Автор: penchev79
Дата: 05-02-06 14:07
hose следващия път не отказвай, може това да е бил Кадъра от цялото ти снимане!
На мен ми се е случвало - излизам с някаква идея, снимам, между другото снимам и нещо ей така просто - и после се учудвам на резултатите, понякога човек сам себе си може да изненада яко
А за морала темата наистина е в сферата на философията. Защото, струва ми се, морала на дадено общество (не говоря за отделния човек, макар че пак има връзка) се мени. Пример: в древна Гърция се е считало за нормално взаимоотношение ученик (16-20 г.) да има сексуална връзка с учителя си. Тогавашния морал го е считал това за нормално. А днес е съвсем друго. И понякога именно хората на изкуството провокирайки с нещо на пръв поглед неморално, те карат след това да се замислиш дълбоко, а като цяло изкуството малко или много винаги е променяло в някаква степен и морала на обществото.
Та според мен въпроса е малко некоректно зададен, може би по-скоро трябва да се пита какви са етичните граници във фотографията и в изкуството като цяло. Макар че пак бих казал, че и така зададен въпроса е с малко размити граници.
Категорично определен морал в днешно време май има само в държави със тоталитарно или строго религиозно-ориентирано общество.
В крайна сметка рушим догми, за да създадем нови, а след нас някой друг руши нашите и създава нови. Така върви човечеството, а накъде върви... е друга тема
п.с. не пускайте такива теми, че нещо явно съм склонен много да се отплесвам.
|
|