Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 МОЛЯ НЯКОЙ АДМИН ДА ИЗТРИЕ ТЕМАТА
Автор: Reshovski   
Дата:   25-08-07 15:13

Забелязвам, че във Photoshop-а и с Windows-ката програмка за разглеждане на снимки, цветовете са си така както аз си ги настройвам и ми харесват, а като я кача в нета и я гледам с browser цветовете са с по-студени. Във Photoshopa-а ги обработвам в RGB. До скоро не го бях забелязал, възможно ли е нещо да ги променя и какво би било това?
 Re: Проблем с цветната температура...
Автор: asahi   
Дата:   25-08-07 16:30

Цветна температура имаш в бялата светлина. След като си щракнал снимката този термин е неприложим.

"аз си ги настройвам и ми харесват" върши работа само за момента и само при теб. Иначе е категорично погрешно.

Вероятно са ти разбутани профилите.
Калибрирай монитора, снимай в sRGB, конвертирай от РОУ конвертора в sRGB, настрой фотошопа на sRGB. Като научиш как работи системата за управление на цвета ще можеш да работиш и в други цветни пространства.

За уеб - само sRGB.
Автор: ALBIREO   
Дата:   25-08-07 16:38

... или снимай черно-бяло [shtrak]
Дата:   25-08-07 17:31

Снимам само в sRGB и обработвам в такава среда. Както казах до скоро нямах такива проблеми, нещо ми е разбутало. На скоро инсталирвах Corel Drow и забелзяах, че цветовете са по-други при него. Възможно ли е той да е разбутал нещо?
Дата:   25-08-07 17:50

Корелът не е разбутал, но той сам си е разбутан. Провери му неговите цветови настройки.

Виж все пак мониторът ти с какъв профил е.
Дата:   25-08-07 19:16

asahi ти май изобщо не четеш внимателно. Слагам двата джама един до друг, единия е програмката за разглеждане на снимки, която си е в Windows, другия прозорец ми е brows-ра. Една и съща снимка в brows-ра се вижда с по студени цветове. Дори от друг компютър да я видя през нета пак си е с по-студени цветове!
Дата:   25-08-07 19:27

Кой е браузера?
Автор: nelvis   
Дата:   25-08-07 19:52

Pyrvo razkarai COREL-a/vremenno/,makar da ne mislja ,4e toi e problema,Drypni mu edin SYSTEM RESTORE i trjabva da se opravi,shtom kazvash 4e dosega ne si imal problem...[beer]Az imam dobyr COREL,ako v tova e problema.....[smilie24]
Дата:   25-08-07 20:36

Разбрах къде е проблема. В сайта в който ги качжам, попитах и там и други се оплакаха, че като качвали и техните снимки са с променени цеветове.
Автор: djogata   
Дата:   25-08-07 20:42

Ох, твоята лесна, аз бях дал 40 снимки да ги изкарат формат 20х30, днеска получавам резултата по пощата, цветовете са трагедия [smilie18] [beer] [beer]

(Не че ми пука, аз съм снимал така че снимките са си трагедия още от апарата) [smilie18]
Дата:   25-08-07 21:25

Веднъж Корела да не е виновен[smilie5]
Автор: canonio   
Дата:   25-08-07 21:40

djogata,
къде ги даде за копиране?
Дата:   25-08-07 21:45

Оказва се, че са ми в adobe RGB вместо в sRGB. Направо ще полудея, 300 снимки ги обработвах 2 дена и сега пак отначало. Няма ли програмка, която да ми ги обърне в sRGB всичките, понеже на Photoshop-а не намерих такова нещо?
Дата:   25-08-07 21:48

Ще коментираш ли кой не чете внимателно?
Автор: djogata   
Дата:   25-08-07 21:53

canonio, снимките ги поръчах на www.foto.com

Живея в Дания, сайта беше на датски, но домейна беше белгийски или поне някои функции бяха, опции за пращане из цяла Европа (така че не знам къде е базиран).
Снимките пристигнаха с пратка от Швейцария.
Дата:   25-08-07 21:56

Да asahi оказва се, че невниманието е много лошо нещо. Апелирам към всички като правите много снимки ВНИМАВАЙТЕ, че сега ама хич не ми се преправят на ново.
Дата:   25-08-07 22:10

Ето и нагледно проблема, който ме разтревожи:

Ето линкве към една и съща снимка като първата е в adobeRGB, втората в sRGB. Ако изтеглите снимките на компютъра си няма да видите разликата която ще видите тука в browser-ара.

http://www.bobi.reshovski.com/DSC_0640_1.jpg

http://www.bobi.reshovski.com/DSC_0640_2.jpg

Дата:   25-08-07 22:13

Все още остава дилемата дали има начин да ги обърна във sRGB без да се налага на ново да ги обработвам!?
Дата:   25-08-07 22:15

Правиш си екшън в шопа, после с бач-процес ги обръщаш.
Автор: GenaDP   
Дата:   26-08-07 04:29

Ако изтеглите снимките на компютъра си няма да видите разликата която ще видите тука в browser-а.

Чушки. Както и да ги гледам, все има разлика. Не те знам кво правиш, ама явно не можеш да го направиш...
Автор: ukk   
Дата:   26-08-07 09:52

мда, на едната има делфин, а на другата - чайка [smilie21] [smilie21] [smilie21]
Дата:   26-08-07 11:42

Абе вие добре ли сте. При мене тези две снимки като си ги пусна във Photoshopa няма абсолютно никаква разлика в цветовете, виждам я само през browsera. Иначе щях ли да забележа, че не са ми на sRGB чак като си кача снимките в нета. Абе какво ви се обеснявам, темата е приключена а вие си чешете езиците.

п.с. Ако прочете някой админ може да затрие темата!!!

Публикацията е редактирана (26-08-07 11:46)
Дата:   26-08-07 15:14

Ти му говориш като на човек, то ти се зъби...

Абе вие добре ли сте. При мене тези две снимки като си ги пусна във Photoshopa няма абсолютно никаква разлика в цветовете, виждам я само през browsera.

Вместо да ревеш, земи научи кво е color management и как работи.
Автор: dimop   
Дата:   26-08-07 15:24

ПРОБЛЕМЪТ ТИ Е РЕШЕН !!!

Това дето казва Reshovski е така. Снимките във Photoshop се отварят с еднакви цветове защото той ползва собствени настройки при отварянето на файловете освен ако не му е указано специално да отваря файловете с техните цветови профили.

Снимките изглеждат еднакви но имат разлика че едната е без цветови профил (DSC_0640_1.jpg "Color Space = Uncalibrated") а другата със (DSC_0640_2.jpg "Color Space = sRGB").

Браузъра взема в предвид цветовите профили с цел да показва правилно цветовете навсякъде и от там идва проблема.

Разгледайте подробно EXIF-a и ще го видите.

успех [beer]

Публикацията е редактирана (26-08-07 16:23)
Дата:   26-08-07 15:51

Айде, още един спец по темата...

Браузъра взема в предвид цветовите профили с цел да показва правилно цветовете навсякъде и от там идва проблема.

И кой е тоя браузър бре, гълъбе?
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Тази тема е затворена