Автор: simbon4o
Дата: 19-06-06 15:34
:) много ясно че на RAW ще има, а на JPEG се поприкриват, но не така, че да не се виждат съвсем! Същата работа и с 5600 фуджито на което гледах снимки реални сред природа и не ми хареса как омаза цветовете и по края аберира като за световно, а този сайт дето ми показваш малко ме съмнисва поради факта, че толко мазана снимка от FZ5 не бях виждал, а и толкова перфектна от 5600 също . Аз също мога да покажа ревю от 5600 http://www.imaging-resource.com/PRODS/S5200/S52A.HTM и там си има и аберации и всичко, така че да забравим ревютата.
Изключване на шумоподтискането има само в RAW, иначе няма изключване!
Не знам дали си забелязал, обаче на панасоника освен всичко друго оптиката му и светлосилата е бая по-добра. Фуджито е на 3.2-3.5, паната 2.8-3.3, което за клас сапунер е бая важно поради това, че се опитваш винаги да си на по-голяма скорост при ниско исо. Скоростта я дават също не много голяма. Не знам единствено колко време пише RAW това 5600 ама не мисля че след като на 9500 му отнема 20сек това ще е бая по-бързо.
Предлагам малък тест, намираме нещо с което да тестваме и снимаме. Аз ще намеря FZ5 или ако искаш може и с гадния ми абериращ FZ30 да снимам ти с фуджи и сравняваме. Аз ще потърся отделно и фуджи за да видя от последния път като си играх с него дали се е променило нещо(все пак и нямах много време като го човърках в магазина). Пускаме тук резултати и гледаме .
ПС Това за комплексите ми хареса. Чакам някой да ми покаже фуджи по-добро от моя панасоник в класа му и минавам на фуджи. А за фенщината... не ми се говори, можеш ли да убедиш човек с ник fujifan че има друго освен фуджи. Или въпроса е кой е фенът тук?
Публикацията е редактирана (19-06-06 15:44)
|
|