Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 RAW коневртор за Fuji S6500fd
Автор: krist   
Дата:   13-08-07 23:48

Моля, кажете RAW коневртор за Fuji S6500fd. ACDSee 8.1 и CS2 не искат да отварят формата му. Неговия собствен софтуер показва RAW 4ак след конвертиране и изглеждат както JPEG (така 4етох и в едно ревю малко преди да го купя). Та ми трябва не6то, с което наистина да виждам RAW-а.

Отговори на това съобщение
 Re: RAW коневртор за Fuji S6500fd
Автор: dimaldim   
Дата:   14-08-07 00:34

Ми аз ги отварям с Photoshop без проблем. Вкарай си плъгина за рау и си готов! [shtrak]

Автор: 3DFEN   
Дата:   14-08-07 08:50

И аз имах проблем с К100Д.
CS2 не отваряше РОУ файловете му.
Отваряш ЦС 2 отиваш на HELP итам от подмеюто се ьпдейтва и после нямаш проблем.
Погледни в търсачката преди месец два имаше тема и се оправи. Успех

Автор: 3DFEN   
Дата:   14-08-07 08:54

М да ето ти темата дано ти помогне:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=630827&t=630584&phorum_uriauth=#reply_630827

Автор: didesignbg   
Дата:   14-08-07 09:04

lightroom и Adobe camera row вършат работа
Fuji hyper utility 2 и 3
безплатния s7raw от http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-PaloAlto/9919/s7raw.html

и добро описание от тук http://www.mattspinelli.com/rawediting.html

Автор: contrasti   
Дата:   16-08-07 23:40

Има си софтуер на фуджи за тази работа - върви си с диска към фотката- задължително му се тегли ъпдейт от сайта - към 50 мб.Иначе май не сменяше цветовете качествено - забелязва се при хром опцията.Лайтруума и фотошопа не само че не стават - ами не стават никак.Пояснявам - ако някой ми каже че от 13.5 мб RAF без загуби в качеството става 8.0 mb DNG ще му се изсмея на развален холандски.Някой по форумите беше казал че особено си личи при пейзажи - прав е.А те не обработват суровия РАФ ами си го конвертват.
Безплатния s7raw ми отрови дните на мен лично - всеки път като налапа над 250 мб рам и забива.
Има една програмка - Able Rewer мисля се казваше - безплатна и леко смотана.Но най-добро си остава оригиналния софт на Фуджи, а най-леко и бързо - хем за преглед хем за конвертиране - IrfanView задължително с All_plugins.exe.Пускаш едно сейв пикчър ес и си готов.И се справя доста добре гадината.
Ако все пак държиш на Фотошопа - ЦС3 ги отваря без проблем, а ЦС2 си тегли ъпдейт - плъгина се казва камера роу.Теглиш (през ъпдейт на фотошопа-ако си с читав номер разбира се)и си готов.

Публикацията е редактирана (16-08-07 23:42)

Автор: krist   
Дата:   05-09-07 15:12

Благодаря на всички включили се!

Ще подновя темата с въпрос специално за RAW-plugin за ACDSee. Значи опитвам с версия 8.1.99 на Pro версията на основния продукт. Сложих версия 2.2.14 beta на RAW-plugin-a - при нея пише че специално тоя модел Фуджи се съпортва от версия 2, бета 2:

http://www.acdsee.com/support/updates/product?name=acdseepro&version=rawplugin

Не мога да разбера обаче къде е тази бета 2. Съответно все още не мога да разглеждам RAW-images с ACDSee и с двете неща, които свалих от посочения линк. Някой да е успял да инсталира това чудо или да подкара въобще RAW-plugin-a за ACDSee за тая камера? бтв в Raw Defaults-подпапката на ACDSee нямам xml-файл за тоя модел.

Публикацията е редактирана (05-09-07 15:22)

Автор: Belloslava   
Дата:   20-02-08 00:23

FinePix Studio дето идва на CD-то върши работа, от 13,3МБ рау ми направи 36МБ bmp. Инсталацията не ми даде shortcut или аз не знам от къде да го пусна, че го намерих сам тук:
C:\Program Files\FinePixViewer\Extensions\Helpers\FinePix Studio.EXE

Автор: fff   
Дата:   20-02-08 00:49

contrasti написа:

> Пояснявам - ако някой ми каже че от 13.5 мб RAF
> без загуби в качеството става 8.0 mb DNG ще му се изсмея на
> развален холандски.

>
> Публикацията е редактирана (16-08-07 23:42)

Това с размера на файла е пълна глупост. Махни компресирането (без загуба е) и файла ще си е толкова голям даже може и повече.
Пример: 10мб PEF стана 12мб DNG. С пусната компресия - 6мб. PEF вкаран в РАР стана 7мб.
Чакам разваления холандски.
[beer]

Автор: cho   
Дата:   20-02-08 08:25

Пробвай с тази програма.За разглеждане е добра.
FastStone Image Viewer is a fast, stable, user-friendly image browser, converter and editor. It has a nice array of features that include image viewing, management, comparison, red-eye removal, emailing, resizing, cropping and color adjustments. Its innovative but intuitive full-screen mode provides quick access to EXIF information, thumbnail browser and major functionalities via hidden toolbars that pop up when your mouse touch the four edges of the screen. Other features include a high quality magnifier and a musical slideshow with 150+ transitional effects, as well as lossless JPEG transitions, drop shadow effects, image annotation, scanner support, histogram and much more. It supports all major graphic formats (BMP, JPEG, JPEG 2000, animated GIF, PNG, PCX, TIFF, WMF, ICO and TGA) and popular digital camera RAW formats (CRW, CR2, NEF, PEF, RAF, MRW, ORF, SRF and DNG).

Автор: foveon   
Дата:   20-02-08 21:06

с адобе камера рав пробва ли
в адобе цс3 плугина го има вклучен
иначе можеш да си го дръпнеш напълно безплатно от нета
аз имам ФЗ50 и адобе камера рав отваря без проблем неговия рав
[beer] [beer]

Автор: denyo   
Дата:   21-02-08 21:26

Иха, ексхумирана тема, да помогна и аз:
Stepok's Raw Importer

Автор: danny_falin   
Дата:   13-03-08 10:36

софтуера на фуджи не става за нищо, няма никакъв контрол над шумоподтискането и резултата е абсолютно същия като при jpeg, а може да се извади много по-добра снимка от високите чуствителности

комбинацията от адоб камера рау -> конверт без никакво шумоподтискане и след това чистене с ниит имидж дава най-добри кадри, иключително чисти и с много повече детайл от jpeg-a,
важно е само при конверта да се даде шарп 0 и 2та вида нойс редукшън на 0
след това ниит 60-70% цветен и безцветен шум -> малко ъншарп (малко малко 150-200%) и няма да повярвате че това е снимка от 6500 и то на исо 1600

поздрави

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »