Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic FZ20 или Olympus 7070WZ
Автор: chukov   
Дата:   14-07-05 10:14

Моля ви
дайте обективното си мнение.
Искам после да изпратя дискусията на мои приятел, който се двоуми кой апарат да избере.

Благодаря предварително.
Аз лично за себе си съм направил избора и съм препоръчал модела, но искам да чуя и вие какво мислите.

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic FZ20 или Olympus 7070WZ
Автор: Георги   
Дата:   14-07-05 10:20

панасоника е с по-дълго варио, стабилизатор, постоянна светлосила до края. удобен бърз апарат снимащ на ниска осветеност без статив.

олито е метално мисля. доста по-високо качество на изображението. няма стабилизатор обаче. надвечер се носи статив.

зависи какво търси от апарата.

Автор: nixonixo   
Дата:   14-07-05 11:37

chukov, двата апарата са доста различни и е малко трудно да бъдат сравнявани, изборът на твоя приятел ше зависи по-скоро от вкуса и предпочитанията му.
С Панасоника не съм снимал, за сметка на това почти година снимах със Олимпус 5060, който е предшественика на 7070 (разликата, доколкото видях, е единствено в пикселите, което не знам дали се отразява добре в качеството на картината на 7070; при 7070 също липсва дистанционно).[ezik]
Олито е с много удобно метално тяло, малко по-дребен от Панасоника, но пасва много удобно в ръката. Първи недостатък: оптичен viewfinder, който за мен на практика беше неизползваем - нито разбираш къде си фокусирал, нито пък е достатъчно прецизен - показва 83-84% от реалния кадър. При Панасоника viewfinder-a е електронен и там виждаш същото, което и на дисплея. За сметка на това, обаче, Олито има много удобен подвижен дисплей, който ти позволява да снимаш под какъвто ъгъл ти хрумне, особено подходящ за макро (ако приятелят ти го влече). Втори недостатък: светлосилата (2.8 @ wide, 4.8 @ tele), в сравнение с постоянната светлосила (2.8) на оптиката на Панасоника, както каза Георги по-горе. Стабилизаторът на Панасоника също е голямо предимство в случая. А, да не забравяме и пръстена за ръчно фокусиране на Панасоника, в сравнение с неудобните бутончета на Олито [smilie18]. На мен пък обаче не ми се е налагало повече от 10-15 пъти да фокусирам ръчно [ezik] - въпрос на вкус и навик явно.
Иначе вариото е въпроос на предпочитания - дали 27-110 мм при Олито или 36-430 мм при Панасоник - лично аз предпочитам широкия край на Олито, пред голямото варио на Панасоник. [smilie21]
Така, сега да наваксаме с малко предимства за Олимпуса. [smilie18] Първо: матрица 1/1.8" срещу по-малката 1/2.5" на Панасоник => по качествено изображение (поне така се предполага, аз лично не съм правил сравнение, ама в нета сигурно може да намериш). Второ: RAW формат - тука Панасоник издиша [smilie19]. Други разни, като например, Олито идва със 32 мб карта и приема едновременно И xD, И CF карти, така че си взимаш една допълнителна CF и си ги държиш и двете карти в апарата и нямаш грижи. [smilie21] Олимпуса има и bulb режим, който ти дава мин. скорост 2 минути (при липсата на дистанционно, обаче, би било малко неудобно да си държиш 2 минути пръста на камерата, неминуемо ше се разклати). Иначе изображението е добро, много рядко съм наблюдавал слаби хроматични аберацийки, има добро макро, има достатъчно бутони и с апарата се работи бързо и удобно. [beer]
Толкоз от мен. [thankyou] [thankyou] Както казах отначало - камерите са доста различни, така че приятелят ти трябва да е по-наясно какво би му свършило повече работа. [smilie25]

Публикацията е редактирана (14-07-05 11:38)

Автор: Nooky   
Дата:   14-07-05 17:04

Panasonic FZ20

Автор: geia   
Дата:   14-07-05 23:01

nooky smotan kvo staa we ??mastioooo[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна