Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За селянията и селяните
Автор: ogimag   
Дата:   16-11-07 11:37

Повода да пиша това е тази снимка на naso_matrix

https://photo-forum.net/i/732067&OFFSET

За да не поствам целите коментари тук може да ги прочетете под снимката!
Исках да напиша това под снимката му отдолу, но се оказа, че "Авторът е блокирал възможността ви да пишете коментари под негови снимки." И то подчертавам след като продължава да замесва и пише името ми отдолу. Без да имам възможността да му отговоря. Продължава и вчера. Същото се повтаря и под следващата му снимка, която дори ми е посветил.

https://photo-forum.net/i/733304&USER_I

Затова единствената ми възможност е да пусна тема, колкото и да не ми се занимава с това. Пък и днес е петък. Защо да не се позабавлявам малко. [smilie21] [smilie21] [smilie21]
 Re: За naso_matrix или петъчно за фотографските тенезми
Дата:   16-11-07 11:38

Написал си доста работи. Но по реда.
Ще пиша като за олигофрени (Да не вземеш да се обидиш! Това е медицинска терминология, а аз съм свикнал да боравя с такава.)
Съвсем ултимативно искаш тези който са натиснали "не гласувам" да ти се обясняват защо са го направили. Ами никой не ти е длъжен да ти дава обяснения. Дори и тук. Дори и вчера продължаваш да нервничиш.
Като гледам 11 човека са го направили за първата снимка и 14 за втората до момента. И на никой не му пука за прищявките ти. И с право!
Изразих мнение първо за един от техническите аспекти на снимката (светлината). Няма да коментирам как когато в един портрет (цитирам те) "слънцето е зад лицето" то е осветило дясната част на лицето на модела. Невежество и неграмотност според мен е единственото обяснение. И за щастие не можеш да си редактираш постингите или да ги изтриеш- глупостта си остава Написана. [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Не бих искал да коментирам художествените качества на снимката- за мен това е "креватна живопис". Или кич- както и други ти написаха впоследствие. И ако ти гласувах с две точки- то е за работата и труда, който си вложил. Защото знам как се прави подобно нещо и колко време изисква. Нищо, че по-надолу твърдиш, че не съм ти гласувал. Явно дори не можеш и да четеш!
Проявих и достатъчно уважение към теб обръщайки се с "Авторе". На което ти ми говориш на "Бе". Владея жаргона и уличния език много повече отколкото може да допуснеш. Но си позволих да слезна само до твоето ниво. Не по-надолу. В този Форум критиката е разрешена и след като си приел да си тук ще трябва да се съобразяваш с нея! Виждал съм много неразбрани тук. Писнало ми е от такива! Ама и навън... все тая!
Благодаря ти, за това, че си отделил от времето си да разгледаш профила ми! А за това, че нищо не си харесал там... Е, при различните хора естетическите критерии се формират на различен етап от развитието им. А може и въобще да не се оформят.
А за "фен-групичката на ogimag"- от всички писали нагоре познавам само двама. Единия от тях- ЖОРО- от откриването на изложби. Много добре си подбирам познатите и феновете. Така, че бъди спокоен! Не би влезнал в моята "групичка"! Надявам се си ме разбрал достатъчно добре авторе!
Надявам се и да не съм нарушил добрия тон! Толкова внимавах! Да не вземе Админ да ми изтрие коментара пак. Бях писал, че имаш нужда от малко "олабване". Ама ти си помисли сигурно за сексуално. Е, "олабването" може да е и психическо. Ама не е лесно! И не винаги дава очакваните резултати за съжаление.
Много бих се радвал ако Админ направи следната опция: Ти ми блокираш коментарите- аз те блокирам теб и въобще не виждам снимките ти и профила. Както в Уиндоуса- скриваш си файлове и не ги виждаш. Логично- нали? След като не искаш да ти пиша- значи не е нужно и да те виждам!
Айде със здраве!

P.S. Не може да си идиот в понеделник, а в петък вече да не си! [smilie5]
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   16-11-07 12:24

Видях снимката и прочетох коментарите до този изтритият от админ.

Коментара ти към снимката е уместен!
Посоката на светлината е много важно нещо и се спазва и в картини, и в снимки и в колажи, за да има логичност в изграждането на изображението.
Разбира се, авторът може да прави каквото си иска....но това не означава, че трябва да мачка мненията, които сам иска (с качването на снимката).
Написал си си мнението прилично при това.
Попаднал си на някакъв докачлив тип, които всъщност не желае уместни коментари. Има ги тук доста такива.
Най-лошото е, че админа ти е изтрил отдолу отговора, а въпросният автор не се цензурира (дори админ така го протежира така, като може само едната страна да говори).
Това с втората снимка и това, че си цитиран и не можеш да отговориш е вече върха на цензурата....и практически случаи на това администраторско недомислие с еднопосочната забрана на коментари.
Такова поведение може да откаже хората от коментари!
Прецакали са те. Дразнещо е.
Админ има още много да се учи [smilie2]

Вероятно Жоро ще затвори темата. Той толко научи за тези години. [smilie2]

Автор: n1x0n   
Дата:   16-11-07 12:32

Егати средношколската история!

"Ама аз му казах, пък той ми отговори, пък аз като исках да му отговоря - той вече не слушаше..."

Може ли така бе пичове, големи хора сте! [smilie8]
Дата:   16-11-07 12:52

Mobby_Dick- не мисля, че ЖОРО би затворил темата. Той писа под първата снимка и мисля, че сме на едно мниние. Не допускам, че и другите Админи биха я затворили. Спазвам добрия тон (налага се)!
n1x0n - приеми го като право на отговор! На единствено възможното място. Не, че ми е толкова кеф да се занимавам с подобни неща, но и не си оставям магарето в калта. [cool]
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   16-11-07 13:00

Въпроса е свързан с проблеми в интерфеиса и цензурирането - администраторско и авторско.
Това няма да хареса на админа.
Обикновено тогава е най-ревностен в затварянето.
Дано те пропусне и стане дискусия, полезна ще е.
Мен лично вече малко ме касае, защото съм се напатил да влизам в подобни дискусии.
За едни е полезно, за други - не е. Не са си сложили отличителни знаци [smilie5]
Уж всеки с качването на снимката с форма за коментар иска коментари.
Аз в сайтовете където качвам ако не искам коментар - зачерквам поле, или ако искам само от определени групи , например участници - зачерквам това поле.
Рядко коментирам снимки, а и още по-рядко се връщам на тях, за да чета евентуални отговори на коментара си [smilie7]

Дата:   16-11-07 14:05

n1x0n - приеми го като право на отговор! На единствено възможното място. Не, че ми е толкова кеф да се занимавам с подобни неща, но и не си оставям магарето в калта.

Точно това имам предвид под "средношколско", без да се сърдиш. Ще речеш, че някакъв жизненоважен проблем се решава и правото на отговор е от световна важност.

Казал си му какво мислиш - той не е съгласен - край на филма... за какво са тия теми и драми. Наистина не разбирам желанието на някои хора последната дума да е тяхна на всяка цена.

Щото като ви изчетох - и двамата не сте прави, а ти като по-умен трябваше просто да му теглиш една майна, като видя че всъщност не иска критика. [smilie3]

Автор: naso_matrix   
Дата:   16-11-07 14:07

ogimag веднъж като съм те блокирал, няма как да те отблокирам, дори и да искам. Аз няма да падам на ниво да те обиждам, може и да съм идиот, но имам право да не ми хареса начина, по който пишеше. Виж втората снимка 2-ма, 3-ма са изказали мнение, което са обосновали и аз приех, ти не помниш че на въпроса защо да не мога да направя снимката да изглежда все едно е изкуствено осветена отстрани ти не ми отговори, а почна с хайде у лево и т.н. защото ако ти си толкова запознат с фотографията както твърдиш за тази цел има светкавици, както и примера със задно осветяване при портрет който ти дадох, но е по-лесно като не можеш да отговориш да обиждаш. Ако мислиш това за цивилизован отговор - евала, явно наистина "Владея жаргона и уличния език много повече отколкото може да допуснеш" - що си се обидил от едно "бе", явно не си много запознат, ако беше, щеше да знаеш, че 20-годишни хора си говорят на "бе" и "ве" и за нас това не е обида. :) Браво за това. [smilie19] Но щом си мислиш, че си прав - ок, не съм блокирал никой друг, който е изразил друга гледна точка, нали обаче е важно как ще го направиш. :) Може и да съм глупав, но го написах в един дълъг кометар във втората снимка как стоят нещата в този форум и кое е супер тъпо... [smilie23]

Публикацията е редактирана (16-11-07 14:13)
Автор: Orlin   
Дата:   16-11-07 14:34

А стига бе...
Днес определено не съм наред - пак чета мнение на Моби Дик и пак съм съгласен с него... е... на 90%...

Мисълта ми е за администрирането. Дадена е възможност на автора да блокира коментари под снимката от нежелани лица. Дали ще я използва разумно или не си е негов проблем.

Триенето на коментари, спирането на възможността за писане във форума са крайни мерки, които трябва да се прилагат само при директни обиди съчетани с нецензурни изрази.
Мисля, че засега това се спазва.
Автор: mixmike   
Дата:   16-11-07 14:53

баце, на мен пък ми се струва, че се държиш изключително грубо с всеки един изразил несъгласие със собственото ти мнение за собствената ти снимка, която ти САМ смяташ, че е шедьовър.
Еми не е.
Не ме интересува нито снимката ти, нито това дали ще се заядеш с мен, нито дали ще се изсереш под мои снимки. Вземам отношение единствено за да ти кажа, че не се усещаш и се правиш на неразбрал, но под първата снимка на няколко пъти доста грубо си обидил няколко от писалите.
Никой не ти е длъжен, нито да ти дава критика, нито да ти обяснява защо не е гласувал, нито нищо. Малко тъпо обобщение ще направя, но това е присъщо за голяма част от младото поколение...(то и на старото, ама не чак толкова). Мислите си, че някой, (държавата, тати, мама, стринка, шефа, съфорумците, магазинерката, депутатите, президента и т.н.) ВИ Е ДЛЪЖЕН.
И когато получиш/те упрек - цялия гняв на който сте способни се изсипва към човека отправил критиката. "Тоя къв е, я му виж гадните снимки, приятели само са му гласували и т.н...."България не ме обича, а аз съм ебати пича!"
Всеки има право на мнение, и малко или много - огимаг си е казал неговото. Кат не те кефи - блокираш го и продължаваш да "събираш лаври" от типа "!!!" "+++", "удивително", "неземно" и т.н. А не заядливо да пуснеш друг вариант на снимката с иронична забележка към Огимаг, и който не хареса снимката веднага да го причисляваш към "групичката на огимаг"

Последно за да не задълбавам - Плюеш по сайта, че бил такъв и такъв, имало групички дето си гласували един за друг, ако си бил пуснал тази снимка от името на Таурус13 си щял да събереш повече гласове...
ТУК ти е ГОЛЯМАТА ГРЕШКА. Всеки един от наистина добрите автори във форума има собствен стил, и дори да сложиш снимката му между 100 подобни, всеки един който "има око" и познава стила му ще я посочи без проблем.

Ако това не си го разбрал - много жалко. Ако проблема ти е в това, че снимките ти събират малко точки - много много жалко, ако желанието ти да снимаш се изчерпва с това да получиш едни 150Б точки в този форум - неспасяемо жалко [smilie23]
Автор: мара   
Дата:   16-11-07 15:03

mixmike - за едни неща си прав, за други не си...и аз се дразня на явлението "не гласувам". мисля,че е редно един отрицателен вот да се обоснове, ако ще авторът на снимката газ да запикае от тва[smilie5] . лично аз го правя. може да съм грубиянка понякога, ма съм добросърдечна [smilie18]
Дата:   16-11-07 15:06

Ми честно казано не виждам да съм блокирал или нареждал някой друг, напротив, останалите, които са изразили мнение умно и цивилизовано - ок. А за рейтнинга, боли ме г*за точно за рейтинга в този сайт, защото както написах в един коментар, тук всичи са толкова субективни, така че... Но и ти не си разбрал какво ме издразни и защо ме накара да го блокирам. Не може да изтъкнеш кусур и като те питат защо, да не можеш да отговориш и да почнеш да обиждаш. Това е най-лесният начин - вербална агресия. Просто не ми допадна пича и го блокирах, толкова ли е сложно? Ех, боже, боже. :)
Дата:   16-11-07 15:13

някой да е казал нещо за блокирането на човека?
Дори и самия той е казал, че след блокирането е
" И то подчертавам след като продължава да замесва и пише името ми отдолу." - проблема е с намесването на името и продължаващото плюене как всички били като него.
...щом не те "боли ме г*за" рейтинг във форума, оценката е субективна, всеки тука е надменен и т.н. - кво правиш тука? Аз незнам някой да е спрян да си ходи?!? Защо се тормозиш?
Дата:   16-11-07 15:22

и аз се дразня на явлението "не гласувам". мисля,че е редно един отрицателен вот да се обоснове

Аз пък мисля, че ако си говорим за обосновки - е редно ВСЕКИ един вот да се обоснове, не само отрицателния.

Никой не стига до бутоните за гласуване ей така, случайно. За да стигнеш до бутоните под снимката, значи си кликнал на тъмбнейла - възхитен или отвратен - все тая. Имало е ПРИЧИНА. Не е ли тя еднакво ангажираща за клик-налия и в двата случая "злато/не гласувам".

Каква е точно логиката да се обосноваваш само в единия от случаите?!
Дата:   16-11-07 15:27

Тормозя се с дребни душички, които са точно за рейтинга тук и си кликат на "злато/не гласувам" защото са надути и субективни. Просто е тъпо, написах го вече в коментар към втората снимка. По-малко злоба просто. :) [beer]
Автор: delchev   
Дата:   16-11-07 15:36

петък е... време за чипс и бира
Дата:   16-11-07 15:42

хубаво е да се гледа ПЪРВО в "собствената паничка" - дали пък проблема не се крие в самите нас[ezik]
Затова и аз ще си гледам, но в моята си чашка[beer]
Автор: samadhi   
Дата:   16-11-07 15:52

Коментара е абсолютно уместен. Автора на "шедьовъра", обаче явно не търпи критика, очаква хвалби за творбата си и се държи като ощипана мома.
Дата:   16-11-07 15:59

Коментара е уместен до там че слънцето било отдясно, а коня е осветен отляво. :) А кое е уместното на - "как един портрет със задно осветяване изкарва детайлите в лицето и отговора хайде у лево"? Автора на последния "шедьовър" да вземе да се запознае малко с темата, преди да ръси смехории. :)
maxmike - гледам си в моята, не се притеснявай, даже я нагодих за вкуса на претендиращия, отново не видя къде е проблема. :)

Ще цитирам за по-лесно:
инак за осветлението от обратната страна- ми фотографията познава двустрано/тристранно/многостранно осветени обекти...я дуни кат им щракне със светкавицата на хорицата как грейват от неочаквана страна ...а инак слънцето им зад гърба. ти кат си се фанал за довода "мен така ми харесва"....не знам какво очакваш да чуеш... и аз имам такива моменти...ма тогава и с топ не мож ме мръдна да търся угодия...
Един човек, който да мисли както и аз и да разбере за какво говоря, това можеше да се разбере още в началото и да не се ангажира вниманието на хората с глупости, но някой хора просто си търсят петъчно четиво. :)

Публикацията е редактирана (16-11-07 16:06)
Автор: samadhi   
Дата:   16-11-07 16:52

В първият коментар няма нищо лошо и неправилно, след което следват отговори които вече преминават в заяждане и лични нападки. Каквото повикало - такова се обадило!

Можеше просто да приемеш коментара който е наистина полезен и градивен, а не да се обясняваш и да се правиш на неразбран творец, на който му завиждат едвали не за "великият му талант". Това не са смехории, а е тъжно и жалко . Единствено може да загубиш, следвайки този път на поведение.
Дата:   17-11-07 17:33

Ще се посмея тази вечер- предчувствам [smilie21]
Автор: djogata   
Дата:   17-11-07 18:23

Хммм, моето отношение към снимката е следното - голият до кръста мъж не е уместен, поне за мене, не вкарва приказност в снимката, а дава малко селски оттенък.

Ако мъжа беше в някакви рицарски дрехи или нещо подобно, или пък ако ездача беше жена, щеше да е по-готино. И осветлението може да е загадъчно, но на мен би ми харесало с малко по-свежи цветове (това пак не му пречи да е приказно и загадъчно).

Казвам го като съвет как снимката би ми харесала повече, не искам да се заяждам... Няма защо да се заяждам като нито правя такива снимки в този стил, нито имам толкова време и познания по фотошоп за да го постигна.
Така че мнението ми е продиктувано от мое лично мнение и вкус.

[smilie7]

[beer]
Дата:   17-11-07 18:34

ogimag - ето да гледаш как се дава свестен коментар. И дори и да не му е харесала снимката на пича, няма да го блокирам, защото човека си е цивилизован и си изказва мнението изчерпателно и се обосновава. [shtrak]
Автор: мара   
Дата:   17-11-07 18:36

никсон, прав си![smilie25] би било всеки вот да е обоснован.освен "не гласувам", дразня се и от междуметия. особено под посредствена работа.
Дата:   17-11-07 18:40

Аз лично винаги коментирам, ако давам по-слаба оценка от злато, но когато гласувам със злато, не пиша нищо, то си е ясно защо, но наистина е добре да се обосновеш защо си решил да дадеш ниска оценка. Аз също съм ЗА! :)
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена