Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Внос на техника
Автор: Lyubie   
Дата:   15-12-03 11:50

Някой може ли да ми каже какви мита се плащат при внос на техника (фотоапарат и обектив) и дали се плаща ДДС? Изобщо как става цялата работа, ако ги внасяш не чрез фирма, а като частно лице и ти ги изпращат, а не ги внася твой приятел?

Отговори на това съобщение
 Re: Внос на техника
Автор: Pho   
Дата:   15-12-03 11:56

За да ти отговоря точно, би трябвало да знам от коя страна е вноса. Дължимите мита и такси са различни при внос от различни страни, а ДДС е винаги 20% върху стойността по фактура + транспортните разходи + митата и таксите, когато трябва да се плаща.

Дата:   15-12-03 12:07

Вноса е от САЩ или Англия.

Дата:   15-12-03 13:28

Митото за обективи е 6,7%, за SLR фотокамера митото е 8,6%.
Към цената по фактура прибавяш дължимото мито и след това изчисляваш 20% ДДС.
Успех в избора на най-хубавия и на най-изгодна цена фотоапарат!

Дата:   15-12-03 13:37

Пропуснах да отбележа, че когато ги получаваш като частно лице, получаваш известие от пощенската станция при митницата и там на място, след като си заплатиш мито и ДДС си взимаш апарата.
ВНИМАВАЙ: Много често такива неща като камери и обективи, изпратени по пощата до България изчезват още на Аерогарата и въобще не стигат до получателя. Знам го от опит.

Дата:   15-12-03 14:19

Много ти благодаря за изчерпателната информация. Ама как така изчезват? Какво правиш в такъв случай?

Автор: Boreto   
Дата:   15-12-03 14:26

Пиеш една студена вода.

Дата:   15-12-03 14:27

Тая вода ще да е доста скъпа,а? [smilie5] [smilie10]

Дата:   15-12-03 14:34

Lyubie, хората се извиниха, че не съм получил това за което съм платил и ми го изпратиха отново. Само че аз дадох втория път адреса на един приятел във Виена. След пет дена нещата пристигнаха, а после - по човек до тук.Това е.
Ама ти не разчитай, че всеки доставчик е готов да изпраща по два пъти - просто имах късмет и не настинах от студената вода.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-12-03 14:50

Чел съм, че дори на фирмите вносителки на апарати у нас, доста техника е изчезвала...за тяхна сметка, по подобни начини, и просто си пият по-една студена вода, а после и ние, защото продават по-скъпо, да си избиват липсите, може би [smile]

Автор: LinkBeat   
Дата:   15-12-03 15:34

Мисля, че за частни лица има допълнителни утежнения- за над определена сума, митото е 50 %- поне за компакт дискове преди няколко години беше така, затова попитайте в централна митница.

Автор: machine_head   
Дата:   15-12-03 16:40

доста често фирмите се правят, че им е изчезнало нещо...

не говоря само за фотографския бранш...

Автор: dobber   
Дата:   15-12-03 16:56

Принципно, избягваите да поръчвате каквото и да е с нормална поща, има си куриери като DHL (не правя реклама) при които си плащаш малко по висока сума но доставката пристига 100%, освен това е застрахована в случай на повреда при пренасянето.

Дата:   15-12-03 18:08

Благодаря на всички. Много ми помогнахте.[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна