Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 SONY DSC-P200
Автор: DStefanov   
Дата:   10-05-05 23:28

Здравейте,
Искам да си купя цифров фотоапарат и без Вас едва ли ще успея да се справя. Това ще ми е първият цифров апарат. Избрал съм си този модел на Sony, който като мегапиксели и други характеристики е доста добър, но незнам на практика как се справя. Моля да споделите вашето лично впечатление за модела p200 и да ме посъветвате дали си заслужава.

Отговори на това съобщение
 Memory Stick Ultra II 512MB
Дата:   11-05-05 08:22

Някой ползва ли такава карта и може ли да обясни каква е разликата с по-старата Memory Stick? Има ли смисъл да се прави така да се каже ъпгрейд от Memory Stick към Ultra II. Благодаря.
п.с. Съвместима ли е със SONY DSC-P200.

Re: SONY DSC-P200
Автор: CYPER   
Дата:   11-05-05 15:24

Ами ако искаш по-голяма скорост има смисъл, но пък от друга страна апарата не снима в некомпресиран файл, така, че не прави чак толкова големи снимки като МБ-ийти.

Дата:   11-05-05 22:57

Благодаря за отговора CYPER,но аз май неразбрах. Какво имаш в предвид като казваш: Ами ако искаш по-голяма скорост има смисъл, но пък от друга страна апарата не снима в некомпресиран файл, така, че не прави чак толкова големи снимки като МБ-ийти.
Предполагам, че имаш в предвид, че добре се справя със снимките на бързо двийежи се обекти. А за второто, това не е ли добре, че снимките са с голяма компресия и са по-малки.
А, какво ще кажеш за цветовете на снимките - реални ли са, качествени ли са снимките. Може ли тоси апарат да се сравнява с добрите модели на CANON от този ценови клас. Много ще съм благодарен ако напишете няколко реда.

Дата:   11-05-05 23:36

Не не говоря въобще за бързо движещи се обекти. Говоря за скоростта, с която апарата вкарва снимките в картата.
Но тъй като апарата не прави снимки без компресия, те не са големи като размер и може да се вземе и по-бавна карта.

Само не знам на максимална резолюция от 3072 x 2304 колко големи като МБ ще излязат снимките в JPEG компресия, но едва ли са повече от 5МБ всяка - за всеки случай си взема една 60x или 66x скоростна карта - поне ще знаеш, че ще ти върши перфектна работа.

За бързо движещите се обекти се ползва висока скорост на затвора - това Sony поддържа до 1/1000 така, че не би трябва да е проблем да се снимат и такива - вече трябва да се нагласи и блендата да е по широкичка.

Не разбирам чак толкова от апарати, но си мисля, че за тези пари може да се вземе нещо по-хубаво - то даже това е нов апарат и не знам намира ли се в БГ

Автор: Darksorrow   
Дата:   11-05-05 23:40

Аз нямам никакво понятие от този модел, но да ти разясня какво каза Сайпър.
Буквално и простичко - по-голямата скорост не се отнася до това какво се снима, а до това какво се случва впоследствие. И ако, да речем, със стария мемори стик за обработката на снимка са нужни 5 секунди, преди машинката да е готова за нова, със МС Ултра секундите ще са 3. Съвсем условно говоря, това не са реални стойности.
Това време, обаче, зависи и от това в какъв формат е снимката. Приемам за вярно, че п200 не снима в некомпресирани формати. Оттук насетне - ако за една снимка в .jpg (най-често използваният формат за компресия) се обработва за 5 секунди, то в .raw (формат без никаква компресия) това може да отнеме няколко минути. А дали компресията е предимство или недостатък, ами... зависи от конкретните нужди[beer]

(едит)Опа, изпреварили ме били[smilie18]

Апропо, колко струва машинката?

Публикацията е редактирана (11-05-05 23:41)

SONY DSC-P200
Дата:   12-05-05 12:08

Преди няколко дни я поръчах на един приятел да ми я докара от Франция. За пореден път се уверявам, че цените в България са доста надути.
Цена във Франция:
SONY DSC-P200/S + Memory Stick Pro ULTRA II 512MB - 756лв.
Същото нещо в България е 950лв.
Навих се да го взема, защото по чужди форуми четох че е доста сполучлив модел на SONY и като качество го сравняват с CANON, но все пак ми се искаше да ме посъветва някой от този форум. Тук има доста професионални фотографи. Найстина е най-новият модел от P серията и за съжаление никой май неможе да ми каже нещо повече за качеството на снимките. До 4-5 дни ще го имам и ще постна малко снимки.

Автор: Cass   
Дата:   12-05-05 18:24

Всъщност Sony DSC-P200 е наследник на предходния P-150, само дето е с по-голяма матрица (7.2 мегапиксела) и има вградена памет. Цената му на дребно е 759лв, което си е много добре за апарат от този клас. Иначе машинката си струва: електроника от Sony и оптика на Carl Zeiss - [smilie24] Не е трябвало да си го поръчваш чак от франция; просто в BG стоките с нормалните си цени идват малко по-късно[smile]

Дата:   12-05-05 22:29

Хайде да ти е честит и очакваме фотки [shtrak] [shtrak] [shtrak]

SONY DSC-P200
Дата:   12-05-05 23:11

Благодаря на всички за мненията. Щом го взема, ще се опитам да направя нещо красиво.[smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна