Автор: Jankoff
Дата: 27-02-09 09:04
Според мен Оли 50мм, което всъщност е 100, ще става само (почти) за портрети и макро. Тоест - бива, но ако си вадиш парите от едното или другото.
Спецовете олимпийци тук (много хубаво е заглавието, мисля аз), а бихте ли препоръчали на човека (и на мен) ето това (Sigma 24mm f/1.8 EX DG за Olympus).
Има два-три много добри професионални отзива за него - относително кратки, и толкова. Изчетох за него почти всичко в Olympus dslr talk на dpreview, обикновено го сравняват с това (Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM за Olympus)
Обаче и там е недостатъчно информацията. Първият е по-малко светлосилен, но затова пък става и за обща употреба, и за портрети, и за макро, и за снимки в закрити помещения. Вторият е по-подходящ за портрети. Аз лично се чувствам привлечен от 24 мм, защото като го фрасна на едно второ Оли (Е-620 - вече спестявам от закуски), ще снимам и пейзажи, и вътре в катедрали, и портрети, и партита без светкавица (може би), и почти всичко, а на врата ми (да е здрав), като е и Е-520 с 70-300, бягай, Кумчо Вълчо, че идвам да те изям!
Специално какво бихте казали за това, че Sigma често пъти не са правилно настроени, клиентите понякога пъти ги връщат заради тая работа и т.н.? Колко голям е този риск, и може ли да се избегне, като се огледа добре от професионалист на място в магазина? Благодаря предварително.
|
|