Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Obshtestven eksperiment
Автор: AVEL   
Дата:   23-10-03 13:10

Zdraveite,
silno se bqh vpe4atlil ot edno iskazvane na JORO vyv spott-a 4e vsyshnost horata ot dvata saita sa edni i syshti i fakti4eski klubyt e edin...e reshih da go proverq po obstoino - pusnah snimki ot edna i syshta seriq po edno i syshto vreme v dvta saita ,misleh da iz4akam razvoq ,no to pyk kakyv razvoi - sled nqma i 20 min. dva ot komentarite se okazaha na edin i syshti 4ovek(milen) ,drugo interesno syvpadenie - komentarite i na davata saita se okazaha 2 na broi za ednakvo vreme ....qko

shte mi se da vqrvam 4e naistina klubyt e edin, a vsi4ko drugo sa stranni li4ni spre4kvaniq na harakteri

Публикацията е редактирана (23-10-03 13:10)

Отговори на това съобщение
 Не е така
Автор: J0R0   
Дата:   23-10-03 13:26

Няма никакви лични спречквания.
Нищо лично.
Въпросът е принципен, как трябва да изглежда един сайт, как трябва да бъде организирана една изложба или още по-точно КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДСТАВЯ В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО една организация като нашата.
Това е то.
Всичко останало са глупости.

Re: Obshtestven eksperiment
Автор: invoke   
Дата:   23-10-03 13:34

..."shte mi se da vqrvam 4e naistina klubyt e edin,a vsi4ko drugo sa stranni li4ni spre4kvaniq na harakteri
" дано ти се сбъднат очакванията....успех :-)))[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re: Не е така
Дата:   23-10-03 13:34

da , qsno
emi super [beer]

Автор: emmmo   
Дата:   23-10-03 13:40

Е, invoke, защо наливаш масло в огъня? По-добре качи някоя снимка, знаеш, че ги харесвам.

Дата:   23-10-03 13:41

...и всъщност отговорът на тоя въпрос, най-добре го дава публиката. Каквото и да си приказваме ние няколкото човека свързани с разработката на двата сайта...

https://photo-forum.net/joro/graph1.png

Това е месечният рейтинг на посещенията на photo-forum.net

https://photo-forum.net/joro/graph1.pnghttps://photo-forum.net/joro/graph2.png

А това е месечният рейтинг на посещенията на photo.cult.bg

Вижда се ясно кой на къде върви и коя е вярната посока.

[beer]

Автор: invoke   
Дата:   23-10-03 13:42

Еммо,никакво масло не наливам,пожелах му успех![beer]

Автор: milen   
Дата:   23-10-03 15:06

Of da mu takovam takovata, ot chas se opitvam da napisha neshto, ma vse izchezvam po zadachi, i nakraq si zatrih posta i trqbva da pisha na novo!
Ta poseshtavam i dvata saita predimno zaradi fotografiqta predimno. Verno che i na ednoto i na drugoto mqsto se sluchvat razni raboti i se opitvam da ne obrashtam vnimanie pak i si mislq che ne si zaslujava chove da si habi nervite naprazno i za glupusti. Non stop konkurenciq i prochie- mi estestveno che kogato v ediniq sait sa vlojeni poveche sredstva i reklama, e normalno toi da e po- poseshtavan, za tova spor nqma! No pak i mi e mnogo prisarce i tozi, koito se pravi i zaradi ideqta i horata go pravqt v svobodnoto si vreme i izbqgvat da se biqt v gardite za tova i onova. I dvete mesta sa mi simpatichni po edin ili drug nachin, zatova gi i poseshtavam! Kogato nqkoi ot dvata spre da me kefi- shte spra!
Ta taka! Ai so zdrave i biri[beer] [beer]

Re: Milen
Дата:   23-10-03 15:28

Сори, майна, ма не си прав.
Американците имат една поговорка: "Парите не раждат идеи".
И ако обясняваш с пари възхода на тоя сайт, то как ще обясниш залеза на култа?

Като пари в тоя сайт са вложени към 1000 лева, с които си купихме сървър.
Иначе всичко останало се прави от хората в свободното им време и с помощта на много приятели. И никой не е на заплата.
И ако някой ще получи нещо от цялата работа - то това ще са хората спечелили конкурсите, както и хората - получили една подобаваща за снимките им изложба на престижно място.

