Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кракра Пернишки
Автор: zoomaniak   
Дата:   01-09-05 08:37

Кракра Пернишки е управител на областта в западните български земи през XI в. Той е бил полунезависим владетел със собствени 35 крепости и войска. Византийските хроники от това време го представят като виден болярин и владетел на града по времето на българския цар Самуил. Известно е, че средновековната крепост на хълма Кракра оказва най-голяма съпротива на византийската експанзия и е завладяна последна.

http://zoomania.org/img/index_foto_razkaz_2.htm

Това е от мен - дано отидете и поснимате и Вие. Длъжен бях да споделя това с Вас. [beer] А ако идвате да снимате обадете ми се - ще сложа бирата; ракията под чешмата [smilie5]

Посвещавам разказа си и на HappyGir. Бях обещал да и наснимам крепостта. [smilie21]

Важното текстово инфо е взето от интернет. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Кракра Пернишки
Автор: itzkata   
Дата:   01-09-05 09:25

"опознай родината , за да я обикнеш" е казал един велик българин ! интересно е ! ще взема да пусна и аз едно такова за крепостта Баба Вида !

Автор: субектив   
Дата:   01-09-05 14:36

[smilie24] Благодаря за удоволствието от фоторазходката!!! Чудесно е, че ЛЮБОВТА ти към Природата, към Родното място и Нейно Величество Фотографията е НЕДЕЛИМА!!! За първи (и последен,за съжаление) път бях там точно преди 21 години (!), не съм забравил усещането и вълнението от красотата и Историзма на Мястото! [beer]
[smilie24] itzkata, ще очакваме с интерес...[shtrak]

Автор: zoomaniak   
Дата:   01-09-05 15:24

Благодаря - останаха неснимани кадри но пак ще ходя......

първа  назад  1     всички  напред  последна