Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon WL-DC100
Автор: stoevmobile   
Дата:   10-07-04 15:50

Интересувам се от Wireless controller за Canon S1 SI (и практиката ви с подобни "дистанционни" с други модели фотоапарати).
Имам случаи, когато натискайки спусъка на апарата, подпрян върху що-годе стабилна опора, съм развалял кадъра, Предполагам че може би натиска е виновен. Едно време имаше жило за спусък, имам си две такива в къщи, ама де да му го завинтя на цифрака?[smilie11]
Ако взема едно от малките "стативчета за сапунерки" от GenaDP, то опората няма да е много стабилна, както самият продавач казва.
То е ясно, че като сложиш недотам лек апарат с телеобектив върху високо стативче от "високо портативният клас", то снимането си е комай като от ръка, дори ако държиш/придържаш апарата по време на снимката. А хубавите и стабилни стативи са тежки и голями и в сгънат вид (не казвам скъпи-който е мераклия, ще се прежали) и не се "закачат на колана като кобур" (пък и "недохранен" съм бил - мерси GenaDP). Аз почти винаги нося фотоапарат с мене, пътувам с автобуси или пеша, носенето постоянно на големият статив някакси не се връзва, Едно дистанционно би подобрило крайните резултати.
Моето питане е: Използвате ли подобни устройства, какви са предимствата/недостатъците при работа с тях,
не става дума за ателие, а за outdoors снимки. Цените са ясни от интернет. Ама къде в българско може да се намерят/поръчат (за Canon WL-DC100 питам), след като и официалните дилъри не внасят всичките аксесоари за даден модел фотоапарат. Все пак една поръчка от Европа/Щатите, на нещо струващо около 60-70лв., май не си струва транспортните разходи, ако има някаква алтернатива у нашенско.
[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon WL-DC100
Автор: epixs   
Дата:   10-07-04 16:19

Na men basta mi mi napravi edna samodelka za moia 300D - namerih mu link v net-a ot dpreview.com. Moeto ima AF, Shutter, Bulb... vse pak hubavo beshe da mozhe da vdiga i ogledaloto, ama za samodelka tolkova.

Автор: jumbo   
Дата:   10-07-04 18:17

статив и самоснимачка като най-евтин вариант пускаш само снимачката и ето нито пипаш нито нищо

Автор: PolarBear   
Дата:   10-07-04 19:15

Порови из форума в по-старите теми, май че Pinko беше писал как е решил проблема (но при 300д) за 5 лв, ако добре си спомням, беше май на базата на някакво hands-free за gsm...може да се окаже приложимо и в твоя случай, не знам, но погледни за всеки случай. А и номерът със самоснимачката е много добър, жалко, че става само при горе-долу статични обекти и някои други много специфични случаи.

Дата:   11-07-04 11:06

http://www.camerahacker.com/RS60-E3_pin-out/Super_Mini_Switch.html

Автор: Canon   
Дата:   11-07-04 13:10

на jumbo варианта е най-универсален и много често може да те извади от ситуация.
Основно идеята е, че за времето от самоснимачката, вибрациите на апарат/стативче затихват.
За PSPro1 има Wireless controller в сета. Пробвал съм го, добре е измислено, но му е тесен ъгъла на излъчччване.
Но пък можеш и да плейваш на TV и дистанционно да си разглеждаш/увеличаш снимките. Работи с менютата и при снимаме и при гледане
Ако имаш път към Търново, може да го пробваме на Canon S1 SI дали има смисъл да си търсиш такъв.
[beer]

Автор: stoevmobile   
Дата:   11-07-04 16:05

Re: Canon
Трудно бих дошъл до Търново. А много бих искал.
За мен след Пловдив, това е най-красивият ни голям град.
Днес ходих да снимам газодобивна(или както там се казва) платформа от брега на морето. В Турско съм, на Черно море, в курортно село. Разстояние до обекта за снимане над 9км. Търсих си камък, кол или нещо стабилно, дето да сложа апарата. Нямаше нищо сгодно на избраното място (висок бряг), а зяпачи колкото искаш. Не ставаше да залегна, че беше мръсно, а и много пренаселено. Накрая се прежалих и [shtrak] от ръка на 16х.
Като си погледнах "сътвореното" после, стигнах до изводите:
1) статив - трябва си
2) филтри - научи се да използуваш
3) повече мегапикселен апарат - пожелай си от Дядо Коледа или Дядо Мраз, пък ако са стиснати, стискай се и си купи по-късно
4) не пий бира преди снимки или когато ги обработваш по-късно
5) когато снимаш нещо далече в морето, опитай в различни часове, че има много изпарения - все в някой час са по-малко
6) научи фотошопа или подобните му програми по-добре
7) [beer] [beer] [beer]
8) не се ядосвай, човек се учи от грешките си

Автор: pinko   
Дата:   12-07-04 14:44

epixs, MLU има в последната версия на фърмуера за 300Д, може да се регурира и закъснението на сработването на затвора след вдигането на огледалото - changeable MLU delay via C.Fn17

http://www.bahneman.com/liem/photos/tricks/digital-rebel-tricks.html

хендс-фри от Самсунг за 5 лева върши същата работа, освен това е в цвета на апарата-сребристо[shtrak]

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/lyls9403.JPG
http://img47.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Pictures/IMG_7698s.jpg

Публикацията е редактирана (12-07-04 15:05)

Дата:   12-07-04 15:26

chudesno! To4no za toia model niamah info, vypreki che po logika bi sledvalo da stava. Mozhesh li da pravish BULB s nego???

Дата:   12-07-04 15:48

Pinko, dokolkoto shvashtam, ti sasto imash 300D??? Polzvash li posledniat hack ili ne??? Az dosta se kolebaia dali da se hack-na i mi se shteshe da si pogovoria s niakoi, koito e opitval - dosega sam se razpravial samo s typi amerikanci, no te mi laziat po nervite.

Дата:   12-07-04 16:01

Да, имам 300Д от края на февруари.

Качвал съм му всички версии на хакнатия фърмуер, всъщност първата работа след като го разопаковах беше да сменя фърмуера, направил съм близо 10 000 кадъра(9 400 по-точно) с различните версии, никакви проблеми няма.

Всички мои познати с 300Д също ползват хакнатия фърмуер, тук от форума се сещам за жороД, Стс, джиджи, може и други да има, не се сещам[beer]
Ако имаш някакви въпроси, питай...

Някой хора се притесняват, че нямало да им важи гаранцията, на една позната трябваше да се калибрира автофокуса(апарата беше с този проблем преди да се смени фърмуера), изпратиха апарата във Виена, или не са забелязали, или не им пука, признаха гаранцията, обаче след ремонта бяха качили оригиналния фърмуер, та ние отново качвахме хакнатия[shtrak]

Публикацията е редактирана (12-07-04 16:06)

Дата:   12-07-04 16:19

mozhesh li da mi izpratish na tozi email
<ramirezbg@yahoo.com>

GSM-a si, iskam da ti se obadia, ako ne vazraziavash.
Vielen Dank!

Дата:   12-07-04 16:30

Пратих ти го[shtrak]

Ето тук http://www.bahneman.com/liem/photos/tricks/digital-rebel-tricks.html
прочети как точно се процедира, най-важното е да копираш .фир файла(пратил съм ти .рар, първо трябва да го разархивираш) на ФОРМАТИРАНА карта и батерията да е добре заредена.

телефона ми е 0887 631329 или 02/980 7954, Иван

Дата:   12-07-04 16:52

Merci mnogo - dovechera se miatam na hackvaneto!!!

Дата:   12-07-04 16:58

Ето тук http://members.rogers.com/tanm/Wasia%20B7.1%20firmware%20features.pdf
има един .пдф с подробни обяснения кое как е след смяната на фърмуера.

Успех![shtrak]

Дата:   12-07-04 17:06

Pak blagodaria, Pinko!

първа  назад  1     всички  напред  последна