Автор: stoevmobile
Дата: 10-07-04 15:50
Интересувам се от Wireless controller за Canon S1 SI (и практиката ви с подобни "дистанционни" с други модели фотоапарати).
Имам случаи, когато натискайки спусъка на апарата, подпрян върху що-годе стабилна опора, съм развалял кадъра, Предполагам че може би натиска е виновен. Едно време имаше жило за спусък, имам си две такива в къщи, ама де да му го завинтя на цифрака?
Ако взема едно от малките "стативчета за сапунерки" от GenaDP, то опората няма да е много стабилна, както самият продавач казва.
То е ясно, че като сложиш недотам лек апарат с телеобектив върху високо стативче от "високо портативният клас", то снимането си е комай като от ръка, дори ако държиш/придържаш апарата по време на снимката. А хубавите и стабилни стативи са тежки и голями и в сгънат вид (не казвам скъпи-който е мераклия, ще се прежали) и не се "закачат на колана като кобур" (пък и "недохранен" съм бил - мерси GenaDP). Аз почти винаги нося фотоапарат с мене, пътувам с автобуси или пеша, носенето постоянно на големият статив някакси не се връзва, Едно дистанционно би подобрило крайните резултати.
Моето питане е: Използвате ли подобни устройства, какви са предимствата/недостатъците при работа с тях,
не става дума за ателие, а за outdoors снимки. Цените са ясни от интернет. Ама къде в българско може да се намерят/поръчат (за Canon WL-DC100 питам), след като и официалните дилъри не внасят всичките аксесоари за даден модел фотоапарат. Все пак една поръчка от Европа/Щатите, на нещо струващо около 60-70лв., май не си струва транспортните разходи, ако има някаква алтернатива у нашенско.
![[smilie11]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie11.gif)
|
|