Автор: larger86
Дата: 05-05-10 09:47
Така...
Решил съм да си купувам "тежка артилерия" (казвам "тежка" имайки в предвид само това с коет АЗ,ДОСЕГА съм снимал )и изборът ми беше изключително лесен:3 часа проучване на различни модели и ей го- Nikon D90 .
Да си призная изборът на обектив ми отнема около 3~4 месеца,но накрая май ще мина за дребна риба с КИТЪ 18-105(до колкото разбрах е по-остър,по-дълъг,по-лек и най важното за начинаещ двойно по-евтин от 16-85).За да допълня встъплението си бих казал,че евентуално ще си разширя кръгоЗОРА с някой 70-300 ,а за близък бой - 35 или 50mm +нещо макро(или микро),но това за в неясното бъдеще.От написаното (някакси) искам да внуша че съм нахъсан за почти всякакъв вид фотография ,но бюдетът ми ще е ограничен (тате не е депутат...още,пък и не тачи особено Бойко )и за мен е изключително важно да си изиграя картите по най-добрия начин.Засега смятам че това е Nikon D90,но се чудя дали няма до някой месец да изкарат някой Nikon D91,D7000 или нещо подобно,което ре-фокусира самичко на видео и то при 30/60 fps,има вход за стерео микрофон,вграден GPS ....и е защитено от стихиите(тялото,де).
Нов Никон член веднага би свалил цените на 90-ката нова,но пък и собствената му цена може би няма да е кой знае колко по-висока,за да поддържат напрежение у конкуренцията.НИконските новини мълчат по въпроса и знам че никой не би могъл да ми даде точен отговор (освен селс/маркетинг мениджър от Никон,може би)кога ще дръпнат чаршафа от това/такова тяло.
Ще се радвам някой да сподели мнение както за избора ми на тяло ,така и на обектив/и , както и на някой коментар на очакванията ми за много (надявам се) скорошен Хъпдейт на деведесятака .
|
|