Автор: hayko
Дата: 08-03-12 00:14
Аз не съм специалист по добре да се консултираш с такива. Аз по принцип бих избрал д90,чул съм че по лесно се работи с него,а и има вградено моторче. Горе долу от всичко което успях да прочета за д90 това е мисля че едно от разумните коментари: Краткия отговор е, че Д90 е най-добрия апарат от посочените 3 и ако държиш да имаш повече възможности за снимане трябва да го вземеш него.
Дългия отговор е... дълъг Да Д90 ще прави по-добри снимки (в комбинация с приличен обектив) ако знаеш как да го използваш ако не знаеш как да използваш един апарат и Д3 да си купиш - все калпави снимки ще правиш . Предполагам, че ти си начинаещ и съвета, който мисля да ти дам е да не вкарваш много пари в техника поне на този етап. Купи най-евтината опция, даже може да вземеш и Д60 втора ръка във "фото форума" мисля, че мерках обяви за подобен апарат скоро. Това, което трябва да знаеш е, че Д60 няма вграден мотор за обектива и обективите, които купуваш за него задължително трябва да имат свой мотор за да им работи автофокуса. След като купиш тялото си избери един обектив. 18-105мм е хубав, другия който може да погледнеш е 18-70. Втора ръка 18-70 струва 300-330 лева. Тялото + обектива вероятно ще ти излезне около 800-900 лева. Почни да снимаш и оцени техниката с която разполагаш, ще видиш какви са и недостатъците и ако тогава все още си запален - купи си нещо по-скъпо
Това което трябва да запомниш е, че ако тръгнеш да влагаш пари във фотографията - влагай ги в хубави обективи а не в скъпи тела. При обективите важи правилото "получаваш това за, което си платил" тоест там винаги по-скъпото е по-добро от по-евтиното.
|
|