Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпроси за Канон А610?
Автор: giiv   
Дата:   17-06-06 19:30

Здравейте на всички. Знам че много се е изписало по темата, но аз все пак ще попитам:
Кое е по добре и щади фотоапарата: Ваденето на картата и ползване на четец или прехвърляне чрез USB. Спред мен по удачния вариант е четеца В противен случай буксата на USBто се разбива и става [smilie23] Пък и има и немалко случай на изгорели USB от подадени паразитни напрежения.
Също така да попитам: Днес си взех Канон А610. Добавих също адаптер и УВ филтър за защита на оптиката. Адапторът има малък луфт-предполагам защото не е оргинален. Мисля да го държа постоянно на фотоапарата. Или не?
Забелязах на някоя от вътрешните лещи на обектива зацапване(сигурно при лепенето на лещите). Предполагам това е подарък към апарата от китайските братя при сглобката. Дано няма проблеми с качеството на изображението.
И последен въпрос: За да използвам пълноценно възможностите на видеото колко скоростнна трябва да е картата и с какъв капацитет?
Благодаря предварително и дано не съм ви отегчил![shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпроси за Канон А610?
Автор: sandorio   
Дата:   17-06-06 19:48

що не върнеш апарата след като има зацапване на някоя от вътрешните лещи?

Добавих също адаптер и УВ филтър за защита на оптиката.
Вярно, УВ филтърът предпазва оптиката от механични повреди, но не е това основното му предназначение.

Картата е хубаво да е по-бърза, но не се оливай с бързина - на повечето лап-топи рийдърите са бавни, така, че ефект няма да усетиш. Колкото до обема на паметта погледни в книжката с каква карта колко минути клипче може да се прави със съответната резолюция и прецени сам според нуждите ти.

Ако решиш да не ползваш УСБ кабела от страх да не се прецака жака, то помисли дали няма да се прецака слота на картата от вадене и слагане. При всички случаи е по-удобно ползването на карт-риийдър.

успех с новия апарат и .....хубави снимки!

Публикацията е редактирана (17-06-06 19:56)

Автор: giiv   
Дата:   17-06-06 20:27

То излиза че и слота за картата може да се прецака и жака. За прецакан USB конектор съм чувал, но за прецакан слот за карта?[smilie11] По-скоро конекторите на картата биха се прецакали от вадене и слагане в слота. Но нека все пак специалистите се изкажат, ZENTEX какво мисли по въпроса?

Автор: sandorio   
Дата:   17-06-06 20:55

все има прецакване, ако трябва да погледнем теоретично

Автор: Стоев   
Дата:   17-06-06 21:29

За видеото https://photo-forum.net/forum/read.php?f=3&i=269780&t=269780&phorum_uriauth=

Автор: mita4e   
Дата:   19-06-06 00:52

Видео снима 1GB (така пише в книжката)-при мен 8'23". Желателно е картата да е по-бърза.

първа  назад  1     всички  напред  последна