Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 No Subject
Автор: yaev   
Дата:   06-08-09 21:11

Предлагайте на л.с.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся Nikkor AF 20 / 2.8
Автор: Pink_Kong   
Дата:   07-08-09 00:31

Предимства на Сигма 20/1.8 ЕХ ДГ :

1.По-светлосилна
2.По-остра
3.Асферичен елемнт
4.Девет ламелна
5.По-ново поколение
5.По-евтина

Случайно продавам една в гаранция.

Дата:   07-08-09 00:35

Опс... забравих да спомена умопомрачителният винетинг на Никора, а и мекичък идва за пейзажен обектив
[smilie10]

Автор: nechovek   
Дата:   07-08-09 00:38

това с много хубавите сигми малко ми звучи, като преди време как амд пуснали по хубав и бърз процеесор на половин цена от интел

Автор: uri64   
Дата:   07-08-09 00:47

нда, да си изхвърли направо човек всички Никори, като почне с 20-цата....[smilie18]

Автор: positive   
Дата:   07-08-09 00:51

За Сигмите не лобирам но АМД си ги правят тия работи редовно.

Дата:   07-08-09 00:53

това с по остра де го прочете
никора
https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/ezix4452.JPG
http://www.photozone.de/images/8Reviews/lenses/nikkor_20_28/mtf.png

сигмата
https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/wwcl2843.JPG
http://www.photozone.de/images/8Reviews/lenses/sigma_20_18/mtf.gif

Дата:   07-08-09 00:58

Позитив, да не ти е дошло повече позитивното мислене.Аз от 3 години не съм видял от амд свестен процесор. Още се чудя как не са фалирали може би това, че купиха Ати ги държи да не фалират

Автор: Бран   
Дата:   07-08-09 01:15

/off я я... за амд нищо лошо :)
все пак те изкарват сега фюжън. а не интел :)

единствения еквивалент е при snow leopard на ябълката. но там е съвсем различно.
докато фюжъна ти е комбинирана сила на cpu с gpu, при маковете ще имаш отваряне на видеокартата като ново ядро /хубава видеокарта ще стои като ядро с 1600MHz/ което от една страна е ок. от др ще позабави др неща в мака. ама те си знаят :)

да не говорим, че оптерон е 2пъти и нещо по-ефтин от ксеон :) а дори ксеона изисква повече ресурс. и една хубава работна станция ще ти излезе минимум 14К$ докато оптерона иска към 9К$

в криза познай кой печели.

Дата:   07-08-09 10:21

Истината е, че съм ползвал Никорската двайсетица в продължение на 1 година и наистина не бях доволен.Относно чартовете, това беше и причината да се набутам с Никора.Никор 24мм е за предпочитане.Сигмата е много остра след Ф 2.8 - нещо с което Никора не може да се похвали преди Ф5.6.
За четене Никора е по-приятен, за снимане не е.
Ако някой има 20/2.8 и време и желание, ще се радвам да ги сравним с моето АМД, става въпрос за София.

Публикацията е редактирана (07-08-09 17:35)

Дата:   07-08-09 12:45

Това че си имал и двата е много хубаво и твоето мнение тогава е по обективно от моето.
Успех в Продажбата

Бран не дей се изказва неподготвен и не говори в бъдеще какво щяло да стане кво щели да изкарат колко щял да е евтин и т.н. Тва го слушам вече от 15 години. Говори с факти 80% от пц -та даже и в нашата смешна държавица са на интел. Не знам ти колко сървъра си продал, но аз лично съм продал и в момента поддържам над 20 с цени над 10к долара и нито за момент не съм си и помислил да сложа адм процесори на тях.

Публикацията е редактирана (07-08-09 12:48)

Дата:   07-08-09 20:26

Благодаря на всички че ми побутвате темата, но все още търся NIKKOR-че [smilie3]

Автор: Бран   
Дата:   07-08-09 22:05

/off
защо повечето системи /дори в бг/ са на интел.
поради една мн логична причина, поради която интел бе глобев с мисля над 100Милиона.
договорите им за използване на техни процесори с по-големите компании за компилации.

дел мел апъл дири бири и тем подобни.

амд бяха отрязвани нарочно.
и все пак. не говоря за бъдещи неща а сега.
снежният леопард е окт месец. заедно с новите макове.
фюжън е пак септ-ноември. с официално представяне.

да говоря, че казах работна станция, а не сървър.
от порядъка на такава за autodesk flame

Дата:   08-08-09 09:16

Значи да разбирам ,че след някой хубав месец интел спокойно може да духат супата защото АМД ще направят супер дупер процесор и ще разбият пазара от ниски цени и супер бързодействие. Това говорим за клас работна аутокад станция ли?

Дата:   11-08-09 20:44

Хайде на интелите [smilie5]
Все още се търси NIKKOR 20mm

Re:
Автор: compur   
Дата:   16-08-09 20:20

Автор: Pink_Kong
Дата: 07-08-09 10:21

Истината е, че съм ползвал Никорската двайсетица в продължение на 1 година и наистина не бях доволен.

Би ли уточнил с какво тяло си я ползвал?

Re:
Автор: gecko   
Дата:   16-08-09 21:25

compur е напълно прав да пита!

Никонския 20/2,8 е правен за лентови тела, и на лента се държи чудесно.

Откакто хората почнаха да го слагат по цифрови тела, почна и мрънкането, че видите ли, не бил хубав обектива. Без да се усетят, че това което куца в системата е матрицата на апарата им. Амам как така, те са дали хилядарки за най-модерното цифрово тяло, няма начин в тялото да е вината, сигурно обектива е виновен. И как може така, моля ви се, телеобективите да се представят добре на тела с APS матрици, а свръх-широкоъгълните да се представят зле ...

Когато излязоха D3 и D700 - в които винетирането и аберациите се коригират автоматично - мрънкането изведнъж спря, и хората се сетиха, че обектива е хубав. И представте и, необикновено широк.

Да не говорим, че в сравнение със гореспоменатата Сигма е по-добър - и като цветопредаване, и като рязкост, и големина, и т.н.

[smilie24] за никкорчето и за темата

Re:
Дата:   16-08-09 23:10

мда, това раздрънкано никорче на д3 седи супер[smilie24]

Re:
Дата:   17-08-09 22:42

Компур, първо ползвах 20мм с Д80, после с Д700.Нарочно си го оставих докато сменя тялото, просто защото 20мм на Д700 ме устройваха.Не съм пробвал друга бройка, но не мога да похваля точно този прайм.Беше японска изработка.Както и да е, сигмата я имам, ако някой иска, сравняваме с 20мм АФ-Д на Никон.Може и да греша.
Геко, не винаги е добра идея да ползваш електрониката на апарата да коригира винетирането, което си е чисто оптическа закономерност.Друго - по-малка челна леща значи по-малък поток светлина, няма как това да е плюс, освен, че е по-лек.Трето - сигмата е корегирана доста по-добре.Та така..

Публикацията е редактирана (17-08-09 23:08)

Re:
Дата:   17-08-09 23:25

да, бе разбрахме, че от тая сигма няма по-велик обектив - ама тая дискусия е за форума, май....

Re:
Автор: mushie   
Дата:   18-08-09 10:36

колко даваш [smilie21] [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР