Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 KAK ???
Автор: special_k   
Дата:   12-03-04 14:02

Ima li nqkoi ideq kak?
https://photo-forum.net/i/11391&ORDER=date&CATEGORY_ID=17

Отговори на това съобщение
 Re: KAK ???
Автор: pitarfoto   
Дата:   12-03-04 14:16

някакво стъкло да е имало между вас и евентуално сензора ти абе тоя дето ако е ниско осветлението се е задеиствал та да сее отразил в стъклото или нещо друго , или да сее издухала матрицата боже опази [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   12-03-04 14:17

За 1/30s при скорост към тази точка от полета 400м/s куршумът ще измине 13м. Дори да греша двойно (200-800м/s)в преценката си за скоростта (а имам основание да смятам, че не греша чак толкова) "следата" ще варира от 6,5 до 26м. Това ме навежда над заключението, че ако това все пак е куршума, то той е минал през тесен поток светлина, падащ под някакъв ъгъл и пресичащ треакторията. Ако е така special_k е имал рядък късмет да хване този момент. Въобще не изключвам възможността петното да е от вътрешна рефракция на обектива.

Автор: Tateos   
Дата:   12-03-04 14:33

Абе защо го усложнявате толкова...
При стрелба налягането на газовете които се образъват от капсулата детонираща барута - избутват полуложата на пистолета превъзмогвайки възвратната пружина и изхвърля гилзата след което вкарва следващия патрон.
Та това което е саснето е изхвърлянето на гилзата.[smilie25]

Автор: junior   
Дата:   12-03-04 14:36

Tateos, гилзата е ясна, но въпросът е другия обект в лявата част на снимката какво е.

Дата:   12-03-04 14:41

asahi, не грешиш (поне не с много) - доколкото си спомням скоростта на куршума от "Макаров" (и пистолети от неговия клас) е около 550 м/с.

А идеята за отражение на тесен лъч светлина ми се струва логична.

Автор: special_k   
Дата:   12-03-04 14:49

Sega edin kolega mi obqsni 4e pri izlitaneto si kyr6ymut e nagrqt do 4erveno, no tova e za malko, samo v na4aloto. Spored nego na snimkata e hvanat to4no tozi moment, a po-natatuk nqma 4erta za6toto prosto ne e svetil.
No togava za6to 4ertata ne trugva o6te ot dyloto..?

Автор: Iordan-Miloshev   
Дата:   12-03-04 15:00

Hora slushaite, vseki kurshum koito izliza ot kakvo da e dulo sveti, az sam vigdal lichno s ochite si kak iztrelian kurshum v tamnoto sveti tochno kakto e na snimkata, taka che ne se chudete, tova e kurshuma a otgore e gilzata. Tova sam go vigdal v kazarmata, po vreme na noshtna strelba. No ponege okoto ne moge da go vidi na svetlo vie ne vigdate kak kurshuma sveti no v tamno se vigda. V sluchaia aparata go e hvanal. Moga da kaga samo BRAVO!

Автор: asahi   
Дата:   12-03-04 15:06

Re: Junior
550m/s на изхода на цевта, по-натам пада. Куршумът на пистолета не е с кой-знае каква аеродинамика (сравни го с всеки друг куршум от дългоцевно оръжие) и се забавя значително.

Дата:   12-03-04 15:11

точно това има предвид като казвам, че не бъркаш с много... не ми се изчислява равнозакъснителна скорост (а и не е нужно), но съ сигурност не грешиш двойно, доре не грешиш с повече от 15%...

Автор: Tateos   
Дата:   12-03-04 23:36

Много се изписа по случая, но нали сте големи хора?
1. Как ще има толкова голям откат и толкова бърз като куршума е още на 30см. от цефта. Това и в матрицата го няма [smilie10]
2. Не може гилзата да измине по голямо разтояние от самия куршум - иначе щеше да се стреля с гилзи а не с куршуми. Да не говорим че целта ще е поразена когато гилзата е на това място - имаш толкова много време докато се предвижи полуложата и да бъде изхвърлена гилзата че в това време ако куршума рекошира и се върне(което е невъзможно) ще бъдещ прострелян преди гилзата да е стигнала там където е заснета.
3. Това да не ти е трасиращ куршум. Ако всички куршуми светеха защо ще се произвеждат трасиращи.
4. това не може да е куршум защото трябва да е снимано на скорост 1/10000 на исо 3600 за да се види някакво тъмно петно отпред...
Както и да е - ако special_k не знае какво е ние пък още по-малко. Но че не е куршум е повече от ясно.

Дата:   13-03-04 00:03

Татеос, верно много се изписа, ама и за глупава тема като НЛО-то преди време се изписаха двойно повече кофи пиксели.

За трасиращите куршуми съм съгласен - и аз съм пострелял доста нощем...

Единствено не съм съгласен с твърдението 1. (върху което се базират 2. и 3.)

Според мен ако мацката стреля перпендикулярно на насрещната стена и следователно успоредно на стената отдясно на нея, то може да се изчисли приблизително на какво разстояние е "куршумът" от пистолета. (засега ще го наричам куршум, въпреки че и аз още се чудя какво е...)

Според моите сметки (правени с транспортир, молив, лист и малко на око ) "куршумът" в момента е поне на 1,5 м., а пък гилзата е на не повече от 30 см. от пистолета.

първа  назад  1     всички  напред  последна