Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ВНОС НА SLR-АПАРАТ ОТ USA /СЪВЕТ!/
Автор: gak1   
Дата:   21-01-05 11:28

Здравейте опитни майстори на вноса на фото - техника от извънокеана.
Вижте това моля ви :
http://www.beachcamera.com/shop/product.asp?sku=NKN80
Имам следните въпроси:
1. Какво ще кажете за тези предложения?
2. Как става след това вноса в BG /ако изобщо!/?
Благодаря ви за съветите!

Поздрави

gak1[beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: ВНОС НА SLR-АПАРАТ ОТ USA /СЪВЕТ!/
Автор: papi   
Дата:   21-01-05 11:31

http://www.etronicsbg.com/ те имат решение на много въпроси,те ще ти помогнат

Автор: papi   
Дата:   21-01-05 11:33

това предложение е много добър вариант ,хубава машинка:)

Автор: cristo   
Дата:   21-01-05 12:39

мисля че тук в БГ можеш да немериш добри лентови апарати на добри цени, защото много любители-фотографи ги продават за да минат на дигигални
пусни обява в БАЗАР какъв тип апарат търсиш, до колко пари и виж кой какво ще ти предложи

Автор: cristo   
Дата:   21-01-05 12:48

виж това в базар:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=2747&t=2747&phorum_uriauth=

става дума за същият апарат!

Автор: steki   
Дата:   21-01-05 15:14

pazaril sam ot Beach camera - seriozna firma sa samo che ako iskash da go poluchish barzo(w USA) wiamt i seriozni pari za shiping, imat dwe tarifi bawna(ewtina)i normalna kojato e skapa

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   22-01-05 00:15

Скии са мойта техника съм си я купил от ибей.ком !!! 2рака Shipping im e dosta skupi4ko do tuk nqkoi hora dostavqt 4rez FederalExpress drugi 4rez USP sekvi gi ima i slagat calculator za da si proveri6 dostavkata kolko 6ti izlezne ako ima6 4ovek tam koito da ti go donese do tuk e OKEY 6te mi zemat da kajem 20$ shipping a do tuk minimum 50-70$ a i ako tez ti napi6at istinskata cena na koleta sus sigurnost 6te trqbva da plati6 mitoto 20-22%

Автор: sp   
Дата:   22-01-05 00:29

а аз ще ти кажа БЯГАЙ ОТ BEACH CAMERA!
съвсем наскоро поръчвах, поръчката не пристигна, свързахме се с тях и казаха че са пратили апарата уж обаче нямало на кой да го дадат като дошли(това неможе да бъде тъй като адреса на който трябваше да го доставят беше в САЩ в една фирма къде си има портиер, които си стои там по цял ден).. след което ни таксуваха 30$ заради тази работа че са се разкарвали... използват FedEx, а не както Амазон примерно си имат собствена фирма за доставки...
иначе шипинга им е към 13$ за доставка за 7-12дни...

Дата:   22-01-05 02:02

SP znachi wsichko e otnositelno, az sam kupuwal njakolko pati ot BeachCamera i nikoga ne sam imal problemi, I taja rabota malko mi zwuchi gnila, stoto kato njama na koj da go ostawjat te ti ostawjat belejka, na njakolko pati sam si wzimal pratki i ot FedEx i ot UPS i ot USPS kato me e njamalo w kasti
da bjaga ot edni drugi sladuri deto prodawat strashno ewtino stoto az poznawam njakolko izgoreli.[beer]

Дата:   22-01-05 02:27

абе доколкото чувам тия FedEx вече не били много стока в Америка... ами да работата трябва да е бая гнила че ей така да ме таксуват 30$ пф! проблема вероятно е във fedex а не в beachcamera.... т.е. то пак си е в beach camera щото те ползват тая компания за доставки де...
просто неможе така като не намерят човек на посочения адрес и да те таксуват... друг е въпроса че в моя случай 100% е имало кой да вземе поръчката... абе най-добре си поръчвайте от амазон.ком толкова неща поръчвани от там нито веднъж не съм имал проблем... но не носят до българия :)

Автор: thor   
Дата:   22-01-05 03:50

UPS за сега са най бързите ,за мен де ( сравнени с USPS за почти еднакви пари три пъти по бързо ,а и 100пъти по сигурно ) ,а си имат и номер ( е не само те де но..) по който можеш да си следиш пратката и да им се обадиш и но проблемо..
ето ти и как става магията ,преди не се пипаше UPS ,но сега май са започнали да конкурират и цените им се изравняват с тези на USPS .. лошото е че задължително прибират ДДС-то когато ти връчват пратката ,докато с другите може и да минеш метър с тия си плащаш като поп ... [smilie6]
ето ти и как се следи пратката тази я получих за 2 дена ,иначе с USPS щеше да е 10-на дена според зависи а цената е горе долу една и съща ...

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/pirn3098.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v302/dominesatanicum/UPS.jpg

а и глобал експрес също са сигурни ... [smilie6]

Дата:   22-01-05 06:02

thor- samo che njama ti kazwam kak UPS tretirat pratkite - dwa pati poluchawah schupena home cinema dokato naj nkaraja mi ja pratiha s FedEx i dojde zdrawa:)
Wapreki che pak wsichko e obektiwno i sichko zawisi ot kasmeta na choweka ili kakaw smotanjak deliverdjija ste mu se padne:)
Daj da karame sirenceto i kriwetkite pak drugoto bosh laf rabota[beer]
Za mejdunarodni pratki -USA-Canada ne gi broja za mejdunarodni USPS si ostawa naj ewtino[shtrak]

Автор: ivo80   
Дата:   22-01-05 10:49

sp, това дето го говориш мн не ми се вярва, може ония от Биач Камерат да са те метнали. При Fedex ако те няма вкъщи проверяват на другия ден и ти оставят бележка, че са те търсили, а ти тр да попълниш на бланката им кога ще си там ако не те открият и втория път, а след третия връщат пратката. но ти можеш да отидеш да си я вземеш от офиса им.
Аз проблеми с пратки не съм имал използвам съм Fedex, UPS, USPS и не мога да кажа кои са най-добри. Всичките си имат трак номер по който да проследиш до къде ти е стигнала пратката. Но това което съм писал е за доставка в рамките на САЩ. От БГ не съм поръчвал, а човекът пита за доставка до БГ. Някой ако има опит да му обясни

Дата:   22-01-05 11:06

иво, еми ако са тези от beach camera значи представи си колко им е надежден сайта...
и аз говоря за доставки в САЩ... за България въобще незнам някой да праща...

Автор: Grandpa   
Дата:   22-01-05 11:16

sp: Kakva e taq firma, deto Amazon si imat za dostavki?
Nema takiva raboti.
I FedEx i UPS i USPS (poshtite) si bachkat ok. Izdynka mozhe da se sluchi na vseki (ako idesh v nqkoj ot sortirovychnite punktove shte se chudish kak izobshto neshto stiga, ama tova e druga rabota [smilie5]).

Дата:   22-01-05 11:41

издънка може да се случи на всеки...
неможе ей тъй да ме таксуват 30$ разбираш ли... ако се беше случила издънка хората от сайта(ако е добър сериозен сайт!) от които поръчваш щяха да знаят каква е 'издънката' и нещата щяха да се оправят и никакви $$ нямаше да ми взимат... а тия от beach camera казах вече какво обясниха... хич не ми прилича на издънка това [smilie8]

Дата:   22-01-05 11:45

За Бийч Камера не коментирам. Говорех за куриерските фирми. Всички имат възможност да си следиш докъде ти е стигнала пратката (е ако си поръчал нещо "owernight" - докато му вкарат тракинг инфо-то, ти може да си го получил вече, но иначе си е полезно...)

Автор: explorer   
Дата:   22-01-05 11:55

Конкретно за Beach Camera - аз не бих им имал доверие. Четете тук:

http://www.photo.net/neighbor/subcategory-index?id=2

и обръщайте внимание повече на негативните коментари (защото някои от позитивните те си ги пускат сами, сещате се).

Почти всичката ми техника съм я купувал в Щатите по интернет, но как става от България знам само на теория. Повечето от интернет магазините и продавачите на eBay едва ли биха изпратили нещо до България, но предполагам че с B&H например като едни от най-големите няма да има проблем. UPS и FedEx до България е безумно скъпо - доколкото си спомням ми взеха $150 за един колет. С пощата пък не е особено сигурно.

На теория, би трябвало да ви задържат колета в митницата и да ходите да си го освободите. Някои от куриерските фирми имат митничари в собствения си офис, напр. TNT, но подробности не знам. Плаща се около 10% мито + 20% върху (цената на стоката + транспорта + митото) - "да живей Милен Велчев", освен ако не намериш начин да се споразумеете с митничарите (не случайно в Свиленград например митничарите имат къщи с размери на гимназии, карат последен модел мерцедеси и на Нова Година си бяха поръчали фолк-секс-бомбата Гергана да ги забавлява).

Според официално изнесената информация, агенция "Митници" осигурява около половината от приходите към бюджета.

Автор: machine_head   
Дата:   22-01-05 12:09

бъз фъс продължаваш да плещиш врели некипели и да заблуждаваш хората...

пратка от e-bay НЕ МИ Е ПРИСТИГАЛА ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 30$ пощенски, анадъмо?

Автор: explorer   
Дата:   22-01-05 12:12

machine_head, дай малко инфо как се оправяш с митницата, че и мен ме интересува [smilie3]

Дата:   22-01-05 12:20

Пращал съм с USPS до БГ за около $30-ина на два пъти - последния път 2 дебели книги. Получуха ги в София за 4 работни дни (само дето на българските пощи не знам дали трябва да се гласува доверие с ценна пратка). Но това е, ако знаеш как да го пратиш. B&H и т.н. няма да ходят да ти висят на гишето в пощата да ти пращат колета както ти е удобно на теб. От друга страна обикновено те си имат договорени преференциални тарифи с куриерските фирми и пращат на доста по-ниски цени, отколкото частните лица.

Автор: RossN   
Дата:   22-01-05 12:30

всичко е въпрос на късмет, ние ползваме всичките от горе изброените куриерски фирми, ако щете и DHL, са ни доставяли парцали, вместо документи...молете се да си я получите цяла, или молете да ви я опаковат в "стоманена" кутия

първа  назад  1     всички  напред  последна