Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Документален кадър или не?
Автор: render   
Дата:   21-01-05 16:14

Помогнете! Неразрешим казус! :)
Въпрос към тези които са по навътре в терминологията:
Може ли някой да ми даде максимално точна дефиниция на "документален кадър" във фотографията. Интересно ми е дали две или повече снимки могат да бъдат монтирани в една и снимката да бъде наречена нарече документална. (при положение че крайният продукт отразява нещо което наистина се е случило)
Пример: Снимаш два обекта но не хващаш втория в кадър. След това снимаш само втория във същата позиция в която е бил. И след това монтираш двата на една снимка, която въпреки че отразява нещо което е станало не е била реално снимана така както изглежда след монтажа.
Та въпроса е: Може ли според вас да се твърди че няма монтаж или че снимката е документална или и двете.
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Документален кадър или не?
Автор: neuromancer   
Дата:   21-01-05 16:26

Нещо в смисъл - имаш снимка на Световния търговски център, друга на самолет и трета на пушек, след това правиш монтаж със всичките и твърдиш че е документален кадър, защото наистина се е случило?

Автор: Георги   
Дата:   21-01-05 16:29

ха ха ха ха примера е готин :))

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-01-05 16:36

Фотографа трябва умерено да лъже...а не да гони Манго да задминава..некси ме дразни второто.

Автор: acidness   
Дата:   21-01-05 16:37

фотографията по принцип има документален характер

Автор: asahi   
Дата:   21-01-05 16:57

Ще получиш подправена документална снимка, т.е. подправен документ. Друг е въпросът, че ако е подправена умело и не фалшифицира документираното събитие може да мине между шамарите.

Автор: bs6247   
Дата:   21-01-05 17:17

neuromancer :

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie18] [smilie18]

Дата:   21-01-05 18:58

hahah... i az iztaknah suma ti podobni primeri na choweka s koito nishtihme kazusa, no toi uporstva che ne samo sabitieto se e sluchilo, no i toi e bil svidetel :) zatova bila dokumentalna...Po skoro tyrsia hora koito da sa na TOVA mnenie :) zatova pusnah temata. :)
az mislia che sashto e podprawena. no togawa we4e ne bi triawbalo da se vodi dokumentalna.
niakak paradoksalno mi zwu4i

Автор: bs6247   
Дата:   21-01-05 19:01

..abe vajnoto e da ne te fanat!!!

...i da otrichash do posledno !!
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: papi   
Дата:   21-01-05 19:15

всеки един кадър сам по себе си може да бъде документален...дори децата си като снимаш например с времето те порастват а и твоето егн пораства с това...така че всеки кадър може да бъде документален

Дата:   21-01-05 19:22

no ne i kogato e montaj. vaprosa e dali w gornia sluchai mojem da govorim che vapreki montaja kadyryt e dokumentalen

Автор: special_k   
Дата:   21-01-05 19:52

Trqbva da se napravi qvno. Edna snimka, vtora, treta...., i tekst pod tqh. Bez montaji i kolaji.

Автор: papi   
Дата:   21-01-05 19:58

ами във всеки случай,един празен лист хартия като се сложи в една папка като начална страница то и той е към документ,следователно всичко може да спадне към документална фотография

първа  назад  1     всички  напред  последна