Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 конструктивно предложение
Автор: gorbi   
Дата:   20-07-05 14:02

Гледам че позападна добрата категория критика, пък снимки с фантастичен рейтинг, достойни за критика дал бог....... предлагам:

.....всяка снимка минала 200 или 250 точки в рейтинг А да отива автоматично в раздел критика (като вариант може да постои анонимно 24 часа). Предполагам на ден ще има до 10 снимки максимум и за всеки ще е интересно да види какво става със снимката там.... [smile] Който има желание ще сподели конкретни неща по техниката и идеята на кадъра...... Целта е под всяка снимка над 200 точки, които снимки са лицето на форума, да има и различни коментари от ах и ох, пък и ще се разбере веднага кои кадри са с помпан рейтинг и кои са наистина с достойнства.......... [smilie3]

За недоразбралите обяснявам основната схема на идеята..... пускаш снимка, става 200 точки - хоп в критика автомат..... там е анонимна и я няма в А, на 24 час - хоп пак в рейтинг А..... обаче събрала малко разумни коментари, различни от имитиращите оргазъм...... [smilie3]

Публикацията е редактирана (21-07-05 16:07)

Отговори на това съобщение
 Re: конструктивно предложение
Автор: Todd   
Дата:   20-07-05 14:05

Добре е .Само че трябва да изчезне от рейтинг А и В щото веднага ще се правят справки за автора от там .Което прави горното ненужно.

Автор: boni   
Дата:   20-07-05 14:05

Shte vazrodim kategoriata,chakai malko che ni niama v Sofia :))

Автор: nsirakov   
Дата:   20-07-05 14:06

Категория Критика :) - там засега се обсъжда само техническата страна на снимката...светлина, кадриране, тониране и т.н.... много от снимките обаче носят и емоционален заряд.. (ето защо хората гласуват за тях, пренебрегвайки техническите недостатъци, които може да имат тези снимки...), така че мисля "достойнствата" на една снимка са по-всеобхватни отколото коментарите в критика могат да покжат...

Автор: nikolayradev   
Дата:   20-07-05 14:35

ами да какво значение имат техническите качества,като от снимката те гледа сладко котенце(пате)....:))

Автор: n1x0n   
Дата:   20-07-05 14:43

много от снимките обаче носят и емоционален заряд.. (ето защо хората гласуват за тях, пренебрегвайки техническите недостатъци, които може да имат тези снимки...)

От една страна е вярно, от друга страна обаче, няма кадър с емиционален заряд, който да не би спечелил от едно добро техническо изпълнение.

Отделен е въпроса че и най-голямата гадория пусната във форума за някой е изпълнена със смисъл, настроение, емоции и т.н. Това не може да бъде оправдание - в крайна сметка ако някой иска да се развива - ще търпи критика за кадъра като цяло, независимо от "емоционалния заряд".

Автор: charm   
Дата:   20-07-05 14:44

подкрепям идеята! [smilie24]

Автор: xm_style   
Дата:   20-07-05 14:48

за идеята [smilie21]

Автор: asahi   
Дата:   20-07-05 14:50

Много е тъжно за една снимка с много точки да има тъпи коментари.

Автор: volokin   
Дата:   20-07-05 14:51

и аз съм за, щото човек ако изобщо се учи се учи от най-добрите, те трябва да се критикуват и анализират (най-малкото)
Относно емоционалния заряд съм съгласен с никсън, всеки може да си намира оправдание за това видиш ли колко емоционална картинка е направил и че не му пука колко тя била грешно изпълнена. Естествено има и другата крайност, че някой ще твърди колко умишлено е напраил така снимката уж за да ни въздейства, е нека да видим малко критика на такива кадри [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: niavaah   
Дата:   20-07-05 14:52

nda..suglasna s asahi, gorbi , charm, boni, i nsirakov ...
ko sum izpusnala nqkoi sorry ;]

Автор: Avi   
Дата:   20-07-05 14:54

n1x0n написа:

> много от снимките обаче носят и емоционален заряд.. (ето
> защо хората гласуват за тях, пренебрегвайки техническите
> недостатъци, които може да имат тези снимки...)

>
> От една страна е вярно, от друга страна обаче, няма кадър с
> емиционален заряд, който да не би спечелил от едно добро
> техническо изпълнение.
>
> Отделен е въпроса че и най-голямата гадория пусната във форума
> за някой е изпълнена със смисъл, настроение, емоции и т.н. Това
> не може да бъде оправдание - в крайна сметка ако някой иска да
> се развива - ще търпи критика за кадъра като цяло, независимо
> от "емоционалния заряд".

да не говорим, че емоционален заряд и изобщо "вкус" и "харесване" са дълбоко лични усещания - вярно е, че могат да се възпитават и формират, но единственото смислено нещо, което може да е в помощ на такова място като интернет форум е именно техническата част на нещата :)

никсън както винаги е прав - идейния кадър само ще спечели от доброто техническо изпълнение :)

Автор: doktora   
Дата:   20-07-05 14:57

Добра е идеята,ама и най-добрата винаги носи субективизъм.Щото няма най снимка,най фотоапарат и тн.Давайте категория критика и да се почваме!

Автор: yanev50   
Дата:   20-07-05 14:58

[smilie24]

Дата:   20-07-05 15:17

Mejdu drugoto...Snimkite s pompan reiting - ICQ glasove gi zasichame ot okolo 2 meseca[smilie18]
Ще пуснем скоро една класацийка да ги видите.Има някои снимки,които почти нямат точки освен от гласуване през директен линк към снимката[smilie18] Някои хора наистина много се излагат....[smilie23]

Автор: n1x0n   
Дата:   20-07-05 15:18

уууу... това колко ще ми е интересно! [smilie7]
Чакам с нетърпение!

Дата:   20-07-05 15:21

Еее,най-накрая!Браво,Щирлиц-Бони![smilie24]

Автор: scrap   
Дата:   20-07-05 15:27

Аз съм обеден,че тази снимка
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oxgg9558.JPG
https://photo-forum.net/images/8_1105890881.jpg

е помпана само с ICQ,иначе как би събрала такъв рейтинг [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (20-07-05 15:37)

Автор: sannie   
Дата:   20-07-05 15:30

[smilie21] koga 6e se po4erpim po slu4aq?

Автор: nikolayradev   
Дата:   20-07-05 15:30

ммммммм тва е хубавичко....
а сега да ви кажа кой е любимия ми коментар.........[smilie7]
"много добре се е получило"
тва като го видя в някоя напомпана снимка и падам от смях...
ейййй как така ще се получи бре...от нищо нещо..........[smilie7]

Автор: xm_style   
Дата:   20-07-05 15:33

[smilie24] boni - "... and justice for all"
[beer]

Автор: PolarBear   
Дата:   20-07-05 15:39

A виж, това с директните линкове е наистина весело. Не съм сеирджия, поне не от запалените, но това обещава да е голямо шоу. И то ще започне не с евентуалното публикуване на данните, а в момента в който всеки от кю-майсторите прочете постинга на Бони.

Интересно, дали ще има и такива снимки, които са участвали в анонимните конкурси? Познайте от три пъти. [smilie6]

Бони, виртуално ви стискам ръцете, на целия екип. [smilie24]

Дата:   20-07-05 15:45

Сани-утре?!Ще ходите ли някъде,че вече съм решил да дойда?Излизам,ще се включа след 2-3 часа.[beer]

Дата:   20-07-05 15:45

Аз като отворя някоя снимка,когато съм логнат и отдолу до бутона за гласуване си пише ICQ гласове и бройката:)) Системата не лови само директните линкове,а и още някои неща,като линкване на профил с последващо логване за галсуване и т.н.:))
Казвам го сега след като тази система работи достатъчно дълго,за да се види кой какви ги върши...[smilie5]

Автор: scrap   
Дата:   20-07-05 15:49

бони горния пост да се изнесе на първа страница с ДЕБЕЛ ЧЕРЕН ШРИФТ,да видим сега кой ще се престраши [smilie5]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна