Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Поларизационни филтри
Автор: xph   
Дата:   24-09-05 21:07

Имам въпрос: каква е разликата м/у поларизационнен филтър за $10 и $120? Имам предвид освен цената :) Защото цените из интернет са доста противоречиви. Любопитно ми е дали има голяма разлика в качеството... Ако някой може да ми разясни по-подробно откъде мога да си намеря такъв филтър на разумна цена ще съм безкрайно благодарен.

Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Поларизационни филтри
Автор: n1x0n   
Дата:   24-09-05 21:13

И Skina-та i Sinar-а са фотоапарати, каква е разликата? [smile]

Автор: Георги   
Дата:   24-09-05 21:20

в марката? и евентуално големината [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   24-09-05 21:26

Цените са за филтри с еднаква големина. А това, че надписа на халката е различен ми е ясно. Бих желал малко по-подробен и аргументиран отговор.

Автор: Георги   
Дата:   24-09-05 21:30

на халката? :-)

разликата е все едно да си купиш слънчеви очила от центъра (които дефакто са без ув протекция, а само тъмно стъкло, което не само че не ти помага ами ти и вреди, прочети как точно) и да си купиш някоя реномирана марка, от евтиничките полароид, пред рейбан до най-гъзарските модели по няколко стотин или хиляди доларес.

Автор: navy   
Дата:   24-09-05 21:33

в качеството ЕСТЕСТВЕНО !

Дата:   24-09-05 21:37

OK, мерси, ясно ми е как точно очилата без UV защита увреждат очите, ясно ми е и как деистват филтрите, ясно ми е с кое копче се снима, исках просто мнение по темата кое си заслужава парите... от някого, на който му се обяснява.

Дата:   24-09-05 21:41

Цената не опира само до поляризационния ефект [smilie7]

Автор: ecobo   
Дата:   24-09-05 21:47

Имам СЪНПАК, който купих за $26 в комплект с още един филтър. Ефекта му е много силен, но прави едни неприятни зелени аберации и доста омекотява картинката на обектива.
Имам и ХАМА, който купих за 100 кинта - нямам забележки към него. Ефекта от него е малко по-слаб от този на СЪНПАК-а, но обектива си е резачка, като като да е без филтър.
Има филтри, които са чисто стъкло и дават много отблясъци. Ако снимаш с такъв филтър срещу светлината, контраста то ще падне.
Има филтри с многопластово покритие, което елиминира голяма част от отблясъците.
Има филтри, покритието на които е устойчиво на надраскване.
Има филтри с тънък пръстен, които се употребяват на супер-широкоъгълни обективи.
Има и други видове филтри...
Сега разбра ли къде е разликата?

Автор: NI   
Дата:   24-09-05 21:49

за 30лв мисля че ще намериш няма да е мерцедес ама !!!

Дата:   24-09-05 22:15

ecobo, евала бате! [smilie5] Благодаря!!!

Дата:   24-09-05 22:23

Съвета ми е - не се прекарвайте с ефтини, но и не се хвърляйте на най-скъпите. Цени от 60 до 120 долара в зависимост от милиметрите е минималната според мен, която трябва да давате, ако изобщо ще давате [smilie5]

Дата:   24-09-05 22:24

[thankyou]

Автор: nodoubt   
Дата:   24-09-05 22:59

има два основни вида - linear и circular , виж в нет-а разликата.
пиши какъв ти е апарата , колко мм е резбата за филтри на обектива и тогава можеш да очакваш отговор.

Автор: nikolayradev   
Дата:   24-09-05 23:14

и аз да си изкажа радоста...заедно със сапунерата си купих и филтър за £10...но едва днес разбрах че стъкълцето трябва да се върти докато се получи желаното......
невероятно.не мога да опиша радоста си....[smilie5] [beer]

Дата:   24-09-05 23:17

леле Боже [smilie10]

Дата:   24-09-05 23:48

nodoubt, разгледах доста по темата за филтрите още преди да постна. Може би съм виновен, защото не се изразих ясно (съдейки по повечето постове). Ще опитам отново :)

Нуждая се от поларизационен филтър за дигитален фотоапарат. 58мм резба. Това, което мога да намеря от нета е някаква марка и цена. Тук-там има и по малко инфо за покривните слоеве. Но това не ми говори почти нищо. Т.е. даден филтър има покритие и затова е с $20 по-скъп от друг - ok, обаче мен не ме интересуват техническите характеристики на покритието, а какъв е резултатът от него. Понеже никога преди не съм ползвал филтри, исках мнение от хора с опит. Да препоръчат нещо, да изкритикуват друго, за да си изградя представа колко пари си струва да дам. Ясно е, че по скъпите са по добри, но винаги може да се намери баланс цена/качество. Просто искам малко помощ.

Автор: pinko   
Дата:   24-09-05 23:56

Ми на ф58 цената на Хама(Хоя инсайд), който е съвсем приличен фитър, в БГ е 70 лева, абе цена около 40-50 долара е нито много, нито малко.

В зависимост от апарата вече ще си търсиш циркулярен или линеарен, линеарния е по-добър и по-евтин, ама е несъвместим с некои сапунери.

Нуждая се от поларизационен филтър за дигитален фотоапарат. 58мм резба.

Малко е, дай повече инфо[smilie5]

Дата:   25-09-05 00:00

Убу ся!
Глей:
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=9773&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=155151&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation

и тоз може би
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=163444&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation

аре [beer]

Дата:   25-09-05 00:02

От Хоя до Хоя има разлика
Важното е да е:
Polarizing the light to remove reflections, and increase color saturation, without affecting the overall color balance
[ezik]

Дата:   25-09-05 00:02

Скоро купувах за един приятел Ф58 мм от Халите - 60 лева, без мулти-коутинг, но много добър. Не помня само дали беше НАМА или НЕLIOPAN.

Дата:   25-09-05 00:03

Ми там е работата, че още и апарата не е сигурно каъв ще е. Засега съм се спрял на DSC-F717.

Автор: pinko   
Дата:   25-09-05 00:06

За Сони 717 става и линеарен, вервай ми[smilie5]

Ей, човече, ти изби рибата, знаеш само резбата за филтри на бъдещия си апарат, браус[ezik]

Ако смяташ да си купуваш кола наскоро, имам едни супер запазени, почти нови, на 4 месеца и 3 000 км, летни гуми Континентал 195/65/15.

Тая пролет са купени и са карани само лятото...

Публикацията е редактирана (25-09-05 00:13)

Дата:   25-09-05 00:07

Рибата още в морето, ама човека вече топли олиото[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   25-09-05 00:14

Важното е да има идеен проект, после ще му мисля как да го изпълня...[smilie8] Мерси много за инфото.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна