Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фокусно разстояние
Автор: toshko   
Дата:   14-03-06 22:26

Здравейте,

На скоро си купих Panasonic FZ-30. За аматьорски снимки се справя доста добре, но когато искам да изкарам нещо по-добро примерно да снимам някакъв обект, той да е на фокус и фона от зад да се blur-не нищо не става. Снимките излизат като с PhotoClip-а който имам от преди. За да получа това което искам трябва да снимам примерно човек само в главата (като за паспортна снимка) и зад него трябва да няма нищо поне на 10 метра.
Гледам по филмите когато снимат някой човек дори в стая и да го снимат от кръста нагоре фона от зад пак се blur-ва много добре.

Та искам да питам аз ли нещо греша при снимането или просто този апарат толкова си може?

Отговори на това съобщение
 Re: Фокусно разстояние
Автор: radison   
Дата:   14-03-06 22:35

snimai po otdale4 s pove4e zum i maksimalno otvorena blenda.

Автор: Han_Solo   
Дата:   14-03-06 22:44

То вече е обяснено и то в този сайт, хората са си направили труда и книжка да напишат:
https://photo-forum.net/ebook/page4-5.htm ето това е точно като за теб [smilie3]

Автор: IvoYoo   
Дата:   14-03-06 22:50

Спомням си, че и на мен това ми беше проблем някога. като си прочетох упътването на апарата се оказа, че не ставало чак толкова трудно и че апарата не е виновен[shtrak]

Автор: hotsnail   
Дата:   14-03-06 22:53

mmm da s DSLR i obektiw s blenda 1.7 ili 1.4 primnerno e dosta po lesno [smile]

Автор: IvoYoo   
Дата:   14-03-06 22:56

абе и с 2.8 става, ама аз като нямам пари за такъв и с 3.5 се справям[beer]

Автор: loveforever   
Дата:   14-03-06 23:12

Ето нещо което според мен би могло да ти е от полза

http://photoinf.com/Tools/Don_Fleming/Depth_Of_Filed_Calculator.html

Прочиташ онова за дълбочината на разкост, изчисляваш си я спрамо твоя апарат и дадения случей и като се съобразиш с параметрите няма как да не стане. Вярно е, че колкото по-малко е фокусното разстояние по-трудно става, но все пак не е невъзможно [shtrak]

Автор: miton   
Дата:   15-03-06 00:25

[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie19]

първа  назад  1     всички  напред  последна