Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Борбата за Панасоника навлиза в нова фаза!
Автор: Pho   
Дата:   01-06-04 13:17

Днес забелязах, че под снимката на Simon, която е на първо място, има мнение от анонимен, но ползващ моя ник.[smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Мисля, че подобни неща са крайно неетични, поради което моля Сас да забрани писането на коментари без регистрация в системата, специално за снимките от конкурса!

Сас, моля да провериш адреса на изказаното под номер 50 мнение!

Отговори на това съобщение
 Re: Борбата за Панасоника навлиза в нова фаза!
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   01-06-04 13:31

колко пъти сме го "млели" това...но явно трябва да "се намери" терикат, да злоупотреби, че да стане. Крайно неетично е това, разбира се..но не и неочаквано. Защо само за снимките от конкурса?

Автор: pardon   
Дата:   01-06-04 13:38

az oba4e tai kato sam shizofrenik, molja da mi bade ostaven i nik-a ''dof'', pak ste ka4vam samo pod pardon...:-))[smilie10]

Автор: J0R0   
Дата:   01-06-04 13:39

Мнението е изтрито.
Ще помислим за това да могат да пишат само регистрирани. Макар, че не ми се ще, защото заради един двама идиоти ще трябва да усложним живота на много хора, които минават случайно през форума, искат просто да погледат малко фотография и да си кажат мнението.
Така мненията значително ще намалеят.
Не знам дали си заслужава да ги губим.
Нали се вижда кога мнението е от регистриран участник и кога е от нерегистриран.
Всеки може сам да си направи изводите.

Автор: Ирка   
Дата:   01-06-04 14:23

[smilie24] съгласна с JORO
не мисля,че трябва да се направи задължителна регистрацията за мнения.
Ето виж,че ти (Pho) успя веднага да реагираш.А и атмосферата (за съжаление)във форума е такава,че човек винаги има едно на ум кой и какво пише...
Вчера видях колко мнителна съм станала, след като на мнение 46 тук ,се замислих дали е на истинския потребител,докато не видях по-долу потвърждение вече като регистриран...
жалка работа...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   01-06-04 14:25

1-2 ма?? :))

Автор: simon   
Дата:   01-06-04 14:40

Pho, още като го прочетох бях сигурен че не си ти!Трябва да съм малоумен да го приема за чиста монета;)
Жоро прав си.Във photosight.ru където също членувам има въведена драстична мярка - автора може да трие коментар под негова снимка.Но това ми звучи в повече, може да се направи така, че да трие коментари от нелогнати потребители само.Там са грозните изцепки най вече.Вероятно е играчка да се правят тези неща,не му разбирам,но не е непостижимо;)
Успех на всички състезаващи се!
[smilie24]

Автор: niagara   
Дата:   01-06-04 14:47

A ne moje li kogato niakoi iska da pishe ot imeto na veche sashtestvuvash nik, sistemata prosto da konstatira che veche ima takav nik i da ne moje da se pishe.
Skoro anonimen beshe pisal divotii ot moe ime pod snimkata "Voden duh" na v1 ot 28 mai v razdel Priroda - 19). Beshe prieto za moi dumi. Dosta burno otgovorih togava, dano anonimniat da go e prochel...

Публикацията е редактирана (01-06-04 15:03)

Автор: simon   
Дата:   01-06-04 14:50

niagara,[smilie24] добро предложение ми изглежда

Автор: J0R0   
Дата:   01-06-04 14:52

Добро е.
Обсъждахме го със Сас, надявам се, че ще стане.

Автор: jumbo   
Дата:   01-06-04 17:59

аз съм против анонимното писане!!!

Автор: GOSPODIN   
Дата:   01-06-04 23:38

Някога в напълно комунистически Китай имаше дадзибао- всеки пише каквото си иска на една стена и всеки може да го прочете. Далеч съм от мисълта за слободия, но въвеждане на нови ограничения може да доведе и до нови начини и опити за тяхното елиминиране.

Автор: TPECHAT   
Дата:   01-06-04 23:51

aide aman ot anonimnost :)
ako iskate do nicka da pishe i IPto otkyde e doshal user-ът :)

[beer]

Re: Просто решение ...
Автор: ceco   
Дата:   02-06-04 02:41

Проблемът не е в това да се забрани или не анонимното писане, а в заложената в системата възможност да се злоупотребява с чужд ник (както умишлено, така и неволно). След като системата иска от анонимния автор сам да попълни полето "От:" то той може да напише там каквото име си избере (никой няма да тръгне да проверява дали то не е сред хилядите вече регистрирани потребители, ако системата сама не провери). Затова не е чудно, че има такива злоупотреби, чудно е че са толкова малко (или поне малко хора са се оплакали, ама може някои просто да не са забелязали, ако е неволна злоупотреба).

Най-добре е нещата да се наричат с истинските им имена, т.е. над всяко анонимно мнение да се изписва автоматично "От: annonymous", а той да си въвежда само коментара - както е за регистрираните потребители. В него, ако желае, може да се подпише, както правят понякога и регистрираните потребители, тъй като за широката публика ник-ът им не ги идентифицира. Така ще се предотвратят злоупотребите с чужд ник, при това:
- без да се стига до абсурдно високи изисквания - да се регистрира човек заради единия коментар;
- без да се натоварва системата (и най-вече admin https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie3.gif) да проверява за съвпадение на ник-овете и, ако ник-ът е на регистриран потребител, да му се иска парола (не че е лошо и това, но да не каже admin "Колко е сложно ...").

Автор: marto   
Дата:   02-06-04 09:04

ceco [smilie24]

Автор: sagittarius   
Дата:   02-06-04 09:36

сесо [smilie24]

Автор: tpechat   
Дата:   02-06-04 10:23

ceco [beer]

Автор: junior   
Дата:   02-06-04 10:25

ceco - pozdravlenia... prosto i efektivno reshenie

Автор: r_popov   
Дата:   02-06-04 10:27

ceco [smilie24] [smilie24]

Автор: Стефан   
Дата:   02-06-04 10:28

Току що видях че sas вече е реализирал предложението на niagara - мързеше ме да се логна за да напиша един коментар и с-мата ме скастри че има такъв потребител[smile] Браво, добре е така [smile] Само не се сетих да проверя дали го trim-ваш името, sas, надявам се че си се сетил.

Публикацията е редактирана (02-06-04 10:32)

Дата:   02-06-04 10:31

Verno raboti... pozdravlenia za admin-a

Автор: krazy501   
Дата:   03-06-04 07:09

Ами само не разбрах каква е разликата дали си анонимен или не? Да не се подписваш с електронен подпис?Нали ВСЕКИ може да се регистрира с каквито си иска ФАЛШИВИ данни и да пише каквито си иска глупости?

Дата:   03-06-04 09:11

kr azy501, мислиш ли, че е така просто?
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: krazy501   
Дата:   03-06-04 10:39

Не бях чел "ръката на администратора" ама сега четох.Мисля че е просто да.
Ако си злонамерен.
Също така мисля че е безмислено.

първа  назад  1     всички  напред  последна