Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какъв апарат да си взема?
Автор: Моргот   
Дата:   22-08-07 15:46

Вече бях започнал да се замислям за нещо ново, ама не бързах докато трагично не си затрих моя Canon Powershot S1.
Спрял съм се на най-новата версия - S5. На там ме води сърцето ... ама логиката показва, че 18 е с 50% повече от 12, а на пазара има няколко апарата с оптично увеличение 18.
Кажете си мнението кой от тези апарати препоръчвате и защо?

Canon Powershot S5is
Panasonic DMC-FZ18
Sony Cyber-shot DSC-H9 and DSC-H7
Fujifilm FinePix S8000fd
Olympus SP-550 UZ

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв апарат да си взема?
Автор: ukk   
Дата:   22-08-07 15:50

вземи си ефтино ДСЛР-тяло и после си добавяй каквито искаш обективи [smilie5]

а от тези, които си изброил: Панасоник-а - отлична комбинация на функции, добра оптика, съвместимост, размер и цена [smilie24]

Дата:   22-08-07 15:54

Тоя съвет отдавна си ми го давал, но "куфара с батериите" не ми се носи :)
А и след евтиното тяло обектив с 18 зум не ми се мисли колко ще струва.

Автор: didesignbg   
Дата:   22-08-07 16:39

е добре де как искаш да ти се даде акъл като два от тези апарата ги няма още, а останалите се знае че не ги бива[smilie11]

Автор: doca   
Дата:   22-08-07 17:57

От опит мога да ти кажа, че оптичното приближение не се използва чак толкова, колко може би си представяш, ако ще правиш художествена фотография, разбира се. И 6х стига.
Ако е за скрито снимане, тогава да, но качеството не е същото, особено при апаратите, които са изброени в началото.
При ДСЛР нещата стоят по друг начин, защото там качеството на кадъра зависи много от обектива.
За 1000 лв., както се вижда от избора ти, можеш да си вземеш и S5 и S3, а разликата можду тях не е чак толкова забележима от към качество, но ще спестиш средства, около 300 лв.
Препоръката ми е, вземи си най- евтиния ДСЛР, който можеш да си позволиш.

Автор: simbon4o   
Дата:   22-08-07 18:59

FZ18 ама докато не пипна не съм сигурен [smilie5] иначе обещаващо го представиха а и тези 28-500мм са си далавера!

Дата:   23-08-07 10:10

didesignbg > Малко късно забелязах, че още не са се появили на пазара, търсих по превютата.

doca > До оня ден имах Canon Powershot S1 и определено си ползвах пълния зум. Скритите снимки по плажа са интересни до едно време - нещо което обичам да снимам са птиците, а те също като момичетата на плажа не обичат да бъдат снимани.
Освен това съм любител и предпочитам да си остана такъв - ДСЛР-ките ми идват малко в повече. Мога да си позволя да си купя и хубав ДСЛР, но ми е прекалено голям (това беше смисъла на лафа за куфарите с батериите), а и аз самия не съм на ниво да се нуждая от него.

simbon4o > като гледам май всички мнения са за този, прочето и още инфо и май ще се спра на него

Автор: jack-of-diamonds   
Дата:   23-08-07 17:46

определено FZ18

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »