Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 FinePix S5600 vs FZ5
Автор: laik   
Дата:   18-06-06 23:57

"Каквото и да ти говорят, знай че става дума за пари"
И така за тези пари кое е по-добро: Fujifilm FinePix S5600 = 589 лв в техномаркет или PANASONIC FZ5 = 619 пак там.
Моля спестете си мисли от типа: "Събери о6те 985 лв и си вземи....."
Приемам и други идеи под тази цена (може и 2-ра ръка)
Ако някой има излишна минолта з10 за без пари... и това върши работа :)

Отговори на това съобщение
 Re: FinePix S5600 vs FZ5
Автор: stesla   
Дата:   19-06-06 00:25

Fujifilm FinePix S5600 има RAW х10 зум и е доста добър -PANASONIC FZ5 х12 + стабилизация . и двата са добри , ако имаше Fujifilm FinePix S5600+стабилизация бих го взел без да му мисля[smile]

Автор: insefc   
Дата:   19-06-06 00:28

земаи ФЗ5 на фуджито оптиката му не е толкожа рязка и няма стабилизатор,което е много жажно поне за мен единственото му предимство е РАВ[ezik]

Автор: The_Melon   
Дата:   19-06-06 07:34

FZ5.

www.megapixel.net

Автор: simbon4o   
Дата:   19-06-06 10:53

мдааа фуджито с оптиката на панасоника [smilie5] иначе панасоника, по-важно е да имаш добра оптика, особено в този клас. Tiff-а на панасоника върши почти същата работа като RAW-а на фуджито. Не е като да беше само на JPEG.

Автор: stoyan_5   
Дата:   19-06-06 10:57

Fujifilm FinePix S5600 е по-добро!
Аз съм фен на Паналайките, но ...

Автор: edy   
Дата:   19-06-06 10:58

Tiff-а на панасоника върши почти същата работа като RAW-а на фуджито/ Върши друг път. Какво от това че има стабилизация като няма Raw

Автор: colors   
Дата:   19-06-06 12:45

Взимай Фуджито и да почерпиш [beer]
Аз снимам с S5500 и съм много доволен.
Снимах и с панасоника. Също снима добре, но има нещо в него което ме дразни.
Отидох в техномаркет с нагласата за FZ5 , но като ги тествах и двата при едни и същи условия в магазина се оказа, че снимките на тъмно със стабилизираното FZ5 пак не могат да се използват, но пък са малко по-добри [smilie5] [smilie5]
RAF при Fuji е основното му предимство според мен пред Панасоника. А и на външен вид Fuji прилича на DSLR. [smile]
Доволен съм и горещо ти го препоръчвам[smilie24]
[beer]

Дата:   19-06-06 13:29

накратко, ако на тъмно стабилизацията не върши работа, то с фуджито при облачно време няма да можеш на дълъг зуум и един кадър да изкараш без повече от 100ISO докато с панасоника може(ще ти трябват скорости над 1/250 за рязка снимка на зуум, а с панасоник може и на 1/100, аз лично мога и на 1/50 ама то си е до човека), фуджито оптиката му аберира и маже повече от леиката(шумоподтискането му е толко яко обаче че не личи толкова). Верно RAW е по-добре, от tiff, но не може всичко за тия пари. Определено оптиката ако знаеш как да я използваш ще ти е о-полезна от RAW-a. Mда фуджито прилича на умалено копие на сериозен апарат, обаче това не го прави такъв. Ако цъкаш фотошопа и си знаеш какво вършиш с апарата панасоника ще ти даде повече възможности според мен, освен ръчния фокус.

Автор: slavoart   
Дата:   19-06-06 13:31

predi snimah s fuji s5500,sega sam s panalaika z30, sravnqvaiki dvata aparata pri edni i sa6ti usloviq ustanovih 4e fiji-to se spravq mnogo po dobre. savetvam te da se naso4i6 kam fuji. ne samo zaradi niskiq 6um, no i zaradi RAW,dizain, po-dobra sveto4uvstvitelnost, po realisti4ni cvetove na kadara osobenno pri portretnata fotografia razlikata e o4evadna. tova e moqt savet, no ti si napravi to4nata precenka!!!! uspeh!!!!

Автор: deathzone   
Дата:   19-06-06 13:32

Абсолютно съгласен съм с теб[smilie24]

Дата:   19-06-06 13:36

шума при RAW ли го сравни или при JPEG, щото ако при JPEG е малко несериозно да говорим [smilie5].

Между другото, като е по-добро Fuji-то защо си с паналайката? Върни си фуджито хем и по-евтино [smilie3].

Публикацията е редактирана (19-06-06 13:38)

Дата:   19-06-06 13:41

na raw estestvenno:) po princip sam dovolen ot panalaikata i si izpalnqva uspe6no prednazna4enieto zaradi koeto e vzeta za edin eko proekt. no za portretna fotografia fuji sa napred, taka 4e 4oveka trqbva da si preceni kakv janr nai 4esto 6te snima i da se naso4i kam saotvetnia model i dvata si imat predimstva no zavisi kakvo 6te snima6!

Автор: dimmby   
Дата:   19-06-06 13:45

И аз съм за Fuji-то ! Понеже съм от Fuji отбора, тъй като снимам с S9500, смятам че ще бъдеш доволен от 5600 модела. Масово се коментира шума на панасониците, е , казват че Fiji има много добро шумоподтискане (иначе оптиката му била по-слаба от този на Панасомика), ами има и това си добре според мен, нали е важен крайният резултат ! Съглаен съм с slavoart с това което каза по-горе. Но изборът е твой !

Дата:   19-06-06 13:45

6tom priklu4a s tozi eko proekt 6te obqvq panasonica za prodan, ne za6toto ne mi var6i rabota a zapo4vam rabota po drug proekt no tam mi trqbva HDV camcorder. trqbva mi seriozna suma za nego,taka 4e za sajalenie izvestno vreme 6te ostana bez aparat. o4akvaite obqvata tezi dni v bazara:)

Автор: PiToMeN   
Дата:   19-06-06 14:03

ОТ S9500 имам лоши спомени - Фото 'Пинк' в Пловдив, където ме снимаха с такова и снимките не са на фокус ... естествено първо напсувах задапаратното устройство, после гледах exif-а на снимките.

Автор: didesignbg   
Дата:   19-06-06 14:03

@simbon4o стига бе човек, не е истина това за невероятната оптика, реклама и самовнушение. това за шумоподтискането ти е любима тема, ами изключваш го и приключваш.
дадох ти линк за панасоник и това как на отворена диафрагма снимките му нямат детайл или не си прочел (не разбираш руски примерно) или просто не желаеш да разбереш.
сега ще опитам на английски тестовете на двата апарата в дпривю фз 5
с5600
общата оценка е равна, отбележи обаче има ли в графата сравнения, представяне място където панасоника да е по-добър? не.
специално за теб искам да смъкнеш и двете снимки при които се сравнява резолюцията на двата апарата. разгледай ги внимателно и после пак говори. резолюцията както знаеш зависи от два компонента, обектив и матрица, търси се баланс между тях а не ау каква страшна лайка.
хроматични аберации - погледни във видеозона странния факт че фз 30 на роу има аберации, а на джипег загадъчно изчезват. сети се какво ти намеквам.
да не говорим че са фотоапарати с разлика една година!

Автор: fujifan   
Дата:   19-06-06 15:22

FUJI FOREVER!

п.п.
добре дошъл в клуба на комплексарите - фенове на панасоник

Дата:   19-06-06 15:34

:) много ясно че на RAW ще има, а на JPEG се поприкриват, но не така, че да не се виждат съвсем! Същата работа и с 5600 фуджито на което гледах снимки реални сред природа и не ми хареса как омаза цветовете и по края аберира като за световно, а този сайт дето ми показваш малко ме съмнисва[smilie3] поради факта, че толко мазана снимка от FZ5 не бях виждал, а и толкова перфектна от 5600 също [smilie3]. Аз също мога да покажа ревю от 5600 http://www.imaging-resource.com/PRODS/S5200/S52A.HTM и там си има и аберации и всичко, така че да забравим ревютата.

Изключване на шумоподтискането има само в RAW, иначе няма изключване!

Не знам дали си забелязал, обаче на панасоника освен всичко друго оптиката му и светлосилата е бая по-добра. Фуджито е на 3.2-3.5, паната 2.8-3.3, което за клас сапунер е бая важно поради това, че се опитваш винаги да си на по-голяма скорост при ниско исо. Скоростта я дават също не много голяма. Не знам единствено колко време пише RAW това 5600 ама не мисля че след като на 9500 му отнема 20сек това ще е бая по-бързо.

Предлагам малък тест, намираме нещо с което да тестваме и снимаме. Аз ще намеря FZ5 или ако искаш може и с гадния ми абериращ FZ30 да снимам ти с фуджи и сравняваме. Аз ще потърся отделно и фуджи за да видя от последния път като си играх с него дали се е променило нещо(все пак и нямах много време като го човърках в магазина). Пускаме тук резултати и гледаме [smilie5].

ПС Това за комплексите ми хареса. Чакам някой да ми покаже фуджи по-добро от моя панасоник в класа му и минавам на фуджи. А за фенщината... не ми се говори, можеш ли да убедиш човек с ник fujifan че има друго освен фуджи. Или въпроса е кой е фенът тук?

Публикацията е редактирана (19-06-06 15:44)

Автор: bobihot   
Дата:   19-06-06 15:46

Аз съм навит- идвам с FZ5, кой с каквото може- поне един с FinePix S5600 , Бони с К100 и да сравняваме!

Дата:   19-06-06 15:53

Това е за didesignbg http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz5/page7.asp
между другото виж тук. Не е лист с линийки, ама ако беше истина онова от оня сайт който ми показа на бутилката етикета познай на какво щеше да прилича [smilie5]. boni и К100D-то не го намесвайте че ще ни разпилее с някой твърда оптика или стар резняк механичен[smilie5].[shtrak] Не знам за вас ама мен ми писна. Дайте наистина да видим кой апарат какво може и да се мирясва.

Най-ми е интересно как с фуджи 5500/5600 ще стане по-добър портрет от с FZ30 [smilie5].

Публикацията е редактирана (19-06-06 15:57)

Автор: didesignbg   
Дата:   19-06-06 16:05

ами да ви кажа аз съм навит да си направим едно фотоизлетче. то наистина вместо да снимаме го обърнахме на говорилня.
за фуджифен нямам какво да кажа. всеки сам си пише изказванията и си избира ника.
това к100д къде го намеси, все едно аз да ти кажа че ще снимам с 28/1,8 на екзактата.
@simbon4o ех да беше дал поне линк за предната страничка а не тая с 400 аса че малко по-надолу като погледнеш как се гаси шума в червения и синия канал се плашиш. пък то бутилката си я няма. просто искам да ти кажа че разлика в резолюцията която получаваш няма.

Дата:   19-06-06 16:16

stava simbon4o,stava:) vij mi profila!!! poslednite 2 snimki sa praveni s 30-kata. predi6nite s 5500. pisna mi da gledam sravnitelni testove, da se merqt faktori 6um, hromati4ni aberacii, barzina na procesori, da dran4at stakla i t.n. do skoro imah fuji i z30, taka 4e nai dobrite sravnitelni testove si gi praveh az:) [smilie5]

Дата:   19-06-06 16:23

ne udobrqvam izkazvaneto na fujifan. podobni elementarni epiteti ne mi se nravqt a nqma ni6to argumentira6to v tvoite dumi. vse pak derzai s fujito i nai-dobriq tvoi argument badat fotografiite koito pravi6!!!!

Автор: Edy   
Дата:   19-06-06 17:10

Здравейте, мой приятел има такова Фуджи S-5600 и на път към Пазарджик направих тази пейзаж. https://photo-forum.net/i/370928&USER_ID=5340
Много фина градация на полутоновете, детайл и натурални цветове забелязах. За мен този апарат работи чудесно Може да снима Raw. Какво му трябва повече на човек особено за тези пари. [smilie24]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна