Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 reverse cross processing?
Автор: lipostok   
Дата:   24-02-09 11:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: reverse cross processing?
Автор: caro-anton   
Дата:   24-02-09 13:47

Ломографите много използват крос процес.
Ако проявиш диапозитив в химикали за орво9165 няма да е крос процес, ще си излезе нормално. Един приятел го е правил, показа резултати, аз не съм се пробвал, че не ми се занимава. Пък и аз ги изхвърлих тия химикали.
Имам един луд колега, който прави такива неща, ще потърся негови работи. Той даже има някакви снимки в годишника на ломо-обществото.

Дата:   24-02-09 13:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: caro-anton   
Дата:   24-02-09 14:02

Мисля си, че негативът няма да даде добра плътност при диапозитивно проявяване. Ама си мисля.

Автор: 5kan   
Дата:   24-02-09 17:46

не става [smilie2]
няма махане на маската

Автор: DEKOV   
Дата:   24-02-09 18:41

5kan, прав си маската остава, но си имаш диапозитив като сниман през оранжев филтър, то тези кoито го правят се надяват на прастарият чалъм-От дефекта да докарат ефект [smile] дано някой се шашне [smile]

Публикацията е редактирана (24-02-09 20:36)

Дата:   25-02-09 09:47

Автор: rootstonic   
Дата:   25-02-09 22:08

C-41 в E-6

http://farm4.static.flickr.com/3252/3073487403_f3ed8b1407_b.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3291/3073502207_ddf456e3e1_b.jpg

Само че филмът беше накисван в неща като сок и газирана вода, после стоя във вряла вода... [smilie21]

Автор: alexstudio   
Дата:   25-02-09 23:47

Хи-хи, останах изумен как преди 7-8 години проявих обикновена Коника в Е-6 химия и си стана мамка му диапозитив...[beer] И то не лош-естествено с оранжево кафеникава маска...Бях си запазил едно английско списание с инфото за това отпреди близо 20 години...За съжаление ми е някъде в архива в Бг-то, ама сега съм на 20000км...
По смътни спомени снимах 100АСА като 800 или 1600(ще излъжа), после препроявявах с първия (ч-б)и втори (цветния)мисля 2,5 повече във време. Другите съставки-(обръщащ разтвор+изб-фикс)нормално. И нещата стават. Позлвах тогава Tetenal -3разтворния-значи без обръщаш[smilie5]
Пробвай-мисля че трябва да стане-жалко че нямам пробата в мен...[beer]

Автор: temel   
Дата:   26-02-09 15:45

Най-добре е да се направи проба за експонацията, защото трябва да се преекспонира.
Може да се почне с корекция +2 EV през 1/2 до +5 EV или примерно филм с чувствителност 400 АSA като 100, 50, 25 ASA. Има и вариант да се снима на нормалната чувствителност и да се прояви push 2 (препрояви) за повишаване на контраста или да се да се направи комбинация от двете.
За разлика от C-41/ E-6 процеса, при този контраста е изключително нисък и изображението е значително по меко
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »