Автор: geniusloci
Дата: 22-03-09 21:59
Продавам следния комплект:
Nikon D80 body- купуван е на 23.02.2008 от Фотопавилион, т.е. има още 11 месеца гаранция към Профайлд. В повече от добро състояние - не е изпускан или мокрен никога, носен е в чанта, почти не са му сменяни обективи, съответно вътре прах няма (макар че видях на призмата прашинка, която май падна в последствие). Естествено, пълен комплект - кутия с дискове, гаранционна карта, зарядно, батерия (оригиналната, цял живот ще съм благодарен на който я е правил). Апаратът е на 11800 кадъра (ползвах някаква програмка, която чете последната снимка, за да разбера). Фърмуера не е ъпдейтван, беше си с най-новия (не съм поглеждал скоро има ли нещо ново).
Обектив Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG Macro - купуван е от yovko, в отлично състояние (доколкото може с финиша на Sigma да се опази в такова), предната част приплъзва само при отвесно "тръскане". Снимки с него може да видите в профила ми - няма front/back фокус (може би на 70 мм има съвсеееем лек back фокус, но никога не е било достатъчно, че да ме накара да мисля да го мисля). Изключително остър между f/4-8, нагоре почти не съм снимал, на 2.8 е ок. Ползван е с 82мм UV филтър Sigma DG, който ще си запазя. Идва в кутийка и калъф. Мога да кажа само добри думи за обектива, единственото неприятно е тежестта.
Светкавица Nikon SB-800 - купувана от ranopile като нова, в състоянието й няма промяна. Носена е в специален джоб на раницата, използвал съм я сравнително рядко (никога не съм изтощавал комплект батерии с нея). Ползвана с Eneloop и Imedion хибридни батерии, които смятам да си запазя. Отделението за 5-та батерия не е поставяно, стои си в калъфа. Двата цветни филтъра съм ползвал колкото да си направя опити някакви. Има си дифузьор в комплекта.
3 SD карти x 2 GB - Transcend, Patriot, microSD с преходник. Последната всъщност се оказа най-бърза от трите, ползвана е основно тя, ключето за write-protect се плъзка прекалено лесно при поставяне в четец.
Фотораница Lowepro Compu Daypack Orange - умерено ползвана (личи й). Ако някой не е опитвал - идеална е да вкарате апарата с нещо от типа на Nikkor 18-200 на концерт (на Metallica я отваряха, заради двойното дънце отзад не видяха нищо съмнително).
Комплекта продавам за 2000 лева.
Поотделно:
Nikon D80 - 850 лева.
Sigma 24-70 - 650 лева
SB-800 - 500 лева
Карти - общо 30 лева
Раница - 80 лева
Причина за продажба - Canon.
Между другото - приемам и замяна на обектива за канонски вариант, стига да е в същото (или по-добро) състояние.
За контакти - 0887 ......, лични съобщения. От София съм, изпращам и с куриер за сметка на купувача със Спийди.
|
|