поръчаш обаче хубавото е че са все още с diamondtron и са на прилични пари. Както казах съм супер доволен от офисната ияма, но честно казано съм по-доволен от домашния ми самсунг 757nf който взех преди да ги развалят като качество и тоя монитор не знам на колко години стана ама не е мръднал и комшия имам с такъв който го взе близо година преди мен и неговия е пушка. Като цветове и фокус и ... самсунгито е малко по-добро от иямата, но ... както казах и по-горе на тия пари LCD със хубави цветове няма.

Кофти че няма вече CRT-та ще ми липсват! LCD хубаво съм виждал не едно, вярно хубави цветове вади ама не е като тръбата.

първа  назад  1     всички  напред  последна