Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Няколко въпроса до Олимпийци?
Автор: Amigo   
Дата:   26-02-09 21:19

Има приятел, който притежава Olympus E-500 и обективи 14-45 3.5-5.5 и 40-150 3.5-4.5. Снима от време на време като ходят семейно на разходки из планините или по събирания. Сега е прочел някъде за Olympus 50mm f/2.0 Telephoto Macro ED и ме моли за съвет дали да си го купи, щото искал да снима макро и изобщо да има повече възможности, но аз не съм изобщо в час с олимпийската система, та ако може да дадете идея. Прочетох набързо из нета добри отзиви за този обектив. А подходящ ли е някакъв ъпгрейд да си направи на апарата с някое ново моделче? Доколкото си спомням исо-то на Е-500 над 400 е доста зле.[smile] [smile] [thankyou] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Няколко въпроса до Олимпийци?
Автор: vgramatikov   
Дата:   26-02-09 21:21

Оправи си заглавието :)
"до хора ползващи олипмпус"

Re:
Автор: pc_genius   
Дата:   26-02-09 21:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   26-02-09 21:32

http://www.illustrationsof.com/images/clipart/xsmall2/1466_male_god_zeus_in_a_cloud_holding_his_hand

Дата:   26-02-09 21:53

Добре де, а някое по-ново моделче на телце да препоръчате?! [smilie3] [smilie6] [smilie6] [thankyou] [thankyou]

Автор: exile   
Дата:   26-02-09 21:58

50 2.0 е едно от най-сполучливите неща, които оли са изкарвали. [smilie24]
А е-500 да го смени с новия е-620, който ще излезе всеки момент :)

Дата:   26-02-09 22:02

exile написа:

> 50 2.0 е едно от най-сполучливите неща, които оли са изкарвали.
> [smilie24]
> А е-500 да го смени с новия е-620, който ще излезе всеки момент
> :)

Добре де, а по стария Е-520 няма ли да му върши работа, гледам, че е по-евтин с около 200 долара? [smilie11] [smilie8]

Автор: pstoev   
Дата:   26-02-09 22:05

за този вид използване няма нужда от по-нов модел...до 800iso си е екстра...за 50/2.....няма по-добър обектив от този тип ,но ако ще се ползва само за макро няма смисъл да се плаща тази цена...zuiko 35/3,5 е два пъти по надолу...ако ще снима и портрет или нещо творческо 50/2 е задължителен :)

Автор: exile   
Дата:   26-02-09 22:10

еми ако не му се дават 200 долара е-520 е супер.
ама като гледам е-620 бих се прежалил...
просто...
това е тялото!

Дата:   26-02-09 22:21

[thankyou] [thankyou] [smilie6] [smilie6]

Автор: Jankoff   
Дата:   27-02-09 09:04

Според мен Оли 50мм, което всъщност е 100, ще става само (почти) за портрети и макро. Тоест - бива, но ако си вадиш парите от едното или другото.

Спецовете олимпийци тук (много хубаво е заглавието, мисля аз), а бихте ли препоръчали на човека (и на мен) ето това (Sigma 24mm f/1.8 EX DG за Olympus).

Има два-три много добри професионални отзива за него - относително кратки, и толкова. Изчетох за него почти всичко в Olympus dslr talk на dpreview, обикновено го сравняват с това (Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM за Olympus)

Обаче и там е недостатъчно информацията. Първият е по-малко светлосилен, но затова пък става и за обща употреба, и за портрети, и за макро, и за снимки в закрити помещения. Вторият е по-подходящ за портрети. Аз лично се чувствам привлечен от 24 мм, защото като го фрасна на едно второ Оли (Е-620 - вече спестявам от закуски), ще снимам и пейзажи, и вътре в катедрали, и портрети, и партита без светкавица (може би), и почти всичко, а на врата ми (да е здрав), като е и Е-520 с 70-300, бягай, Кумчо Вълчо, че идвам да те изям! [smilie5]

Специално какво бихте казали за това, че Sigma често пъти не са правилно настроени, клиентите понякога пъти ги връщат заради тая работа и т.н.? Колко голям е този риск, и може ли да се избегне, като се огледа добре от професионалист на място в магазина? Благодаря предварително.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »