Автор: Mobby_Dick
Дата: 17-05-05 10:43
Вероятно имаш впредвид MMC (Multi Media Card)
и SD (Secure Digital).
Основната им разлика е, че SD имат механично палче за заключване на информацията (като дискета).Разлика има също в броя на изходящите пинове - SD 9 бр. срещу MMC 7 бр.
Двата канала в повече при SD имат значение за скорост на трансфера и проверка на пакетите инфо.
Самата скорост на картите зависи конкретно от марката/модела.
Ползвал съм MMC Silicon Card (Taiwan), която ми е дефектирала (но възстанових загубената инфо, а картата ми я смениха веднага - имат доживотна гаранция).
Също MMC E-film от които съм доволен, като скорост и надежност.
Ползвам и две по 512 Mb.SD E-film , както и отскоро една 1Gb SD E-film (USA). Надежността: нямал съм проблем. Скоростта: не е от най-високите, особено с нарастване на обема (1Gb)- особено при прехвърляне, но това не е от голямо значение за мен.Понякога се налага преформатиране (защото аз ги ползвам и за трансфер инфо м/у PC). CF в това отношение са по-устоичиви от MMC/SD.
Silicon Card (Taiwan)в момента правят по-бързи, и по-евтини карти от E-film, всеки да си направи своя избор. И апарата ти трябва да направи своя избор, защото безпроблемната работата на съответен модел карта силно зависи и от модела на фотоапарата (има съвместимост или не)
От SD също така ползвам безпроблемно и то от много години насам карти с марката Leica (64 Mb)както и SD Panasonic. те обаче не се срещат в свободна продажба доколкото знам, а се предлагат с апарата.![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
|
|