Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с недоекспониране
Автор: J0R0   
Дата:   02-10-05 18:34

Както разказах в една предна тема, след поставянето на литиевойонни батерии в Сигмата, меренето нещо се обърка и апарата почна да недоекспонира.
Правихме тестове с Бони с неговия Никон, при еднаква осветеност двата апарата дават различни стойности.
Сигмата недоекспонира с 1 бленда, според тестовете. Според мен с малко повече.

Пробвах от менюто "Reset camera defaults" но не променя нещата. Смяната вече на различни типове батерии, адаптер също не влияе.
Някой има ли идея как може да се оправи този проблем?
Освен с +1.5 EV - за това и аз се сетих, но нещо не ме кефи идеята да снимам постоянно с корекция.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с недоекспониране
Автор: Стоев   
Дата:   02-10-05 18:39

Жоро, за ходене до сервиз преди по-нататъшни експерименти помисли ли?

Не е евтино апаратче, за да пробваш някакво самолечение, колкото и опит да имаш с подобни.

Автор: pinko   
Дата:   02-10-05 18:40

Ми нали е в гаранция, пращай я в Германия, ще я оправят.

Явно се е разкалибрирала от високото напрежение, дето си и го подал с ония китайски лайна.

Автор: boni   
Дата:   02-10-05 18:52

Ако питаш мене недоекспонира точно с една бленда.Дава същите стойности на 100ИСО както моя на 200,а преди това съм ги сравнявал и си бяха баш както трябва...
Ако няма друг проблем,мисля че не е много разумно да го даваш по сервизи, явно се е разкалибрирало меренето. Слагай го на +1 и си снимай.

Автор: pinko   
Дата:   02-10-05 18:57

Според мен вътрешното измерване се е шашнало.

То не е мостова схема като на старите апарати и е много чувствително на промяна на захранващото напрежение.

Явно апарата се е опитал да компенсира високото захранващо напрежение и е свалил 1,5 бленди[smilie11]

Лошото че е "зависнал" в това положение.

Абе де да знам, това си е за сервиз според мен, може да си снима така с корекция +1,5 до края на дните си, ама може и утре да спре.

Щом е в гаранция, да го праща в Германия и ще го оправят, тия няма как да разберат, че повредата е по вина на Жоро[smilie5]

Автор: ceco   
Дата:   02-10-05 23:03

Лоша работа ... J0R0, каква марка са били тези батерии? И всичките ли литиево-йонни го проявяват този дЕФЕКТ? Щото и на мен се опитаха да ми "препоръчат" някакви литиево-йонни, хем изрично им казах, че за лентов апарат ми трябват, не за цифров ... добре, че не ги взех ... [smilie10]

Автор: doktora   
Дата:   03-10-05 00:19

Корегирай и си снимай,щото в сервиза кой знае колко време ще ти го държат.Ако почне да се бъгва повече,тогава го давай.Аз с една Минолта имах подобни проблеми,но след няколко рестарта,нещата си дойдоха на място.

Автор: ntonev   
Дата:   03-10-05 01:27

Joro, пробвай да оставиш апарата за по-дълго време без захранване...освен, ако вече не си го пробвал...

Автор: pejzagisto   
Дата:   03-10-05 03:20

С адаптера за външно захранване също ли недоекспонира?

Автор: pitarfoto   
Дата:   03-10-05 10:08

А със преинсталиране на Firmware Version някояси, дали да не пробваш , като идея как ти се струва

Автор: ceco   
Дата:   03-10-05 18:30

Сега видях на J0R0 другата тема ... за съвсем други батерии ставало дума значи ...

Аз питах за литиево-йонни 2CR5 /6V/, предназначени да заменят съответните литиеви батерии със същото напрежение. Предлагат ги в широко известна верига магазини ... няма да споменавам коя. Естествено, от известна марка бяха (Кодак, Сони или Панасоник ... не помня, беше преди няколко месеца), за куче марка не съм си и помислял. На фото-щанда ги предлагаха, със или без зарядно. Ще се радвам, ако някой сподели информация или опит в тази насока.

първа  назад  1     всички  напред  последна