Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ах този PHOTOSHOP
Автор: y_yankov   
Дата:   14-07-06 10:34

скоро имаше такава тема , но не мога да я намеря в търса4ката нещо. и полудявям [ezik] [smilie21] - та на въпроса - photoshop CS2 ми изяжда ram-а като топъл хляб с масло за отрицателно време и компа ми забива. в предишната тема коЯто търся, но не можах да открия, беше обяснено откаде да се направят настроики така, 4е да не гълта толкоз RAM - или нещо подобно беше обяснено. ако някои се сеща или знае тайната (как да премахнем апетита на CS) - нека ми помогне. БЛАГОДАРСКО. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: ах този PHOTOSHOP
Автор: didesignbg   
Дата:   14-07-06 10:36

тази

Автор: navy   
Дата:   14-07-06 10:37

"Спортната ми кола харчи много гориво, кажете, как да я направя икономична?"

Сложи си Фотошоп 7 или 2 ГБ рам!

[smilie7]
Иначе може да се намали рам-а, ама според мен няма смисъл. От моя гледна точка де... щото аз си обработвам 500-600 МБ файлчета ...

Автор: y_yankov   
Дата:   14-07-06 10:42

didesignbg ММММММММ МЕРСИ ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ!!!!!!!![smilie25]

navy: АЗ съм с 1гб ама преди не ми правеше проблем - преинсталирах виндовс и нещо се прецака - нема зна4ение да аре със здраве!!

Публикацията е редактирана (14-07-06 10:49)

Дата:   14-07-06 11:04

благодаря
загледай се обаче във форума на адоуб, хората които бачкат с продукти на адоуб са с от 2 гб нагоре. тези които ползват не само шоп скачат на 4 (илюстратора е много по-добър от шопа в яденето на рам)...

Автор: WiShY   
Дата:   14-07-06 11:11

Мдаам...аз съм с 2ГБ ама мисля да сложа още 2 [smilie5] Аз с шопа нямам проблем, може би щото го update-вам редовно и се чисти от бъгове [smilie5]

navy ако смениш въздушния филтър на спортната си кола с от спортен на нормален разхода ще ти падне с около литър[smilie18] [smilie18] [smilie18] ама и мощността [smilie5]

Автор: andre   
Дата:   14-07-06 11:13

Аз пък съм с 640RAM и също нямам проблеми[ezik]

Автор: PLAGIATO   
Дата:   14-07-06 11:22

е как точно си със 640РАМ че нещо не схващам!? или са измислили нова система за рамта

Дата:   14-07-06 11:24

Шопа си върви и ама никакви проблеми нямам.... Не разбирам какви са тия легенди за 2гб минимум, 3-4 и пр..... Това са геймърски истории... Е, много ясно че ще върви по-бързо,ама дали ще blur-ва за 10сек. или 26 ми е все там.... Никога не ми е забивал компа от фотошоп....

Публикацията е редактирана (14-07-06 11:24)

Автор: Martinv   
Дата:   14-07-06 11:26

аз съм с 256 но си върви добре :)[thankyou]

Автор: special_k   
Дата:   14-07-06 11:26

има една програмка

ADOBE SPEED UP или PHOTOSHOP SPEED UP беше.., чрез нея изключваш всички излишности:)

Дата:   14-07-06 11:27

Е, естествено ако записвам DVD и си играя със фотошоп едновременно не му е много кеф, ама да забива?!?!?!?!

Автор: PiToMeN   
Дата:   14-07-06 11:28

640 = 512 + 128, т.е. две платки рам са.

Дата:   14-07-06 11:29

andre ще ти пратя една програмна среда и ще видиш дали 2ГБ са мит [smilie18] [smilie18] Тя си създава в паметта 2гб работен файл.[smilie5] За PS CS2 мисля, че и 1ГБ рам стига. За CS и 512 стигат. Нали към recommended изискванията трябва да сложиш и рам за windows/linux и за още един куп програмки....Или ти пуснак CS2-ката от DOS [smilie18] [smilie18]

Дата:   14-07-06 11:30

Преди имаше тема по въпроса... Някой питаше какъв комп ще му трябва за използване на фотошоп и като тръгнаха едни приказки.... то бяха някакви процесори с мин. 2,6ghz,минимум 2гига ram.... едни такива любовни приказки..... Пък в същото време имам приятел който му е работата да обработва цифрови файлове от камера с размер да речем 40гига файла и изпозлва Adobe premier с 2,4г процесор и 1гб ram....Няма повече какво да коментирам......

Автор: PiToMeN   
Дата:   14-07-06 11:33

Аз съм с 1.92 Ghz CPU + 512 Ram Dual DDR и до сега не съм се оплаквал.

Дата:   14-07-06 11:38

Така и така говорим за компс да питам. Към септември сигурно ще си търся нещо на 800MHz s 512MB Ram и поне 20(40по-добре)GB HDD, video 128MB. Някой има ли нещо подобно дето иска да си разкара...Причина- от есента най вероятно ще съм студент извън моя град и искам да имам някав комп все пак. Та ако някой има и го дава евтино да пише, а аз като му дойде времето ще му пиша ако съм харесал.Мерси

P.S. Може и лаптоп със такива параметри(като изпуснем видео картата)[smilie5]

Публикацията е редактирана (14-07-06 11:48)

Автор: zoomaniak   
Дата:   14-07-06 11:46

За фотошоп маниаците [smilie5] [smilie5]

http://www.metacafe.com/watch/66123/i_o_brush/

Автор: praetorian   
Дата:   14-07-06 11:50

andre, не си прав. Всичко зависи от размерите на файловете. Ако си обработваш някакви JPG-та от по 3-4 Мв съм съгласен, че не ти трябват кой знае какви изисквания към машината, но ако файловете ти са от по 200-300 Мв или повече вече бързия процесор и повечето RAM си казват думата. Аз също се занимавам с правенето на DVD дискове и мога да ти кажа, че това че съм с 3.4GHz Pentium 4 с 2Gb Ram скъсява времето за рендериране близо с 4-5 часа /за 1 час некомпресиранo AVI видео/ спрямо Pemtium 4 2.4Ghz и 1Gb Ram. Така че при едно сериозно натоварване веднага се забелязват разликите особенно при рендериране тъй като там изчисленията са много. В PS е същото.

Публикацията е редактирана (14-07-06 11:51)

Дата:   14-07-06 11:54

@andre фотообработка се правеше и на 486sx пак с фотошоп, за 386 не мога да говоря от личен опит (възможно е сигурно).
има хиляди начини да компенсираш по-слаб компютър. въпросът е защо да дадеш две хиляди долара на адоуб за пакет и да не сложиш рам за сто долара.
допускаме че говорим за професионална работа, а не за промяна размера на снимки в къщи.

Дата:   14-07-06 11:58

1200 долара без ддс [smilie7]
Толкова за моите пакети [smilie7]

Дата:   14-07-06 11:58

И колко хора тук са ги дали тези 2000$? Разбира се че с повече RAM и mgz всичко ще става по-бързо, обаче смисъла е само когато човек си докарва пари с това, и няма време за губене и пр.... За едно домашно pc според мен са пари на вятъра.... Ако човек не му се налага да прави чак толкова сериозни обработки от какъв зор да дава 1000лв за комп, като може да даде и 200лв и другите да си помогне за оптика например? Ако всеки има пари в излишък добре, но тук едва ли всички са така..... Иначе сте прави когато става въпрос за професионална работа....

Публикацията е редактирана (14-07-06 11:59)

Дата:   14-07-06 12:00

Андре, тези дето не са ги дали, но си вадят паричките .... ще ги дадат по една или друга причина. И то скоро надявам се [smilie7]

Ох, НОД32 ми излезе 500 леа [smilie10]

Дата:   14-07-06 12:02

Ако всичко трябва да е по правилата, си съвсем прав! Ако всичко беше нормално и аз бих ги дал, обаче тук малко или много нещата са точно наобратно и ми се струва малко трудно да стане скоро... Поне за домашния потребител...

Дата:   14-07-06 12:03

Никой не ти говори за домашния потребител.
В къщи ако искаш си отглеждай марихуана на балкона и сам си я пуши!
Почнеш ли да вземаш парите на хората - е за тогава ти говоря аз[smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна