Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 xD card fuji или olimpus?
Автор: haaho   
Дата:   11-02-06 19:08

Здравейте, Апарата ми е Фуджи 9500 и искам да му сложа xD-card, има ли някакво значение дали картата ще бъде Fuji или Olimpus?

Отговори на това съобщение
 Re: xD card fuji или olimpus?
Автор: achmore   
Дата:   11-02-06 19:40

тц ! [smilie5] освен, ако не държиш на марката

Автор: LTG   
Дата:   11-02-06 20:29

Ако апарата беше Олимпус - има.
Когато не се използва оригинална карта е недостъпна опцията за панорамна снимка. Това го пише дори някъде из документацията на Olympus C-750.
Интересното е, че на картите, които имам отпред пише Олимпус, а отзад Самсунг и Тошиба.
[smilie8] [smilie6]

Автор: maddam111   
Дата:   11-02-06 21:51

ИМА! на Олимпус слота е по-плитьк-трябваше да ми тьрсят друга карта- общо взето на картата за Олимпус си пише Олимпус !!! провери за Фуджи дали така стоят нещата [smilie24]

Автор: simbon4o   
Дата:   11-02-06 22:04

тоя апарат няма ли слот за СF?[shtrak]

Автор: gembisser   
Дата:   11-02-06 23:55

Аз имам и S9500 и Оли 765, картите са ми Фуджи! И на двата работят перфектно!!!!!! Това за панорамата е вярно! [beer] [shtrak]

Автор: gembisser   
Дата:   12-02-06 00:01

Има слот и за CF! [smilie24] Там ми е по голямата карта! [smile]

Освен и ние като "врага" да си направим такваз тема! [smilie18] [smilie18]

Автор: LTG   
Дата:   12-02-06 08:56

Пак от мен: Не съм убеден, че 2-те карти нямат различни скорости на обмен на информация, но това е само предположение.
Иначе щом апарата ти е с 2 карти - вземай от другата. xD card е по-скъпа като цена на мегабайт и се използва в по-малко модели други апарати - демек ако тръгнеш да сменяш техниката ще е проблем да я продадеш отделно от апарата или да я ползваш с новия.[smilie25]

Автор: uzunof   
Дата:   12-02-06 16:30

имам 2 памети в момента:
- 16МБ FujiFilm (отзад пише Japan Toshiba)
- 128МБ Olympus (отзад пише Korea Samsung)

И двете са с напълно идентични размери.

Автор: Otvorenia   
Дата:   13-02-06 03:03

Това значи че са поръчани от фуджи и Олимпус, а фирмата производител е написала своето име отзад. Корейските памети са най добрите за мен. От паметите за комп го знам.

Автор: simbon4o   
Дата:   13-02-06 09:09

1GB xD ~ 2GB CF :) няма смисъл от хD аз имах 765 оли и с него продадох и 256-цата ми щото нямаше смисъл да я държа. GF има и малки HDD-та от около 4-8GB не ползвай xD-то освен ако нямаш такива. Скоростта по технически май хД е по-бърза ама не е ясно апарата с коя ще работи по-бързо![shtrak]

Автор: haaho   
Дата:   13-02-06 19:25

Точно заради бързината предпочитам xD-card, нямаха Фуджи и сега съм с Олимпус 1Г, работи си нормално, но не съм измерил още скоростта на трансфер. В книжката на апарата пишеше за малките хардове, че като загреели можели да внесът шум в снимките.[smilie5] [smilie5]

Крайно време е и собствениците на "големия" S9500 да се обединим в една тема [smilie24] [smilie24] [shtrak][smilie19]

първа  назад  1     всички  напред  последна