Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 експертно мнение за панасоник fz30
Автор: laer   
Дата:   16-07-06 21:51

Моля всеки, който го е имал или има да ми каже какво мисли за този апарат и дали шумът може да бъде редуциран със софтуер - при снимане в raw формат.
искам да заменя canon powershot pro 1 с него заради това че не мога да снима при ниска осветеност и бързо движещи се обекти - традиционните проблеми за цифровите апрати.
Въпреки, че лещи като на канона - са много рядко срещани. благодаря на всички ви.

Отговори на това съобщение
 Re: експертно мнение за панасоник fz30
Автор: maldito   
Дата:   16-07-06 21:56

замяна на про1 с ФЗ 30[cool]

Автор: ivan.draganov   
Дата:   16-07-06 22:30

pro 1 e mnogo ka4estvena mashinka i edva li FZ 30 shte ti haresa pove4e ,ako turshish neshto po-dobro,oburni vnimanie na ogledalnite aparati,te sa i dosta po-burzi

Автор: simbon4o   
Дата:   16-07-06 22:50

на ниска осветеност ще можеш само неподвижни обекти да снимаш по-добре със FZ30 заради стабилизацията [smilie5] бързо подвижни ще ти трябва DSLR със голяма матрица и сменяема оптика!!! И защо питаш в базар за това?

Публикацията е редактирана (16-07-06 22:52)

Дата:   16-07-06 23:07

питам по инерция. мерси за мненията.

Автор: boni   
Дата:   16-07-06 23:08

Ако искаш да снимаш при ниска осветеност - само ДСЛР.

Автор: ivan.draganov   
Дата:   16-07-06 23:46

i vse pak tradiciata si e tradicia ,v tozi smisul ne si smeniai PRO 1-TO,shte sburkash!

Дата:   16-07-06 23:58

другият вариант ми е да литна към никонианците - въпреки че съм канон фен до смърт!
и да си взема д 50 или д 70 не знам засега кой повече ми харесва.
впрочем някой да ги продава?[shtrak]

Автор: alex_art   
Дата:   17-07-06 00:47

instrumenta ne pravi maistora - no i za maistorlyk si tEebe instrument[smile]
Panasonic FZ30 e 4udesen fotoaparat - samo trqbva da go opoznae6 [smilie24]

Автор: miton   
Дата:   24-07-06 00:18

не мисли за фз30, ще съжаляваш,вземай никон или канон 300д.[beer] [shtrak]

Автор: CYPER   
Дата:   24-07-06 00:23

не мисли за никон или канон 300д, ще съжаляваш,вземай канон 5D.[beer] [shtrak]

Автор: Viper   
Дата:   24-07-06 00:26

Как пък точно на FZ30 се спря? Да не ти е омръзнала фотографията или страдаш от липса на шум??? CYPER,я да чуем какво не им е наред на Никоните и 300D че ми е интересно [smilie5] [smilie21]

Публикацията е редактирана (24-07-06 00:30)

Автор: CYPER   
Дата:   24-07-06 00:30

Ами не са FF [ezik]

Автор: alma   
Дата:   24-07-06 09:28

Имам fz30 от 1 седмица. Чудесен апарат, невероятна оптика, чистота на образа, цветове. Но за шума има какво още да се иска - наистина пи ниска освенетост и по-висока чувствителност се появява доста дразнещ цветен шум. Все още не съм пробвала да снимам в raw, защото още не съм си инсталирала конвертираща програма. Би трябвало в raw шумът да е по-малко, но ще видим. Всичко зависи от много неща - какво точно се снима, на каква осветеност, какви настройки и т.н. Може да се поститне много добър резултат и при лоши условия на снимане. Все пак, ако целта ти е да снимаш по-често при ниска осветеност, fz30 може би не е най-доброто решение [cool]
Но аз съм доволна от апарата, като се има пред вид, че го сравнявам със стария ми апарат konica minolta fz3 [smile]
Успех при избора!
[smile]

Автор: apollo   
Дата:   24-07-06 11:24

Като гледам не си преритал от пари... вземи си един Canon или още по добре Pentax та да си щракаш с удоволствие на M42 и в тъмницата!:-)

DSLR... DSLR... DSLR... DSLR...

Автор: Insight   
Дата:   24-07-06 12:30

В тая връзка да питам ... защо DSLR-те бачкат по-добре при лоши условия.

...и някой да е сравнявал скороста на фокусиране на FZ30 и istDL???

Автор: midtone   
Дата:   24-07-06 12:55

@laer
Аз имам Panasonic FZ30, и мога да ти кажа че няма да можеш да снимаш при ниска осветеност и бързо движещи се обекти, или поне резултатите няма да са задоволителни.
Ако можеш да почакаш 1-2 месеца за новия FZ50, ще е по-добре. Още по-добре ще е да изчакаш и за новия Pentax K100D - изглежда обещаващ, и не е скъп. Трябва да се видят ревютата и фотографските тестове. Желанието ти да вземеш Nikon D50 не е много оправдано според мен - все още са прекалено скъпи, освен ако не намериш втора ръка, разбира се.

@alma
Шумът не е по-малко в raw. ACR има шумоподтискане, което обаче не е толкова добро като на Noise Ninja - Photoshop plugin.
Моят начин на работа с FZ30: снимам в raw формат, конвертирам с ACR (Adobe Camera Raw 3.4), шумоподтискане и шарпенинг - Photoshop.
И въпреки всичко шум си има навсякъде - дори и на ISO 80.

Дата:   24-07-06 16:07

Nikon D50 е прекалено скъп... ми в павилиона нов с гаранция е 1079лв... слагаш му един светлосилен 1.8/50 и си свиркаш!!!

Автор: ksuhorukov   
Дата:   24-07-06 16:10

Абе...шуми си тоя ФЗ и това е. Имам такъв и дори на РОУ и дори и на 200 ИСО в нискоосветени условия шуми и губи детайли. Иначе перфектен фотоапарат във всяко друго отношение.

Дата:   24-07-06 17:14

Да ама тоя шум изобщо не го прави перфектен. Не е ли комфортна светлината се дъни още на 80аса...

А с FZ50 тотално се осраха. Адски беше логично - просто трябваше да подобрят матрицата и стабилизацията и да постигнат едни напълно безшумни 50аса. Така или иначе притежателите на суперзоомове снимат основно на най ниската чувствителност...

Май се отплеснах...!:-)

Автор: midtone   
Дата:   24-07-06 17:28

@apollo
За Nikon D50 имах предвид че цената му би трябвало да падне в близко бъдеще - очакват се да излязат доста нови модели. Друг е въпроса дали ще искам да си купя D50 след като видя Pentax K100D ;)

Автор: bob40   
Дата:   24-07-06 18:04

FZ30 е много добър избор за любител , при ниска осветеност си взимаш светкавичка с по голямо водещо число и забравяш за всякакъв шум . що сватби и кръщенета сам изщракал , нема грешка , ако искаш да снимаш залези и пейзажи привечер само статив и по дълга експонация и ,,,бленда не по затворена от 5,6 ..а ако светлината е добра малко тренинг и си готов [smilie24] справка профила ми [beer]

Автор: darksorrow   
Дата:   24-07-06 18:12

бобчо, снимките ти в профила са много мазани, това защо не го каза на човека?[smilie8]

Дата:   24-07-06 21:35

Най ниските iso на FZ30 са 80... и дори на тях точно при залези, изгреви и контрастни сцени шуми и то доста:-(((

Почти всичко друго наистина е на висота но това е недопустимо... и статив не те спасява:-(

Но хора различни - на някои не им пречи но аз само цъках с език при гладките снимки на DSLR...

Автор: simbon4o   
Дата:   24-07-06 21:44

шума се чисти, но наистина за ниска осветеност си е изнасилване на машинката(FZ30), има си ограниченията както всяка камера с несменяема оптика. Aз съм с FZ30 и съм доволен, знам какво може и не го и карам повече от това [smilie5]. Както казах по-горе мини на Pentax! За има няма 1400-1700лв имаш DSLR с матрица като на D50, D70, D70s(1:1 е матрицата производител - Sony) и евтинийка на обективи. Със К100D имаш и стабилизация на матрица - всички обективи ще ти имат стабилизация [smilie5]. Ако няма да се ръсиш луди пари за техника(над 2000лв, ама доста над) няма сми да си вземаш Nikon, Canon и ... скъпи са хубавите им неща!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР