Автор: Andon
Дата: 14-03-09 11:23
Wishbone, а има ли смисъл да се съди някой пишлеме, дето нито печели от сайта си, нито продава снимките?! Не мисля... Какво ли ще вземе от него ми е много интересно ;) Ако е някоя голяма фирма, която е наясно с тези неща, тогава съм съгласен, въпреки, че повечето знаят как да се измъкнат от такава ситуация. Тук, ще дам един пример, който не се отнася за снимки, но все пак има доста сходно с кражбата и нарушаването на авторските права. Ако на някой му е скучно, може да не чете по-надолу.
Та с братовчед ми се занимаваме с уеб дизайн и имаме няколко сайтчета. Нещеш ли един ден без да иска братовчед ми попадна на своя статия в един доста уважаван сайт на Българско списание. Наистина страшно много се ядоса и си мислеше дори да се консултира с юрист и да ги подгони, но след кратко събеседване и размисъл, решихме да им пише и да видим какво ще излезе от цялата работа.
За щастие собственика на фирмата излезе човек на място и след писмото което му изпратихме получихме отговор за около 1 ден в който собственика се извиняваше за недоразумението. Освен извинението, човека предложи парньорство, като му даде безплатна позиция за банер в сайта им който е доста посещаем, написа в всички статии кой е оригиналният източник и до ден днешен човека изпраща вип покани за видни събиятия. Не е много, но все пак това е ясен пример, че понякога с добро се постига много.
Ако беше започнал да се занимава да ги съди какво щеше да се получи? Вероятно щеше да изхарчи маса пари за съд и не се знае дали щеше да направи нещо по въпроса срещу адвокатите на толкова развита фирма.
|
|