Автор: penchev79
Дата: 09-10-05 18:17
Стоев, това което си показал за настройките са цветови профили за монитора. Според мен с тях трудно ще решиш проблема с отражението от монитора или със прекалено силната дневна светлина, която намалява "видимия" контраст на това, което е на екрана.
Цветовите настройки са за други цели. Например - ако ще печаташ на даден принтер и искаш, това което виждаш на екрана да е каквото ще е горе долу и като отпечатък. Е, това далеч не изчерпва смисъла на цветовите настройки.
Те определят цветното пространство на монитора.
Има и гама настройки - за осветеността. С тях донякъде може нещо да се постигне.
Аз лично си държа монитора на едни настойки и толкоз. Сега през няколко часа ако ми се налага да сменям профили и тн - егати живота
Иначе - всеки монитор, произведен не по-отдавна от преди 5-7 години, си има стъкло на екрана по технологията NON-GLARE (производителите за съкращение го обозначават NG), но и то не е в състояние да реши проблема, само го облекчава.
За най-новите монитори нямам представа как е положението и дали са развили тия технологии. Ама като гледам пазара как върви... Честно казано голямата част от сега произвежданите монитори са пълен боклук. Ако очаквате от монитор за 100$ чудеса - забравете.
Аз съм със ViewSonic 15 GS /graphic series/. 15 инча, но знам защо съм с него.
На старо ако ви изпадне ViewSonic 17 PS или 19 PS - това е професионалната серия, просто са невероятни монитори!!! Аз обаче втора употреба не съм виждал такива, предполагам който ги има си ги пази за себе си - и има защо.
|
|