Автор: J0R0
Дата: 21-07-04 18:38
Гледам снимките на някои автори.
Гледам, чета им изказванията и си мисля:
Да си гений - то било много лесно.
Гениалността няма нужда да се доказва.
Особено в изкуството.
Геният по принцип си е неразбран.
(То, Айнщайн, дето става въпрос за математика и за такива прости неща, като маса и скорост на квадрат, са го разбрали чак 50 години по-късно, та какво остава за някакъв намазан арт. Ван Гог да не са го разбирали?)
Та, както казах гениалността няма нужда да се доказва.
Достатъчно е да заявиш на висок глас претенциите си.
Колкото са по-големи и колкото по-високо ги заявиш - толкова си по-гениален.
За да разберат всички за твоята гениалност, трябва да казваш на тези, които не те харесват, че са тъпаци.
Че са умствено изостанали (може и физически също).
Че не разбират от изкуство (тука може малко ирония - че разбират колкото свиня от кладенчова вода или нещо подобно в стил Поли).
Че живеят в друг век (минал, разбира се)
Че са обратни, преждевременно остарели, живи трупове, дебелокожи, дебелаци, конформисти, мазохисти и каквото още се сетиш.
Няма значение колко са тия хора на брой.
Колкото са повече - толкова по-добре!
Гениалността изпъква най-добре, когато се възвиси над огромна маса говеда, едно две не са достатъчни.
Като си гений, е хубаво все пак, да има още един двама гении, които да те разбират.
Те задължително са от твоята страна, от твоето поколение, от твоя град, дори няма лошо да са от твоята компания.
Хубаво е и ти да показваш, че разбираш изкуството на един двама гении.
Те обаче е добре да са от по-далеч и също да са неразбрани от съвременниците си.
Така показваш, че не си затворен само в компанията си, показваш духовната си свързаност с останалите гении по земното кълбо.
Друга отличителна черта на гения, е че каквото и да каже, по какъвто и да е въпрос, то не подлежи на съмнение. Който не е съгласен с мнението на гения... (виж определенията по-горе)
Каквото и да сътвори геният - все е гениално.
Не подлежи на съмнение.
И макар че е неразбран, всички просто са длъжни или да го харесват или... (виж определенията по-горе)
Геният също така е неконформист. Той се гнуси да пие бирата си в чаша, да носи чисти чорапи или да харесва нещо, което се харесва на мнозинството хора. Традиционната логика също му е чужда. Какъв гений ще е, ако казва на черното черно и на бялото бяло - че това би го принизило до мисленето на най-обикновен тъпак. Като някаква крава, която вижда бялото и си мисли - бяло! Банално! И скучно!
Взех решение!
Трудно ми беше, но го взех.
От днес ставам гений!
"Уфицялно", както биха се изразили някой от гениите тука.
(Макар, че някой гении вероятно ще се опитат да оспорят това и ще се опитат да ми кажат, че гениалността е по рождение, но на тях ще им кажа... виж определенията по-горе)
Който не ми харесва вече снимките или изказванията - СУКС!
За негова сметка си е.
Остава си завинаги в блатото.
Който ги харесва - РУЛС!
Има шансовете да се издигне до нивото на разбирач, което за всеки тъпак и говедо е голям прогрес!
|
|