Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Термосублимационни: Особенности на Selfy серията
Автор: Блясък   
Дата:   14-10-07 16:07

От скоро печатаме с две Селфи-та - 500 и 720. И двете изкарват доста наситени тонове, което е особенно забележимо при директно печатане от фотоапарат. Налага се да преекспонираме в някои моменти до +2 от показанията на светломера и пак пстава тъмно. Когато печатаме през компютър, корегираме гамата на изображението със стойности 1,4 до 1,6. Видимо на екрана изображението е 'издухано' и бледо, на хартия става реалистично. Как решавате тези проблеми? Особенно когато се печата 'на път'. Някакъв променен фърмуейър има ли за Селфитата?
Разбирам че за принтер под 200 лв не се обръща достатъчно внимание, но смятам за ненормално тази особенност. Опитахме се само да решим задачата: отворих принтера (няма пломби, които да се разрушат) и се огледах вътре. Почти веднага видях тример, до който пишеше Head adjust. Бинго!?! Даааа, оказва се че това е регулатора на аналоговия усилвател, който дозира количеството топлина за сублимация. Снимките стават по-светли, но черното започва да сивее. Трябва си регулация на гамата, а не на яркостта. Дайте съвет. Или поне да поплачем заедно. [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Термосублимационни: Особенности на Selfy серията
Автор: asklep   
Дата:   14-10-07 17:26

Аз печатам с 720 използвам само фотошоп в никакъв случай директно от апарата или карта с фотошопа се "разбират" прекрасно. Единствената корекция която правя е сатурация на принтерния софтуер +1 защото иначе лицата ги печати малко бледички[smilie7]

Дата:   14-10-07 19:17

Абе моите много тъмни стават. Говоря за директно от апарата. През шопата е ясно, че могат да се корегират.

П.П. Ами аз ли да му давам +1 всеки път! да си оправят софтуера Цанонци. Ама явно не им дерми за дребните принтерчета. Аз не успях да открия никакви идеи в интернет за подмяна на фирмуера.

Публикацията е редактирана (14-10-07 19:19)

Автор: BirdOfPray   
Дата:   14-10-07 20:08

Аз печатам от 4 години със Селфита - имал съм 400, 500, 600 и сега 720... не съм имал никви проблеми - МАЛКО по-тъмни стават понякога - верно е - когато снимаш с вградената светкавица още повече :)) - просто каноните по- принцип лекинко си недоекспонират според мен ... ама такова чудо чак .

И печатам основно само директно от картата..

АКО искащ мога да ти покажа снимки дори - имам доста :)

Дата:   14-10-07 20:26

BirdOfPray, трябва да се съберем по принцип ние с тебе, било кафе, било бира... Ето го и повода. [cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »