Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив/приставка Fish-Eye
Автор: taze   
Дата:   08-05-05 22:03

Здравейте!
Търсих доста из форума,доста теми изчетох,но за жалост не успях да открия каквото ме интересува и за това пускам нова тема.
Значи имам един апарат Зенит ЕМ със стандартния за него Хелиос обектив и от доста време си търся Fish-Eye обектив.Малко се бъркам дали ми трябва обектив или приставка,защото съм чувал че fish-eye може и да е под формата на приставка за обектива (само самото стъкълце,което се закрепя отпред на стандартен обектив),ако може някой да ми изясни.
И така имате ли представа къде в Пловдив мога да купя въпросното "нещо" и колко пари ще е горе-долу,а може и втора ръка естествено.
благодаря Ви предварително! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив/приставка Fish-Eye
Автор: explorer   
Дата:   08-05-05 22:38

Има едни руски обективи - Пеленг 8мм и Зенитар (ако се не лъжа) 16мм, мисля че и двата ги има в М42 вариант (т.е. за Зенит). Аз бих ти препоръчал 16мм-вия, защото 8мм-вия прави кръгче в средата на кадъра, докато 16мм-вия запълва целия кадър. Е, при 8мм-вия изкривяването е по-голямо, но това е въпрос на вкус.

Дата:   08-05-05 22:58

мерси за инфото експлорер,сега горе долу добих представа [smile]
а някой да знае в Пловдив от къде може да се намери ?
поздрави

Автор: shifty   
Дата:   09-05-05 16:07

explorer.
Imash li niakakvo sempli za 16 i za 8mm zastoto az imam 18 mm a i ruskiat 16 ste e tvarde blizo do 18 mm kitov na d70.
Dai malko po podrobno info please

Автор: Junior   
Дата:   09-05-05 18:20

може и като приставка, но се съмнявам че качеството ще е добро.... наскоро гледах из форумите някой продаваше зенитар фишай....

Автор: explorer   
Дата:   09-05-05 22:14

shifty, нямам такъв, просто знам че има. Имам никонски 16мм фиш-ай, снимки правени с него имам в профила си.

Дата:   12-05-05 23:22

ок,до тук добре,но аз пак ще питам някой ако се сеща за място в пловдив от където мога да намеря нужния обектив [smile]
поздрави

първа  назад  1     всички  напред  последна