Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 EF-S 18-55 vs Sigma 18-200?
Автор: Rosh   
Дата:   24-05-06 14:55

Ако някой е снимал със посочените два обектива, моля да сподели впечатленията. Дали сигмата е по-добра от китовия на канон(като рязкост, като скорост на фокусирането), и дали имат някаква разлика китовия на 350Д и 20Д.

Предварително благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: EF-S 18-55 vs Sigma 18-200?
Автор: IvoYoo   
Дата:   24-05-06 20:54

Ами аз малко не разбирам как се сравнява широк с дългофокусен обектив ама...[ezik]
По принцип от огромно варио като 18-200 не можеш да очакваш кои знае какво качество. Наистина е изкушение да не мъкнеш 2-3 обектива. Но ако такова варио имаше високо качество, хората щяха да спрат да купуват други обективи. За сега това не се е случило[smilie3]
Много по-реално би звучал въпроса ако ставаше дума за Сигма 18-50 F/3.5-5.6 например. Въпросния обектив е с добра рязкост, но по-бавен автофокус от канонския. Но много хора се оплакват, че Сигма се троши много лесно.
Между китовите на 350Д и 20Д няма разлика[beer]

Автор: loveforever   
Дата:   24-05-06 21:20

Мога да споделя само малко личен опит.
Аз съм любител и държа на доброто качество, но също така за мен са от значение и цената и удобството на обективите. Снимам с КМ5Д, а отскоро се сдобих и с Сигма 18-200. Определено мога да кажа, че обектива сравнен с китовия ми 18-70 по нищо не му отстъпва даже напротив, намирам го за по-добър, като заедно с това големия зум е много удобен за снимки в движение. Според мен самия факт ,че обектива е три-четири пъти по-скъп от китовия говори достатъчно.

Автор: soleil   
Дата:   24-05-06 21:34

Абе стига сте препирали за тези обективи ...има ги една тема във Фото култа пак за тоя...същия обектив ..Зимай сигмата и цъкай със здраве !

Автор: Стоев   
Дата:   24-05-06 23:06

това за зумовете 10х нещо не го вярвам...[smilie8]

Автор: jester   
Дата:   25-05-06 00:59

Абсолютно СИГМАТА. По нищо не отстъпва, а предмиствата са много.

първа  назад  1     всички  напред  последна