Автор: Realll
Дата: 14-04-12 17:13
Добре, де Венци, аз не искам да спамя темата на човека, но ме е яд и като вземат и други да пишат ей-така, пък било то дори и да хвалят. Кое му е хубавото на обектива?
35 - 140 mm equiv.
Следователно с доста тесен ъгъл.
Като светло сила- добре е за сапунер. F2.8 - F4.1
Вярно, матрицата е по -голяма, но това не води задължително до по-добро качество на снимките. Липсата на високи ИЗО настройки, особено при липса на стабилизация означава, че щом малко се стъмни спокойно си го слагаш в джоба и чакаш докато се съмне отново. Сега да не вземете да ревнете, че не снимате над ИЗО 100. Аз не съм професионален фотограф, но с моя Панасоник ФЗ150 спокойно си правя снимки на ИЗО 800, които за мен са напълно приемливи. Особено на слаба светлина, в комбинация с отличната стабилизация е просто супер. Сменил съм маса сапунери, но симка от ръка, без високо ИЗО и стабилизация НЕ СТАВА! Можеш , разбира се, да си носиш и статив. За клиповете -няма да коментирам също. Сега повечето сапунери правят FullHD, със стерео звук. За какво да си говорим...
Приличен сапунер, ама повече от 120-150 лв не заслужвава, тук съм съгласен с теб. Още повече, че днес , на "Черния Петък" в Техномаркета има доста добри сапунери на цена между 100 и 200 лв. вкл. Канон SX210 на цена от 190 лв.
Сори за отклонението.
|
|