Автор: milen   
Дата:   23-10-03 15:37

dalech sam ot misalta che nqkoi e na zaplata! Neznam kak reshi che culta e v zaleza- men pak taka me kefi poveche- po- malko hora puskat snimki, no sa po- kachestveni- sigurno shte me popitash po- kachestveni ot forum- neta- ne tova imam v predvid.
Zashto podqvolite e tova sarevnovanie i natisi kuklite dai si mi parcalkite i postoqnno tezi kompleksi koi sait e po- poseshtavan. Nali govorim za fotografiq, mai nikoi ne e tragnal da pretendira che edi koi si sait e po- dobar s tova ili onova. Ne me interesuva koi za kakvo se griji i kak go pravi. Vaprosa e da se snima, da ima debati po fotografiite, a ne samo zaqjdane koi kade se poqvil, kavo kazal, zashto kazal, i.n.
Pohvalno za entusiazma i vsichko ostanalo, no shtom i dvete mesta sa sas idealna cel, zashto ima djafkaniq!?! Ottuk zapochvam da si pravq razni izvodi, i tochno zatova ne iskam da zachekvam drugi temi, osven za smislenite neshta vav fotografiqta.

Дата:   23-10-03 17:05

Не са с идеална цел.
Не съм казвал това. Казах, че най-печеливши във photo-forum са потребителите.
Нито пък съм казвал, че комерсиалност е мръсна дума.
Напротив, обяснявах го много пъти, че без да има кой да ти плати изложбата си за никъде.
Ще се вреш по мутренски кръчми и разни тъпи келнери ще те правят за 2 стотинки.

Да, за фотография говорим.
Обаче фотографията не е да само да си снимаш.
Фотографията е и да си покажеш насниманото по подобаващ начин.
Да съумееш да го рекламираш.
Да накараш публиката да го хареса.
Публиката се възпитава, да харесва това или онова, колкото и странно да звучи.
Вкусовете не падат от небето - изграждат се.
И който си мисли, че фотографията е "щрак Марийке на портрет" - бърка.
Творчеството и изявата са много свързани.
Няма творчество без изява.
То е все едно да се мислиш за велик певец, а цял живот да пееш в си банята и да не стъпвал на сцена.
Творец без публика не е творец.

Ей това правим ние. Разширяваме диапазона на публиката.
Не искам да споря с теб, дали снимките на култа са по-качествени от тия при нас. Нито има критерий по който да се измери, нито има смисъл.
Но дори да се съглася с теб, че е така, кел файда, след като не стига до публиката тая фотография или я показваш на някакъв крайно ограничен брой хора. Като никой не чува да теб, като нямаш реклама.

Дата:   24-10-03 13:06

publikata se vyzpitava da tva e fact
i to4no tozi fact e ujasen
zaradi tova vyzpitanie se izkrivqva cqlata estetika i v edin moment horata ne ocenqvat neshtata sprqmo tqhnoto li4no vyzpriqtie a spored ne4ii 4ujdi ,smeshni kriterii

a pyk tvoerec bez publika e sqno 4e ne e dobre
oba4e tvorec s publika ot malki ,smeshni horica syshto ne e dobre mai

v edin moment ne se li polu4ava tvorec tvorqsht samo za publika i tuk ve4e kofti stranata na komersa - neiskreno ,flashivo
tvor4estvo blqqqh

problema e vyv formirane na specifi4na sreda i to na izmislqneto i a po skoro na obedinqvaneto na hora s priblizitelno ednakvi cennosti, vyzpriqtiq i nujdi ot daden vid art
a tova e trudno
ujasno trudno e daje da syzdadesh opredelen kryg ot "konsumatori s potencial"
a ina4e moje da pokajesh snimkite si na 1725183587 4oveka i te da ti kajat ' da qki sa' no kakvi sa tezi hora ??? vajna e li4nosta mislq si ne broqt

ta takiva raboti
ima nqkakav anomaliq s dumata komersialnost v BG (kakto s pove4eto dumi tuk de)

[smilie7]

Автор: Alice   
Дата:   24-10-03 19:23

Авел, ти самият разбираш ли си какво точно искаш да кажеш? [smilie11]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   24-10-03 19:53

Аз прекрасно го разбирам, и съм съгласен с него. Самия нееднократно съм го казвал, и в култа, особено тук. Лошото е, че след като аудиторията търпи да се "възпитава", кандидат-възпитатели не липсват. Сочи се кое е добро, кое лошо, кое е изкуство и кое боклук...като , че сочещите имат някаква представа или успехи в първото. Това е възможно единствено, защото има такава среда, каквато казва Авел.
Аз също съм си провел някои експерименти, но не ми се ще точно сега да казвам резултатите, а те са доста потресающи. Например..докато някои вършее анонимно тука с познат почерк, същия съвсем легитимно участва я в култа, я в спота. Не вярвам администраторите да не ги знаят.Изобщо не ми се ще да коментирам негативно доста "творби", възкачени с мъртви души, гласували двоино-троино, чието място е на опашката, където се намират пък доста добри неща. Хаос.

ami...
Автор: murnau   
Дата:   24-10-03 22:19

Аз викам да вадим мечовете и сеч. Пък квото сабя покаже, в крайна сметка няма да се налага това, което не желаем...
И стига с тия задръжки, на никoй няма да навреди малко прозрачност.[smilie24]

Re: ami...
Дата:   26-10-03 11:14

tova e edinstveniqt na4in prav si
[smilie24] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна