Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 NC и цветните профили
Автор: explorer   
Дата:   02-01-06 22:58

Абе има ли някакъв начин в никон кепчъра да виждам превю като за друг цветен профил? Изобщо как се оправяте с тая шибания с цветните пространства?

Снимките във шопа са тъмни, докато не избера View / Proof Setup / Monitor RGB, и после включвам View / Proof Colors, после Convert Profile -> sRGB.

Гимпа понеже не поддържа цветни пространства, директно ми показва снимката както си изглежда примерно и във уеб браузера и ми спестява цялата тая галимация (ако не смятам да печатам).

Кепчъра обаче показва само тъмна Индия - работи перфектно, но докато не сейвнеш (или респективно му кажеш да отвори снимката в шопа и приложиш гореописаната процедура) не виждаш крайния sRGB резултат. T.e. няма "proof" опция. Има и при него Tools / Options / Color Managemen и вътре една опция Default RGB color space с един чекбокс отдолу, но и да го сменя от там на sRGB нищо не се променя?

Отговори на това съобщение
 Re: NC и цветните профили
Автор: джъмбо   
Дата:   03-01-06 11:06

идея си нямам [smilie2] аз като виндолс потребител нямам такива драми и понеже снимам на адоб и кепчъра и шопа са настроени за адоб 98 и..... няма проблеми

е понякога имам драми с някакви цветове за уеб ама не ми пука щото за печат са ок....

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна