Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 фил пусна превюто на д2х
Автор: jumbo   
Дата:   05-06-05 00:08

сравнява го с 1дс марк 2 макар да не съм фен на тези сравнения като гледам никона не е чак толкова зле сравнено с канона
сравнение на РОУ

а и хммммм някакъв проблем виждам в Л обектива взет за случая....

защо ли просто не правят сравнението с 50 мм обективи?
а да един от тестовете не е коректен според мен
никона е с твърда оптика а канона с варио това значи моментална загуба на рязкост за канона и ми е странно [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: фил пусна превюто на д2х
Автор: GuruMMX   
Дата:   05-06-05 00:24

kuv tvurd obektiv be Jumbo?>>>....

Nikon D2X: Nikkor AF-S 28-70 mm F2.8 D @ 45 mm, Aperture Priority,
ISO 100, RAW, Self-Timer

Canon EOS-1Ds Mark II: Canon EF 24-70 mm F2.8 L @ 70 mm, Aperture Priority,
ISO 100, RAW, Self-Timer

ili za njakuv drug test govorish?

[smilie5]

Автор: borissov   
Дата:   05-06-05 00:26

Да бе, и аз се позачудих.
Не мисля, че разликата между двата оправдава 3к долара разлика в цената...

Дата:   05-06-05 01:03

opredeleno si zaslujava spored men!
naj malkoto zaradi FF na Canon!

A tova che se doblijavat po kachestvo na kartinkata e dobre! Shte butne leko cenata na 1dsmkII :) [beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: jumbo   
Дата:   05-06-05 08:32

вижте тестовете преди линка който съм пуснал там е снимано с друга оптика

Дата:   05-06-05 09:29

Абе FF, ама е само 16% разликата в резолюцията...За тия 16% не мисля, че си заслужава 3000-те долара. При положение, че Никонът има и други предимства.

Автор: x.files   
Дата:   05-06-05 09:55

Би ли го обяснил това "... Никонът има и други предимства..."

Щото четейки ревюто нещо не виждам такива.

Това, което е сигурно, че:
- NIKON-а обработва повече файловете (т.е. снимките), за да изглежда картинката сравнима с изображението от FF. Oбаче това в никакъв случай не е предимство.
- при Canon-а е важно какъв обектив си сложил, за да искараш максималната възможна резолюция.

[shtrak]

Дата:   05-06-05 10:06

Амиии, според мен е:
- Много по-удобен за експлоатация, както всички Никони
- Кроп факторът на мен ми допада, щото пуцам надалеко
- По-компактен и лек
- По-мощна батерия
- Струва 3000$ по-малко!!

Какво имаш предвид под "за да изглежда картинката сравнима с изображението от FF"? Аз що си мисля, че има uncompressed NEF...

Публикацията е редактирана (05-06-05 10:10)

Автор: Brummaker   
Дата:   05-06-05 10:40

други предимства, ами до колкото прочетох на бързо, матрицата на Никон-а е с големина на елемента в нея 5,5 , което е най-малкия размер в цифрова матрица до сега ...

но може и да има и други с такъв размер, не съм сигурен, сигурен съм обаче че на Канона беше по-голам, но не си спомням точно...

то и това е нож с две остриета, но все пак се твърди, че на дадения етап колкото по-малко, толкова по-добре ... абе положението е като ССД - ЦМОС : едните имат едни предимства, другите други и въпросът е кой по-добре ще се пребори с недостатъците им...

та така, ха [beer] за 5,5 [beer]

Автор: Vinsent   
Дата:   05-06-05 10:42

jumbo, стига дразнил с тези фотоапарати, бе![smilie5] Шъ зема да си купя най-накрая такъв, та да помъкна пак чантите с обективите[smilie18] [smilie18] [smilie18] Не че ще го използвам като хората, ама...[smilie5] [smilie5] [smilie5]
[beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Автор: x.files   
Дата:   05-06-05 11:12

Наивно е да се мисли, че като снимаш в RAW фотоапарата не обработва файла(=снимката). Обработва я и още как ... Най-доброто доказателство за това е EOS 350D (ама това е една друга тема).
Та много накратко за D2x:
- има по агресивен "scharpen",
- по-агресивна обработка на "ъглите" на изображението
- повече "edge kontrast" за да изглежда по рязко изображението
- по-агресивно шумоподтискане.
Няма смисъл да обяснявам, че това се налага заради по-малката матрица, но от гледна точка на предпечатната обработка е по-добре сам професионалиста да си да си реши кое как и доколко ще прави ... и т.н.

И малко коментар на "предимствата""
- Много по-удобен за експлоатация, както всички Никони
(Е sorry ама точно тая глупост дето я пишат по всички любителски списания не можеш да я докажеш. Ергономичността е доста субективно нещо.)
- Кроп факторът на мен ми допада, щото пуцам надалеко.
(Това е така ама само според тебе. Или казано по друг начин - субективно мнение , което е невалидно за всички потребители. Апропо - що не си купиш OLYMPUS E-1 там кропа е 1,98)
- По-компактен и лек
(Това предимство ли е [smilie5] и с колко грама е по-лек[ezik]. Лека професионална техника в истинския смисъл на думата засега просто няма.)
- По-мощна батерия.
(Важно е колко кадъра снимаш с едно зареждане.)
- Струва 3000$ по-малко!!!
(Това вече е сериозен довод! Но верния въпрос е: Струват ли 3000$ предимствата на 1Ds ? И според мен -НЕ ! Когато фотоапарата ти дава резолюция повече от 10 MP при запазване на високото качество на изображението вече и за повечето професионалисти (особено пък в БГ) е все едно дали имаш 12 или 16МР. Само ако работиш за max. качество си струва да инвестираш повече(и в обективи !!!).

* С подходящ обектив 1Ds би показал по-добре възможностите си )

И между другото ревюто има някои съществени недостатъци (напр. с какви обективи е снимано, сравняваме матрица х1.5 с матрица FF и т.н. - обаче това отново е друга тема).

И накрая - не ме разбирай грешно!

Аз мисля, че D2x е един чудесен фотоапарат на доста добра цена за качеството, което предлага.
[shtrak]

Автор: n1x0n   
Дата:   05-06-05 12:23

Мда, и аз съм доволен че D2X се справя така добре! Надявам се това да накара Canon, пък и другите фирми да се концентрират малко върху другите аспекти на качеството - освен мегапикселите.
Лично на мен разликата от 3000 зелени ми се вижда неоправдано висока при тези минимални разлики в качеството. Особено за Българските условия, където клиента изобщо не е толкова претенциозен към качество, но пък не е склонен да плаща много - модела на Никон звучи много по-смислено.
Колкото до кроп-фактора - друго си е FF матрицата, няма какво да си говорим, предимствата са доста и все сериозни.

п.п.
По-удобен - трънки... аз лично по-неудобно нещо от D100 не съм пипал! Дано D2X е по-добър в това отношение.

mejdu drugoto...
Дата:   05-06-05 12:59

cenite ne se razlichavat s $3000 - za spravka - https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=11897&t=11504&phorum_uriauth=

a za izbora Nikon/Canon.... veche sum go napravil... :) njama da vadja dovodi koj tochno i zashto :)

[smilie5]

hmm, eto i malko shirocki kadri...
Дата:   05-06-05 13:09

Reshih da razgledam kak snima s po shirochka optika - ne e zle :) http://www.pbase.com/robv/20050328_nabx_6

Автор: papi   
Дата:   10-06-05 20:00

На въпроса на някои ,защо никон изваждат по малко профи тела на пазара-отговора е че изваждат по качествени тела
е това е нож с две остриета както никон така и канон се стараят да дадат на професионалистите възможно най добрата камера за работа
както канон така и никон ще свърши работата си за която го използват(фотографите), но си има своите предимства,аз лично никога не сам работил с канон и затова не мога да кажа нищо,както имаше една приказка за канон само добро или нищо-аз сам направил избора си да работя с никон и смятам че сам направил правилния си избор
в най скоро време ще стана собственик на Д2х и тогава ще дам мнението си.
До момента работя с Д70 и за моята работа ми върши хубава работа,но с Д2х смятам че ще е перфектен,но за това по късно
to be continiued...

Автор: Brummaker   
Дата:   10-06-05 20:08

Гуру,

прати го тоя цървул Rob Vreeland да попогледа малко как, що, какво да си завинти отпреде на хапаратчето и тогава друго ще се види у профила му [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна