Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво и трябва на снимка за да има 100 реитинг?
Автор: tochnia   
Дата:   06-10-05 00:49

Какво и трябва на снимка за да има 100 реитинг?
1.Значи като начинаещ фотограф първо качих снимката:
https://photo-forum.net/i/194196&USER_ID=19893
мислеики си че става за нещо... ама не било така...
2.Амбицирах се за следващата след 5 дена и тоя път направих старателен подбор, кроп и лека обработка на ето това:
https://photo-forum.net/i/194783&USER_ID=19893
ама пак се оказа кръгла нула.. в момента в които пиша това реитинга е 14 :( а ми е любимата снимка за последната година.
3.Решен да имам хубава снимка издебнах хубаво време, хванах фотоапарата и отидох да снимам из разни готини места... за пеизажи.. щото явно с портрет не мога да ги постигна 100 реитинг... и така от направените бая снимки избрах няколко обработвах... после си избрах една.. махнах някои елементи.. дадох вси4ко от себе си и това е резултата:
https://photo-forum.net/i/199174&USER_ID=19893
за предварително мнение питах 2-3 човека които нямат общо с фотографията обаче я харесаха много, а и мен ме кефи...
ама пак е мноооогоо дале4е от 100 рейтинг... кажете каде са ми грешките или какво не ми достига?

Отговори на това съобщение
 Re: Какво и трябва на снимка за да има 100 реитинг?
Автор: ecobo   
Дата:   06-10-05 00:56

За да станат 100 точки, трябва 25 човека да ти гласуват със "злато". Проста работа [smilie18]

Автор: athom   
Дата:   06-10-05 00:56

Третата така си и издул цветовете, че като я погледне човек и го заболява главата.
Иначе хич не е лоша.

Първите две няма да ги коментирам.

Успех.

[beer] [shtrak]

Автор: canon   
Дата:   06-10-05 00:57

Ми смятай просто:
100:4 = 25 аисикюта
Може да е каква да е снимката

Публикацията е редактирана (06-10-05 00:58)

Автор: Brummaker   
Дата:   06-10-05 00:58

не знам / за третата говоря де/, много е центрирана ... ама това е мое мнение де

[beer] [shtrak]

Дата:   06-10-05 01:08

е това с айсикюто си мисля 4е няма да е честно.. щото ще помоля приятели за услуга и бързо ще ги събера... ама въпросът е как да се снима по-добре... и какво трябва да има на снимката за да има наистина 100 рейтинг? Да изглежда професионално? Да е необичаина? Или?

Автор: Niko24   
Дата:   06-10-05 01:14

Изчакай есента да настъпи по-сериозно. Отиди на мястото, на което си направил третата снимка, но си избери по-ветровит ден и може би сутрин, когато въздухът е още влажен и слънцето е ниско - ако имаш късмет, може да хванеш голям драматизъм, той се харесва на масата. Ако имаш статив експонирай по-дълго, гледай да има падащи листа, пък ако ще и прахоляк от вятъра, ... абе екшън. Не е задължително да стане нещо, само идея.

Автор: Brummaker   

да има 100 точки ама никак не е равно да се снима по-добре [smilie24]

снимки с по 20 точки има трепач [smilie24] [smilie24]

Автор: MisterX   

Trqbva se snima za KEF a ne za tochki!!! [smilie3]
inache tretata e dobra... malko centrirana i zaglavieto e mnogo mrachno za takava svetla snimka..

kato gledam razlikakata m/u poslednata i purvite dve napravo mi se struva che sa snimani ot razlichni hora [ezik] [ezik]

Дата:   06-10-05 01:19

Е MisterX, все пак за всяка следваща съм се старал в пъти повече... а и когато правих първите две не бях разглеждал какви снимки правят истинските фотографи.. а аз снимам за кеф.. ама ако успея да постигна висок рейтинг на снимките ми зна4и напредвам..[smilie5]
Niko24 мерси за съвета.. ще се пробвам.. само дето ми се струва че като стане по гадно времето стават по-мрачни снимките.. и няма да ги има велесите цветове... [shtrak]

Дата:   06-10-05 01:22

Брума е прав, не се подвеждай по точките, въпреки че е ясно, че ти трябват за да си вдигнеш седмичната квота. Радвай се повече от коментари.

Дата:   06-10-05 01:25

"ще се пробвам.. само дето ми се струва че като стане по гадно времето стават по-мрачни снимките.. и няма да ги има велесите цветове..."

Веселите цветове ще ги имаш от есента и от дискретната светлина, а и нищо не пречи един пейзаж да е мрачен и въпреки това красив.

Публикацията е редактирана (06-10-05 01:26)

Автор: Plato   
Дата:   06-10-05 01:48

Има много книги за фотография, ако не си чел ще ти помогне...предполагам ;)

Автор: pejzagisto   
Дата:   06-10-05 02:02

tochnia: лошото време обикновено спомага за по-интересни снимки.

Публикацията е редактирана (06-10-05 02:09)

Автор: sounder   
Дата:   06-10-05 09:43

за ко са ти 100 точки ???[smilie24]
пари ли ти дават ? happy ли те правят

Автор: nemchev   
Дата:   06-10-05 09:54

на мен пък не ни стигат за малко да дръпна до 200[smilie18] [smilie18]

Автор: ROLIK   
Дата:   06-10-05 09:56

по логика с три снимки надали ще стигнеш тоя рейтинг..а и за какво ти е ..надали той е критерий за качеството, което си постигнал.количеството ще ти роди и качество..та снимай и ще дойдат точките ако това ти е целта..

Автор: hostage   
Дата:   06-10-05 09:56

sounder за да може да качва по 2 на седмица [smilie24]
tochnia опитай да убиеш малко цветовете с ФШ, ако беше я направил вертикална май по-добре щеше да е [smile]

Автор: 5r54   
Дата:   06-10-05 10:09

Ако е само за точките, като гледам и отварянето на нов форум върши работа. Вече имаш 70, а сега и аз като гласувам... до довечера си прескочил заветния праг. Втората ти снимка е наистина убиец!
Има и друг начин, но не е за всеки, трябва:
1 да можеш да работиш с фотоапарат;
2 да си от момиче и Господ да те е надарил с каквото трябва (не само с акъл)
3 да не ти пука много да покажеш с какво те е надарил (серия "автопортрети")
Като гледам, някои са минали така и 200 т., а и администраторите им обръщат внимание.
[smilie3]
и да не вземе да се засегне някой!
шегувам се[beer]

Автор: gorbi   
Дата:   06-10-05 10:11

nemchev: още 13 останаха..... [smilie18] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   06-10-05 10:19

Ако само точките ще те направят щастлив...
По-важни са коментарите, особено за начинаещ фотограф. Тройно или петорно по-големите усилия, вложени в някоя снимка, не я правят винаги по-добра. Хвърли тези усилия в четене на книги за визуалните, че и за другите изкуства. Снимката става в главата - трябва да видиш и да усетиш ситуацията. Останалото е техника - тя се учи по-лесно.

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   06-10-05 10:19

има два начина:

караш приятелите ти да ти слагат точки, подмазваш се на хора във форума и прочие простотии; предимства - много бързо ще станеш "супер добър", недостатъци - тва си е измекярска работа

четеш много книги за фотография, гледаш албуми на най-добрите, анализираш нещата, които те впечатляват и тези, които те дразнят, избираш стила, който най ти допада (или развиваш свой), също и жанра, и снимаш до припадък... и не забравяй - колкото по-малко снимаш за точки, толкова повече точки ще получаваш... снимаш ли за точки, ше си останеш посредствен фотограф, който ще прави впечатление само в тесен приятелски кръг; предимства - това е начина да се развиеш, недостатъци - отнема много време, и може да се окаже, че не ставаш за нищо :-)

допълнителни съвети - чети, учи, слушай сложна музика, наблюдавай света около теб с широко отворени очи, дай си време... да правиш добри фотографии е процес, който а) изисква много време, за да б) развиеш чувствителност и усет в ума и сърцето си

последно - трябва да владееш фотоапарата до съвършенство, трябва да част от теб... не си мисли, че с посредтсвено отношение към техниката ще постигнеш впечатляващи резултати

Автор: korn   
Дата:   06-10-05 10:21

ами най-сигурно е като снимаш някоя приятелка гола... и тук май т'ва се харесва най-много на масовата публика!!!

...иначе пейзажа не е лош...насочи се натам

Дата:   06-10-05 10:23

5r54 - шшшшшт, не издавай тайните на задкулисната игра :-)

Дата:   06-10-05 10:26

асахи - Снимката става в главата

повече от това няма какво да се каже... мисли много върху този израз

първа  назад  1     всички  напред  последна