Автор: sirkhann
Дата: 30-11-09 21:30
Продавам:
1) Обектив за Canon EOS: Sigma 70-200/2.8 APO EX DG MACRO II HSM (последната версия на обектива)
Перфектно състояние, закупен 12.06.2009 г. от Фотопавилион с 2 години гаранция (т.е. получавате калибрация на фокуса към фотоапарата в официалния представител - ИДС).
Идва с:
- Гаранционна карта и бележка
- Книжки
- Кутия
- Чантичка с презрамка
- Филтър B+W UV 77mm MRC
- Оригинален сенник
- Оригинален държач за статив
- Капачки
- "Тапицерия" от естествена кожа на обектива, за да не се цапа, протърква и т.н. Шил съм я собственоръчно, затова изглежда малко "фиешън", но върши перфектна работа.
- Защитно фолио на скалата против издраскване.
Чиста оптика, перфектна механика, не съм го използвал много, но съм изключително доволен. Има съвсем малка точка на предната леща (някой го е "сефтосал" в магазина, но го видях доста по-късно), която не оказва влияние на качеството. Има минимални следи от употреба единствено по държача за статив.
Като качество съм още веднъж- изключително доволен. Перфектен за портрети- в късия край за мен вади много хубав детайл още от 2.8, богето е изключително нежно (пак за моите представи и вкус). Снимал съм и с конвертор (Сигма и Тамрон) на 200 мм и качеството е прилично. Характерното за този модел е:
- След 135 мм до 200 мм започва да "омеква"
- Оптимизиран е за близко разстояние на фокусиране и далечните предмети може да изглеждат не на фокус.
Снимки от и на обектива в следващия пост.
2) Телеконвертор Sigma 1.4 EX DG (последната версия)
Идва с:
- Гаранционна карта
- Кутия
- Чантичка
- Капачки
Конверторът се репортва, че е там и в EXIF-а мултиплицира милиметрите на обектива по 1.4. Намалява светлосилата с един стоп. В интернет го хвалят като един от най-добрите телеконвертори, силно препоръчван за Sigma обективи, тъй като те имат навика да правят мизерии с фокуса с други телеконвертори. Перфектно състояние, рядко използван (няколко пъти). Закупен на 10.07.2009 г от Фотопавилион с 2г. гаранция.
Причина за продажбата: събирам пари за ново тяло. Ако не се продаде за известно време, се сваля от продажба и ще си снимам с него.
От София съм, не пращам с куриер. Може да се пробва по светло в центъра, но моля един ЛС един ден по-рано, да не го разнасям с мен, че си е бая буркан. Съветвам за тестовете да имате тяло с LiveView и стативче, тъй като обективът е калибриран за моето тяло и може да дава отклонения на другите, да няма после мазен бил, не бил хубав и т.н.
Снимки и цени в следващия пост...
|
|