Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обективи
Автор: shifty   
Дата:   04-07-05 17:20

Здравейте,
В някои теми на Форума бе6е нписано 4е Никон Д70 не работела с М42 обективи, а съм поръ4ал то4но такова.Някой пробвал ли е и ако има снимки ще бъде прекрасно.
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Обективи
Автор: джъмбо   
Дата:   04-07-05 17:35

работи та се къса
само че имаш два избора и 1 полу проблем
полу проблеа е че не работи измерването ама за това си имаш дисплей
другото е че ти трябва приставка тя е в 2 варианта с лупа и с нея може да снимаш без приеснения (но с евентуално влошаване на оптичните качества на обектива)
другия адаптор е без лупа и тогва може да снимаш с обективите в студио да речем където не ти трябва безкрайност или повече от 3-4 метра (зависи от хойбектива де) защото никонския байонет е направен с 1мм по-дебел и това го прави макро пръстен[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ahab   
Дата:   04-07-05 22:14

Има преходници М42->Никон. Взимаш един такъв и пробваш всичко що е руски обективи.

Аз имам един 500/f8 който пасва идеално на Ф80.
Много се изненадах, че гривната за фокуса може да се завърти малко повече след безкрайност. Така гадината си има фокус до Витоша и отвъд без използване на оптичен елемент в преходника.

Освен това апарата показва зелената точка когато уцеля фокуса въпреки, че го въртя на ръка и в обектива няма никакви контакти. Естествено в Мануал режим.

Меренето също е лесно. С обикновенния 50мм обектив измервам скоростта при бленда 8 при спотово мерене в мястото където ще снимам. Сменям обективите и щракам в Менюал на бленда 8 и скоростта която съм измерил.

Дата:   04-07-05 22:25

това така ама нал се сещаш че има обективи дето си фокусират точно до безкрайност и какво??? пролетния вятър

Автор: ahab   
Дата:   04-07-05 22:32

Те разните Цайсове, Сонари и Флектогони фокусират точно до безкрайност.

Руския обектив винаги ще мръдне нанякъде. Аз така си обяснявам защо това МТО фокусира ОК. Не личи да е отваряно или бъзикано.

Някой в нета наричаше това Russian Creative Quality Control :)

Опааа - сега се сетих. Някой голееееми обективи с М42 не могат да се монтират на Д70 щото много му е издадено ръбчето на светкавицата. Правилото е пробваш - после купуваш.
Ще ти пусна снимка да видиш за колко малко пасва моя. 2мм е дистанцията.

Автор: hose   
Дата:   05-07-05 19:57

ahab - i az taka pravia -
Меренето също е лесно. С обикновенния 50мм обектив измервам скоростта при бленда 8 при спотово мерене в мястото където ще снимам. Сменям обективите и щракам в Менюал на бленда 8 и скоростта която съм измерил.

samo che obrushtam sushtia 50mm za makro - no pri mene vinagi e malko po tumno - t.e. otvariam s edno v poveche ot izmereneto - predpolagam zaradi makroto - vlizash po blizo pravish si sianka i t.n. [beer]

Дата:   05-07-05 22:30

бе налие дигиталка виждаш веднага резултата

Автор: shifty   
Дата:   06-07-05 16:50

Хмм благодаря на всички.
Обаче още едноо въпросче.Обективчето което съм харесал е Peelang 8mm от RUGIFT.com
Сажелявам обаче линка нещо не се отваря.
Там го продават с адаптера който ако не се лъжа е без лупа.За меренето сам Диги така че не ми пречи много.Малко да ме светнете тук.
http://www.rugift.com/photocameras/peleng_fisheye_nikon_lens.htm
Хе хе ето го и линка.А да ви питам имат два вида конвертори за широкоъгълни и Теле обективи мисли си и двата да си взема.А има ли в БГ такива с оптичен елемент.

първа  назад  1     всички  напред  последна