Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 тест на хартия
Автор: jordan82   
Дата:   08-11-05 11:27

Искам да направя един тест на различни фото хартии. Според вас каква снимка е най-добре да се използва? Имам в предвид цветове. примерно да търся снимка с повече нюанси на черното или нещо подобно. Просто нямам идея.
Благодаря на всички, които се отзоват.

Отговори на това съобщение
 Re: тест на хартия
Автор: C41   
Дата:   08-11-05 11:55

къде, ще го правиш този тест?

Дата:   08-11-05 12:10

Ами в къщи, примерно. На един и същ принтер, една и съща картинка, различни хартии. Искам обаче, да избера снимка, която да покаже възможностите на хартията. Лошото е, че нямам идея къде се дънят хартиите и за това търся съвет тук. Незнам доколко ясно се изразих.

Автор: pinko   
Дата:   08-11-05 12:27

Ааа, принтер, аз си рекох, че фотохартии ще тестваш.

За принтерите е много сложно, на различни модели принтери хартиите работя различно.

Автор: asahi   
Дата:   08-11-05 12:31

Не използвай снимка, а тестов файл. Можеш да си го направиш сам. Трябва да съдържа скали от 0 до 100% от основните и допълнителните цветове, както и скали на черно и композитно черно. Така ще получиш най-вярна представа за цветовъзпроизвеждането.
Ако търсиш оптимални резултати за дадена хартия трябва да направиш профил за нея. Съдейки по въпроса ти това ще ти е по-трудно.

Автор: C41   
Дата:   08-11-05 12:37

и аз помислих за фотохартия...

Дата:   08-11-05 12:38

ами фотохартии ще тествам. Принтера и снимката са едни и същи, а хартията се сменя.
asahi, благодаря за предложението. По принцип обмислях този вариант, но все пак предпочитам някаква снимка, защото резултатите от теста трябва да бъдат в някакъв по-нагледен вид. Мисля, че с една снимка ще е по-добре.

Автор: Gen   
Дата:   08-11-05 14:51

При принтерите големия проблем е много светлите цветове и нюанси. Избери снимка с почти бели и финни нюанси.

Дата:   08-11-05 15:31

добре, ами различните нюанси на сивото?
Знам, че това е проблем на принтера (мастилено-струен) по принцип

Автор: legba   
Дата:   08-11-05 15:54

Има си снимки съвместени с цветни таблици спецялно за тестване на принтери.
-
http://www.colour-science.com/quality%20test%20tools/test%20files/Reference%20Print%20printer%202362x3543pixel.jpg

или

http://zoom.cnews.ru/ru/catalog/photo/index.php?id166=27513

Публикацията е редактирана (08-11-05 15:56)

първа  назад  1     всички  напред  последна