Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 77mm UV филтър?
Автор: sokkon   
Дата:   16-07-04 10:39

Някой да знае къде в София мога да намеря качествен 77mm UV Haze филтър. Трябва ми за Canon EF 17-40. B+H, Hoya, ...? Мерси [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: 77mm UV филтър?
Автор: behemoth   
Дата:   16-07-04 10:50

Пробвали в халите но сигурно ще ти одерат кожата

Автор: borovinka   
Дата:   16-07-04 10:54

Виж в "Корексим-БГ", тел: 971 50 26 или в процентъра на "Шипка" 12, тел: 843 83 84, Румяна.

Дата:   16-07-04 11:26

В Корексим имат само HAMA, а в процентъра ми казаха да им звънна в понеделник, щото я нямало титулярката [smile] Там обаче наистина свалят кожи и сигурно ще пропусна.. Явно ще изчакам някой да ми го донесе от USA. Нещо втора ръка да ви се намира?

Автор: djidji   
Дата:   16-07-04 18:06

ако си навит да чакаш доставка може да бъде поръчан...

Автор: STFN   
Дата:   16-07-04 18:52

zdr i ot men da ti kaj 4e i az imam sa6ti obektiv i po dobria variant e /veroiatno/ za da ti e po evtino da izpolzva6 jelatinov UV, a ako te interesuvat i o6te filtri /jelatinovi za6toto si ima6 darja4 otzadnata strana na obektiva/ moje6 da mi se obadi6 i 6te ti predloja dosta ne6ta na razumna tzena
0886 159 409 Stefan

Тц, тц, тц...
Автор: GenaDP   
Дата:   16-07-04 18:55

А не ти ли идва на акъла, че може би УВ филтър отпред се ползва преди всичка като предпазно средство за челната леща?

Re: Тц, тц, тц...
Автор: pinko   
Дата:   16-07-04 18:58

И аз предполагам, че за това го търси, аз на всичките си обективи имам по един УВ филтър точно с такава цел.

Ако не държиш да е Хоя или В+Н, в Халите има Хама на достъпни цени.

Гена, дойде ли пратката?[beer]

Автор: stoevmobile   
Дата:   18-07-04 19:20

Има фотоапарати, на които филтрите се поставят върху адаптер. И автоматично притежаваната капачка на обектива става неизползваема. Намират ли се някакви "гумени/ластични" капачки или трябва да се приспособяват?
По-долу цитирам извадка от намерено преди време в нета и прочетено днес (много неща свалям, ама чета при свободно време):
". When I bought a 72mm UV filter for it for the lens hood (required for filters) and found the lens cap didn't fit. I purchased a 72mm lens cap with an elastic lens tether and it fits beautifully (although it's obviously a bit heavy)."

Публикацията е редактирана (18-07-04 20:58)

Дата:   20-07-04 16:04

Благодаря Ви за коментарите. Вече го поръчах от B&H и се надявам до края на другата седмица да е на обектива ми. Необходим ми е като защита на предната леща, тъй че желатинов не ми върши работа. Поръчах slim версията за широкоъгълни обективи и искрено се надявам да има за какво да закрепя капачката.
За пореден път се уверих, че добра стока на нормална цена в БГ няма. Като се замисля почти нищо съществено не съм купувал оттук [smilie2], а бях толкова ревностен привърженик на пазара тук заради гаранцията, сервиза и т.н.

първа  назад  1     всички  напред  последна