Автор: jester
Дата: 19-04-06 14:29
Треснат, сигма 12-24 е тотална мазачка в ъглите, в сравнение с всички други зумове в този обхват. Освен това на 12 мм криви много. С нея поне съм снимал, както и със Сигма 10-20, която е много по-добра, а по спомени е по-евтина.
Дори малоумният Никон фанатик Кен Рокуел, потвърждава, че ако байонетът ставаше за Никон, би си взел EF-S 10-22mm/3,5-4.5 USM.
Иначе естествено, най-добрият след това е Никорчето ДХ 12-24, после Токината, после Сигмата и накрая Тамрона. Това не е лично наблюдения, а синтезирано от десетки тестове, ревюта и сравнения между тези обективи. Четох доста преди да се изръся зверски за Канончето, но така или иначе нямам намерение да минавам на фул-фрейм, тъй като единственото, което ми липсва при 20Д е липсата на широко, и сега ще го реша и него.
Иначе си пукам с тотално плютия EF-S 17-85/4-5,6 USM IS и съм си мого доволен. Прекрасен универсален обектив е според мен, който каквото ще да казва. Е, ако беше 2,8 нямаше да се налага да слагам друг и при търсене на яко плитък фокус, но това е единственото.
|
|