Автор: Frida
Дата: 02-05-06 13:53
През празниците имах късмета да попътувам и си напълних окото със зелено, с цветя и самотни дървета на хоризонта. Докато пътувах и гледат тези красоти, се замислих за форума и масовия вкус. Осъзнах, че присъствието на такива визуални клишета като котки, мацки, розовобузи дечица и самотни дървета на хоризонта много ми е помогнало. Всеки нормален човек харесва такива неща, намира ги красиви и когато ги види, пожелава да си снима .. един вид да ги запази за себе си. Преди и аз снимах цветя например и си мислех, че съм направила страхотен кадър. Наводняването на форума с такива образи обаче, помага на човек да осъзнае, че не е направил нищо кой знае какво и му помага да потърси в себе си, нещо по-особено, нещо уникално, само негово си като визия и дори като чувствителност и философия. Това търсене на собствена идентичност в никакъв случай не е разграничаване от масовия вкус, напротив, то се осъществява благодарение на него. И ако приемем, че творческия процес е един вид самоанализ, можем да разпознаем уникалността си, само на базата на разпознаване и изживяване на общовалидните ценности.
|
|